TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, September 2, 2014

Mutakhir: Batu Sumpah yang Orang Sabah Perlu Tahu.

Batu Sumpah yang terletak di hadapan Mahkamah Keningau telah didirikan pada tahun 60 an atas Petjanjian di antara Parti Pasok Momogun yang di ketuai oleh mendiang Y. Bhg. Datuk G. S Sundang @ Datuk Gunsanad Samson Sundang dan mendiang OKK Sodomon bin Gunsanad dengan kerajaan Persekutuan Malaysia.

Untuk menghormati hak kebebasan beragama, adat istiadat anak rakyat  negeri Sabah oleh Kerajaan Malaysia dan rakyat Negeri Sabah.

Penduduk bahagian pendalaman Atas
( Keningau ) bersumpah taat setia kepada kerajaan Malaysia.

MTMR berharap agar kerajaan Malaysia mengambil tindakkan tegas kepada mana-mana individu atau Parti Politik yang memainkan Isu Sabah berkenaan Batu Sumpah.

Perkara ini jika di biarkan akan merosakkan fikiran rakyat dan akan menimbulkan huru hara kepàda negara.

Pihak Kerajaan terutamanaya KDN @PDRMsia hendaklah mengambil tindakkan tegas kepada mana-mana pihak yang memperalatkan orang lain dengan menimbulkan isu-isu mengelirukan rakyat.

Sebagai contoh terbaru di Sabah pihak pembangkang meninbulkan isu Batu Sumpah yang kononnya rakyat Sabah di tipu oleh Kerajaan Malaysia.

Sejarah Malaysia juga cuba di ubah dan di permain-mainkan oleh pihak pembangkang dengan menyatakan Komunis adalah pejuang kemerdekaan Malaysia.

Sekiranya perkara ini di biarkan, lama kelamaan fikiran rakyat akan keliru. Jenerasi akan datang terutamanya anak cucu kita di Malaysia lupa dan tidak tahu mana satu perkara yang benar.

Akan timbul pula satu ketika fahaman dan tindakkan benci kepada pasukan keselamatan terutamanya Pasukan Polis dan Angkatan Tentera Malaysia. Kerana sejarah yang di putar belitkan boleh mempengaruhi fikiran manusia dalam jangka masa panjang.

Adakah kerajaan Malaysia masih mahu berdiam diri. Membiarkan perkara ini berlarutan berpanjangan.

Kepada Perdana Menteri Malaysia tepuk dada tanya Iman.

MTMR berharap agar Malaysia terus kekal aman makmur.

Pesanan ikhlas dari MTMR. " Jangan di tepuk susu di dulang, Anak Harimau tak dapat menyusu "

Membujur lalu melintang patah. Sekali kata-kata di keluarkan tidak akan di tarik balik. Itulah kata-kata seorang pemimpin yang tahu hala tuju perjuangannya.

Ikhlas dari penulis

PENA: HITAM PEDU.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat