TERIMA KASIH


counters

MTMR

Sunday, December 1, 2013

Mutakhir: Najib tiba di Melaka rasmi Perhimpunan Agung MIC

Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Najib Razak tiba di sini sebentar tadi untuk merasmikan Perhimpunan Agung MIC ke-67 di sebuah hotel di sini.

Alor Setar: Remaja perempuan 14 tahun ditemui mati

Seorang remaja perempuan berusia 14 tahun ditemui mati di kawasan bendang padi di Alor Senibong, dekat sini, dipercayai dibunuh.

Mayat mangsa ditemui orang awam dalam keadaan tertiarap di lokasi kejadian kira-kira jam 3.45 petang semalam, sebelum ia dimaklumkan kepada polis.

17 Rahsia kehebatan Pasukan Keselamatan Malaysia.

Pasti ramai yang tidak tahu akan kehebatan Pasukan Keselamatan negara kita. Bahkan berikutan Krisis pencerobohan di Lahad Datu membuatkan beberapa orang yang bodoh bangang  PERSALAHKAN...MEMPERLEKEHKAN...MEMPERKECILKAN  tentang pasukan keselamatan kita. Bagi anda yang baca artikel ini tolong share pada semua akan RAHSIA KEHEBATAN TENTERA MALAYSIA yang mungkin deorang tak tahu.

1 – Percaya atau tidak jika dikatakan Komando² Malaysia sentiasa diberi tugas sebagai QSR (Quick Reaction Rescue) bagi tentera NATO dalam perang BOSNIA? Suatu ketika pernah dicatatkan dalam newspaper di Amerika.. Diharapkan informasi ini dapat dikaji dan dikongsi bersama….hal ini dan diperakui oleh tentera² asing dan mengelarkan pasukan yang datang untuk garisan mati.

2 – ATM diperakui PAKAR PERANG HUTAN oleh seluruh dunia dan merupakan satu satunya pasukan yang berjaya mengekang komunisme .
3 – VAT69 dijulang sebagai komando terbaik dunia sehinggakan pasukan ini didokumentarikan oleh ASIA CHANNEL. Saksikan Video di bawah ini.

4 – Perisik Malaysia sama ada PDRM atau ATM merupakan perisikan yang paling terbaik dalam dunia…percaya atau tidak? Pada 1988 seorang perisik KGB ditangkap iaitu Siddiq Ghouse kerana merisik Malaysia? Hal ini dibuktikan dengan kepantasan Malaysia membasmi Al-Maunnah,KMM, Abu Sayyaf, Jemaah Islamiah dan penganas² lain tanpa mengambil masa yang lama.

5 – ATM dianggap pakar modified dan pakar intergrasi oleh negara luar, sebagai contoh MiG29N Malaysia satu²nya pesawat tempur jenis itu yang memiliki peluru berpandu, dan ranking pertama hingga 22 pemandu pesawat tempur adalam anggota TUDM walau hanya menggunakan pesawat buruk tersebut! ATM juga telah mengubah suai SU-30KMM Malaysia menjadi lebih baik daripada pesawat tempur terbaik dunia iaitu SU-30MKI milik Tentera India !…

ATM juga mengubah suai SCORPHENE menjadi lebih senyap dan paling efisen dalam seluruh kapal selam milik angkatan tentera seluruh dunia! Bahkan percaya atau tidak jika dikatakan kapal kontena sumbangan MISC kepada ATM di ubah suai menjadi kapal serba guna dan kini ia berkhidmat dalam #OPS FAJAR mengawal perairan Eden!

6 – Sebelum pasukan elit MARINIR (tentera laut Indonesia ) berjaya “TAWAN” Singapura pada 1980an pasukan komando udara Malaysia HANDAU telah menerobos pangkalan peluru berpandu udara milik tentera singapura yang terletak di BUKIT BATUK! Paling diingati pada kes itu Komando Malaysia meletakkan bendera MALAYSIA .!

7 – Pada lewat 1980an, sekumpulan tentera singapura ditangkap oleh askar wataniah Malaysia kerana cuba memasang radar di sebuah bukit yang terletak di johor. Tindakan ini dibalas Malaysia apabila dilimbungan kering dan basah singapura kerap berlaku letupan sabotaj yang menjejas pelancaran ekonomi Negara itu.

8 – Percaya atau tidak ? Indonesia risau apabila RELA ditubuhkan dan diperbesarkan? Ini kerana mereka tahu adanya pasukan bantuan khas dalam RELA. Ini mengingatkan pada bantahan singapura sewaktu penubuhan Pasukan Terjun Payung (briged para)

9 – Percaya atau tidak perisik dan anggota elit ATM dan PDRM,apabila bersara dikehendaki melaporkan diri di balai polis bagi waktu dan masa yang ditetapkan? Mereka juga sukar untuk memohon passport atau visa ke luar Negara.

10 – Semua anggota elit komando Malaysia (ATM) dilarang memakai motorcar ber”clutch”percaya atau tidak?

11 – Percaya atau tidak panggilan “cikgu” digunakan oleh anggota polis merujuk pada anggota ATM?

12 – ATM menjadi rebutan Amerika dan Britain.Namun ATM memilih Britain kerana ikatan persahabatan yang kian lama terjalin, namun tahukah anda ATM telah menubuhkan sekolah ketenteraan FORT BENNINGS ? Disini diperkatakan tentera terhebat adalah SAS (Britain), diikuti Malaysia (ATM) dan amerika US ARMY.

13 – Indonesia pernah mengutuk angkatan tentera Malaysia kerana sewaktu latihan , anggota tentera Malaysia membawa resin makanan! Namun ia dibalas Malaysia apabila sewaktu gempa bumi PADANG, makanan yang dihulurkan Malaysia adalah resin tersebut! Makanan inilah yang dikatakan expired padahal mereka kalah malu pada Malaysia.

14 – Bagi menghina Malaysia, Indonesia segaja mengajar angkatan tentera Kemboja. Tapi Indonesia mendapat aib apabila ATM berjaya menerobos kem tentera Kemboja tanpa disedari dan berjaya mematikan periuk api !ini amt memalukan mereka…hoho.. malu giler kot?

15 – Pasukan elit pertama Malaysia merupakan Sarawak Rangers dan ini merupakan pasukan paling awal sebagi pasukan elit dari negara2 rantau ini.

16 – Indonesia selalu mengutuk ATM sebagai scotboy merujuk pada perkhidmatan KOR ADAT ISTIADAT ATM yang bertugas di istana BUCKINGHAM bersama sama pasulan ROYAL AND BLUES BRITAIN, sebenarnya Indonesia dan negara yang kononnya melayu malu apabila kemelayuan tetap ditonjolkan dalam apa sahaja tentang Malaysia .

17 – Indonesia mendapat aib di Lubnan apabila dua anggota tenteranya lari apabila dikejar pasukan elit Israel iaitu briged kafir, setakat ini kontinjen² negara PBB yang datangnya dari negara² melayu dan terkenal adalah MALBATT(disertai angkatan tentera diraja brunei) yang terbukti dalam misi Bosnia dan Mogadishu.

Mutakhir: Ikut arahan China

Ikut arahan China  
Krew kapal pengangkut pesawat China memantau perairan zon ADIZ. - Foto AP
 
Nasihat AS kepada pesawat komersial masuki ADIZ 
 
Washington: Pesawat komersial Amerika Syarikat patut mengikut tuntutan China supaya dimaklumkan mengenai kemasukannya dalam zon pertahanan udara yang baru dilaksanakan.
 
 Jabatan Pertahanan Amerika atau Pentagon menyiarkan nasihat itu berhubung Zon Pengenalan Pertahanan Udara (ADIZ) China.

Johor Bahru: Malaysia Intip dan risikkan ?

Majlis Penyelaras Gabungan NGO Melayu Negeri (GABUNG) dan Pertubuhan Penyatuan Pembelaan Melayu Malaysia (PPPMM) meminta kerajaan lebih berhati-hati dan memandang serius isu keselamatan negara.
Pada masa sama, kerajaan juga diharap dapat mengkaji semula kerjasama dilakukan dengan Singapura berikutan terdedahnya berita mengenai risikan dan intipan dilakukan republik terbabit.

Subhanallah!! Di Dalam Batu Ada Lautan !!

Sejak akhir-akhir ini, banyak kejadian unik dan pelik malah bencana alam yang berlaku di dunia ini.

Kejadian-kejadian ini sangat membuka mata admin bahawa sesungguhnya kekuasaan Allah S.W.T tiada tandingannya.

Seperti ciptaan unik ini, batu yang kecil mempunyai keindahan seperti di dalam lautan.. Ingin mengetahui dan lihat lebih lanjut?

Ini merupakan gambar batu Upal Etopia yang seakan-akan mempunyai lautan di dalamnya. Batu ini telah digali 10 tahun lepas dan telah dipolish.


 

‘BERSATULAH KAUM CINA’ – Tumbangkan Melayu

Oleh rmf

SAYA MOHON AGAR ANDA MEMBACA SEHINGGA HABIS- DAN LIHAT BAGAIMANA PUTARAN POLITIK SEDANG BERLAKU SEKARANG – POLITIK MEREKA BUKAN SEKADAR POLITIK!!

Artikel ini telah lama dikeluarkan dan merupakan sasaran sararn Kaum Cina terhadap kejatuhan bangsa melayu, Perkara ini juga dah banyak kali kita ceritakan dan memberi kesedaran kepada Melayu yang lain agar sentiasa berwaspada.

Pulau Pinang : Pejabat Adun Jawi di Serbu

Soon Lip Chee (ADUN Jawi)
Peniaga Pasar Malam merasakan kekesalan terhadap Adun Jawi yang tidak ambil peduli masaalah mereka. Beberapa persoalan yang di timbulkan  antaranya :

1. Mana hak kami sebagai Peniaga Pasar Malam.
2. Mana YB semasa kami susah.
3. Kawasan Peniaga Pasar Malam, mana kami nak berniaga?
4. Tolonglah ! Selesaikan masalah kami.
5. Bela hak kami Peniaga Pasar Malam.

Doa anak dapat tingkat darjah ibu bapa

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat