TERIMA KASIH


counters

MTMR

Sunday, June 29, 2014

Terkini : Tuan Guru Hj Hadi Awang masuk IJN. Ceria nampaknya Perdana Menteri Malaysia melawat tanda ukhwah.

Gembira melihat pemimpin kita mengeratkan ukhwah sesama islam. Semoga rakyat malaysia tidak bermusuhan disebabkan berlainan parti politik.
Kuala Lumpur: Tuan Guru Hj Hadi Awang di masukkan ke IJN. Sesuatu musibah tentu ada kebaikkan yang hanya Allah jua yang mengetahui.

Suspek militan anggota Rela, TLDM ditahan

Polis menahan seorang anggota Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) dan seorang anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) kerana disyaki terlibat dalam kegiatan militan.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata anggota RELA berumur 46 tahun itu ditahan di Kuala Kangsar, Perak pada Rabu lepas dan anggota TLDM berusia 29 tahun itu ditahan di Sandakan, Sabah, Jumaat.

Terkini: Kemalangan maut Lebuhraya Pasir Gudang.

Pasir Gudang, Kemalangan maut yang melibatkan dua orang warga nepal dan sebuah lori. Kemalangan ini berlaku kira-kira pada waktu petang lebih kurang jam 4:45. 

Kejadian ini berlaku di lebuhraya Pasir Gudang berdekatan dengan Megah Ria. dikatakan lori ini melanggar dua mangsa yang cuba untuk melintas jalan.

Anggota yang ditahan di Kunak dipercayai terbabit atur pergerakan pengganas

KUALA LUMPUR: Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohd Bakri Mohd Zinin berkata anggota polis yang ditangkap di Kunak, Sabah Rabu lepas dipercayai terbabit mengatur pergerakan keluar masuk pengganas Sulu di Sabah.

Katanya anggota berpangkat koperal itu juga didapati mempunyai saudara di selatan Filipina.
"Kami belum lagi menyiasat secara keseluruhan pergerakan dia," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Perbarisan Tamat Latihan Asas Konstabel Wanita siri 1/2014 di Pusat Latihan Polis (Pulapol) di sini, hari ini.

Terkini: Bahan kimia tertumpah di atas jalan.

Foto
HAZMAT melajukan semburan air bagi mengawal bahan kimia yang tumpah di laluan susur masuk di R&R Tapah.
Foto
BAHAGIAN yang bocor. 

TAPAH: Bahan kimia Copper Chloride Solution yang dibawa sebuah lori tangki bocor dan tertumpah di atas jalan dan memasuki longkang di Kilometer 332, Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) hala selatan, berdekatan Hentian Rehat dan Rawat Tapah di sini tengah hari tadi.

Piala Dunia: Brazil layak suku akhir tewaskan Chile.

Foto
NEYMAR memeluk penjaga gol Brazil, Julio Cesar sebelum mengambil sepakan penalti pada Piala Dunia 2014 menentang Chile di Stadium Mineirao di Belo Horizonte, awal pagi ini. - Foto Reuters

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat