TERIMA KASIH


counters

MTMR

Friday, February 26, 2016

Gempar : TSMY digantung, Keputusan MT sebulat suara?

UMNO ni bukan atok aku punya??? Suka tengok TSMY digantung.

Tahniah DS Najib Razak hari ini MT UMNO menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan oleh rakyat dan agama dengan sempurna.

Aku ramalkan PRU SERAWAK BN menang besar.

Gantung sehingga Pemilihan UMMO akan datang.

Tetapi kita dah boleh baca TSMY tidak akan dibenarkan bertanding wahimah jawatan Presiden UMNO.

Jadi TSMY bekerjalah untuk UMNO sekuat mungkin untuk memenangkan BN.

Biar rakyat yang menilai kerja seorang wakil rakyat. Teruskan bekerja. Jangan pandang belakang. Terima Kasih kepada TSMY kerana sumbangan dan jasa kepada rakyat dan Tanah Air.

Alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. Alang-alang mandi biar sampai basah.

Berani kerana benar.

PESAWAT TERHEMPAS 6 ORANG SELAMAT.

LAPORAN AWAL KEJADIAN : MAKLUMAT AWAL DITERIMA DARI PEMANGGIL MENGATAKAN SEBUAH KAPAL TERBANG TERHEMPAS DI PESISIR PANTAI DAN TERBAKAR.

6 ORANG MANGSA BERJAYA DISELAMATKAN DGN MENAIKI PERAHU. 

MAKLUMAT DARI KOMANDER OPS KELIHATAN ASAP PADA JARAK 200 METER DAN ANGGOTA AKAN MENUJU KE LOKASI PESAWAT DENGAN MENAIKI BOT.

MANGSA : 6 ORANG BERJAYA DISELAMATKAN.

Latihan Silang antara TLDM dan Pasukan Pertahanan Maritim Jepun.

KOTA KINABALU: Latihan bersama Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan Pasukan Pertahanan Diri Maritim Jepun (MSDF) adalah medan terbaik untuk meningkat serta mengukuhkan lagi persefahaman pasukan kedua-dua negara, kata Panglima Wilayah Laut 2 Laksamana Muda Datuk Khairul Anuar Yahya.

Beliau berkata, melalui latihan berkenaan, kedua-dua pihak dapat saling berkongsi pengalaman dan kemahiran dalam melaksanakan operasi masing-masing.

"Ini adalah satu cara untuk kita menimba ilmu, sekali gus dapat berkongsi pengalaman dan kepakaran terutamanya dalam cara pengendalian kapal kedua-dua pihak.

"Apa yang penting kita dapat meningkatkan serta mencapai persefahaman melalui latihan bersama yang akan dibuat selama empat hari sehingga Ahad ini," katanya kepada pemberita pada majlis makan malam sempena latihan bersama itu, di Pangkalan TLDM Teluk Sepangar, dekat sini malam tadi.

Tiga kapal MSDF iaitu Akebono (DD-108), Yamayuki (DD129) dan Hatakaze (DDG-171) bersama 110 pelatih menyertai latihan bersama itu, sementara TLDM menghantar dua kapal iaitu KD Perak dan KD Lakasamana Muhammad Amin serta 120 anggota dan pegawai.

Mengulas lanjut, Khairul Anuar berkata pihaknya berharap latihan bersama itu dapat memberi pendedahan terbaik kepada kedua-dua pihak.

"Kita akan melakukan pelbagai latihan termasuk latihan penembakan dan untuk permulaannya, pada Jumaat kita akan adakan sukan muhibah," katanya. Sementara itu, Komander Escort Division 11th Jepun MSDF Kapten Kazuhiko Mizoe berkata kunjungan ke Malaysia memberi pendedahan dan latihan luar negara kepada 110 pelatih terlibat.

"Sebelum ke Malaysia, kita melakukan latihan sama di Kemboja dan berharap kunjungan ini mengeratkan lagi hubungan antara kedua-dua negara," katanya. - BERNAMA

Selanjutnya di : http://malaysiatransformasi.blogspot.com

Berani kerana benar!!! Hanya Yang Benar betul-betul berani!!!

Tun M dah tua tiada yang pertahankan pun tidak apa?

Tiada siapa pun melarang untuk pertahankan PM DS Najib Razak? Sebab sekarang masih menjadi Perdana Menteri Malaysia.

SPRM telah diarah untuk membuat kerja yang di pertanggungjawabkan kepadanya.

Kita balik kepada Isu. Derma 2.6b masuk ke acc PM. Kemungkinan ada dikalangan rakyat tidak percaya PM terima Derma sebanyak itu.

Pada hakikatnya PM mengakui terima derma tersebut dari arab. Pengakuan tersebut juga di sahkan oleh AG dengan menyatakan 2.03b telah di pulangkan semula kerana tidak digunakan.

Ada juga siasatan SPRM berkenaan SRC yang melibatkan sejumlah wang dimasukkan ke acc PM?

Menjadi amalan mana-mana perundangan di dunia. Sesiapa yang terlibat dengan siasatan kebiasaannya dinasihatkan bercuti. Ataupun sendiri mengambil cuti. Apabila selesai kes tiada apa-apa masaalah sambung kerja semula. Itu Sahaja.

Yang kita sibuk hentak Tun M, Hentam TSMY, Hentam Safie Afdal pasal apa?

Tidak akan lari gunung dikejar hilang kabus nampaklah ia.

Kalau kita tidak boleh bersuara. Tidak boleh bercakap kepada duduk perkara sebenar. Amat berat menjadi jenerasi yang mengikut acuan yang tidak boleh berfikir mana yang benar.

Bagaimana mahu bersuara jika kita dibawah pemerintahan komunis, zaman Jepun. Kerana suara-suara yang melontarkan pertanyaan itulah yang mahukan negara merdeka ketika itu.

Kita mesti dan harus mendepani isu 2.6b dan SRC dengan telus dan penuh tanggungjawab agar tiada sesiapa pun teraniaya dalam menyelesaikan kea ini.

Kebimbangan juga terasa apabila kepercayaan terhadap pucuk pimpinan diatas diraguai. Terpulanglah untuk menentulan hala tuju UMNO.

Budaya pecat memecat gantung mengantung yang pada akhirnya sokongan kepada pemimpin dari pemimpin yang takutkan hilang jawatan. Tetapi jawatan tersebut juga akan hilang apabila rakyat menolak kepimpinan yang ada sekarang.

Esok 26/2/2016 MT UMNO akan bermesyuarat. Terdapat usaha-usaha untuk menyingkirkan TSMY. Kita akan tunggu dan lihat perkembangan tersebut.

Harap Nazri Aziz dan MT yang lain tidak di gigit kakinya.  Kononnya susah untuk berjalan buat kerja kerana anjing gigit kaki. Memang bangsat orang Melayu bermain dengan anjing.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat