TERIMA KASIH


counters

MTMR

Saturday, December 13, 2014

Mutakhir: Amerika Syarikat dan sekutunya melancarkan 27 serangan udara terhadap IS.

WASHINGTON: Amerika Syarikat dan sekutunya melancarkan 27 serangan udara terhadap sasaran IS di Syria dan Iraq sejak tiga hari lalu, menurut pegawai tentera AS.

Kedudukan pasukan, bangunan dan kubu diserang dalam serangan berhampiran bandar Syria, Kobani dan Aleppo dan di kawasan sempadan dengan Iraq.

Menurut kenyataan Pasukan Petugas Khas Bersama yang mengendalikan operasi itu, 20 serangan dilancarkan terhadap sasaran IS di Iraq iaitu di bandaraya Ramadi, Ar Rutbah, Mosul, al-Qaim, Samarra, Rawah dan al Asad. - Reuters

Terkini: Ruang udara London akan di tutup.

LONDON: Penerbangan di ruang udara Britain mengalami kelewatan berikutan gangguan bekalan elektrik di pusat kawalan trafik udara kebangsaan, menurut Lapangan Terbang Heathrow dalam satu kenyataan sebentar tadi.

Berikutan itu, menurut BBC, ruang udara London akan ditutup sehingga 1900 GMT (3 pagi waktu Malaysia).

Terkini: Ali ditahan pihak berkuasa Interpol selepas Jabatan Imigresen pada Isnin membatalkan pasportnya.

Kuala Lumpur – Aktivis pakatan pembangkang yang melarikan diri ke luar negara ditahan pihak berkuasa Interpol selepas Jabatan Imigresen pada Isnin membatalkan pasportnya.

Sumber SuaraTV ketika dihubungi berkata Ali telah ditahan pihak berkuasa Dublin. Dalam posting terbaharu di akaun Facebook miliknya, Ali turut mengesahkan mengenai perkara itu.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat