TERIMA KASIH

MTMR

Sunday, December 8, 2013

13 anggota tentera dikhuatiri lemas bot hilang di perairan Pulau Nangka, Melaka

Melaka Tengah: Seramai 13 anggota tentera dikhuatiri lemas selepas bot yang dinaiki mereka dipercayai hilang ketika menjalani latihan mendayung ke Pulau Nangka, malam semalam.

Difahamkan, ketika kejadian bot dinaiki mereka bersama empat bot lain dalam perjalanan dari persisir Sungai Udang ke pulau berkenaan. 
 
Dipercayai, kira-kira jam 9 malam semua kumpulan itu dilanda ribut dan ombak. Hanya tiga bot yang dinaiki seorang pegawai dan 35 anggota berjaya sampai ke Pulau Upeh kira-kira jam 12.30 tengah malam.

Dalam pada itu, menurut Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri, pihaknya menerima laporan berhubung kehilangan 13 anggota tentera di perairan Selat Melaka dan pasukan penyelamat dihantar ke lokasi kejadian.

Sehingga jam 8.30 malam tadi, gerakan mencari dan menyelamat sedang dilakukan.

Sementara itu, jurucakap Kementerian Pertahanan mengesahkan mengenai kejadian kehilangan 13 anggota tentera yang sedang menjalani latihan mendayung ke Pulau Nangka.

Beliau yang dihubungi sebentar tadi memaklumkan kerja mencari dan menyelamat semua mangsa sejak kira-kira jam 5 petang tadi masih dijalankan. Bagaimanapun, beliau enggan mengulas lanjut.
 
MTMR berdoa semoga selamat mereka hendaknya dan permudahkanlah urusannya.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your idea. What you give, You get back.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat