TERIMA KASIH


counters

MTMR

Sunday, January 11, 2015

Sejak zaman Nabi Islam di musuhi.

Terdapat di dalam Hadis yang di riwayatkan oleh Anas r.a, bahawa Rasulullah pernah menyuruh sahabat menghantar daging kambing yang di sembelihnya kepada jiran-jiran yang terdiri dikalangan orang Yahudi. Rasulullah ingin menunjukkan betapa bertoleransi nya umat Islam terhadap penganut Yahudi dan Nasrani di Madinah. Tetapi sikap yang baik ini mereka balas dengan cara jahat.

Mereka memendam hasad dan dengki terhadap kemajuan umat Islam ketika itu dan mereka tikam umat Islam dari belakang. Kumpulan kafir ini dengan senyap senyap memberi bantuan kepada musuh Islam bagi tujuan memerangi Rasulullah SAW di Madinah. Jelas disini bahawa sifat kaum musyrikin itu memang tak patut umat Islam percayai.

Inilah yang harus dijadikan pengajaran kepada semua kumpulan muslim di Malaysia. Mengapa mesti bergabung dengan pergerakan musyrikin untuk memperolehi kekuatan? Mengapa tidak bergabung saja dengan kumpulan umat Islam yang ada untuk menjadi lebih kuat?

Ini bukan saja dapat menguatkan kuasa yang dimiliki oleh kumpulan muslim, tetapi ia juga akan mengukuhkan perpaduan umat Islam itu sendiri. Inilah yang dituntut dalam ajaran Islam, bukannya berpecah belah dan mengikut telunjuk kafir untuk memerangi pemimpin Islam sendiri.

Kerajaan Pusat dan PAS Kelantan bergabung.

Rakyat Kelantan perlukan bantuan segera. Banyak rumah mangsa roboh akibat banjir.

Banjir di Kelantan agak luar biasa kerana airnya meninggalkan mendapan lumpur yang banyak. Lumpur tersebut menjadi keras bila di biarkan.

Kerajaan Pusat bekerjasama dengan PAS Kelantan untuk memulihkan kerosakkan tersebut. Kerjasama ini penting bagi mengeratkan hubungan mufakat.

Harapan ini semangkin meningkat agar PAS dan Barisan Nasional berkerjasama.

#sedungguhnyaorangislamitubersaudara.
#AllahSayangKamu.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat