TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, November 26, 2013

Cuba Anda berdebat dengan Pembangan.

Apa sahaja pembangang akan lebih tahu dari UMNO/BN? Buktinya anda baca sendiri kenyataan di atas. MTMR berharap UMNO/BN tidak berfikiran seperti PR (Pembangang Rosak )

MTMR juga berminat untuk berkongsi pandangan dan pendapat. Mengapa Pembangang Rosak sentiasa meracuni fikiran rakyat supaya membenci kerajaan? Jawapan mudah kerana mereka mahukan Malaysia jatuh dan Pembangang Rosak mahu memerintah Malaysia.

Terkini dengan pendedahan intipan yang di lakukan oleh Singapura terhadap Malaysia merupakan pencabulan kedaulatan sesebuah Negara Berdaulat. Ingatkan Singapura terlalu hebat dengan sanggup bersekongkol dengan DAP yang merupakan Parti Rosak di Malaysia. 

Tetapi niat jahat Parti Rosak dan Kerjasama Singapura telah di dedahkan. Maka sebaiknya Malaysia perlu mengemaskini dan menyulitkan lagi tahap kesiagaan kerahsiaan Negara agar sukar di ceroboh. Tukar dan berikan maklumat sulit palsu agar mereka menipu diri mereka sendiri atas kebodohannya.

Salah satu maklumat yang di ceroboh olih Singapura adalah pendedahan pasukan risik singapura yang menyatakan Anwar liwat. Perkara ini di akui sendiri oleh bekas Perdana Menteri Singapura Lee Kwan You. 

Akhirnya Karpal Sing mendedahkan bahawa Anwar liwat. Ungkapan yang terkesan sehingga kini adalah Anwar Ibrahim perlu bertaubat.

PAU bakal menyentap Pemimpin Cedera.

Dicadangkan usul bertajuk 'Pasca Pilihan Raya Umum-13 dan Pemilihan UMNO 2013:Menjelang PRU14 dibahaskan pada Perhimpunan Agung UMNO,5 Disember ini.

Usul bertajuk 'Pasca Pilihan Raya Umum-13 dan Pemilihan UMNO 2013:Menjelang PRU14 dibahaskan disebabkan banyak kecederaan berlaku semasa PRU13 dan semasa pemilihan UMNO.Semuanya akan memberi kesan pada PRU14 nanti,jangan biarkan kecederaan itu menjadi api dalam sekam.

KWSP raih RM10.11b

KWSP raih pendapatan RM10.11b
Meningkat 44 peratus suku ketiga didorong pasaran ekuiti

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) meraih pendapatan pelaburan RM10.11 bilion dalam suku ketiga berakhir 30 September lalu, meningkat 44 peratus daripada RM7.02 bilion dalam tempoh sama tahun lalu.

Berikutan pencapaian itu, pendapatan pelaburan terkumpul yang diraih pengurus dana pencen itu bagi tempoh sembilan bulan tahun ini ialah RM24.87 bilion, iaitu 10.9 peratus lebih tinggi daripada RM22.42 bilion pada tempoh sama tahun lalu.

India : Kanak-kanak 8 tahun janda termuda

Lucknow: Seorang kanak-kanak berusia lapan tahun menjadi janda paling muda di India selepas ibu bapanya memfailkan permohonan cerai bagi pihaknya sekali gus mencetuskan perdebatan antara perkahwinan terlarang dan gesaan kerajaan supaya satu siasatan dijalankan ke atasnya.

Akhbar Daily Mail melaporkan, kanak-kanak perempuan itu dikahwinkan ketika berusia empat tahun dengan seorang budak lelaki berusia 10 tahun dari perkampungan yang sama di Uttar Pradesh.
 
Bagaimanapun, minggu lalu, empat tahun selepas perkahwinan dilangsungkan, suami kanak-kanak itu yang sudah berusia 14 tahun datang ke rumah keluarga mentuanya untuk membawa isterinya yang kini berusia lapan tahun, pulang ke rumah keluarganya.

Timbul kemarahan

“Ketika itu, ibu bapa kanak-kanak perempuan terbabit mula menyedari bahawa anak mereka terlalu muda dan meminta suaminya menunggu sehingga dia berusia 18 tahun, sebelum boleh ke rumah keluarga mentuanya.

“Permintaan ibu bapa kanak-kanak itu menimbulkan kemarahan kepada keluarga pihak lelaki menyebabkan berlaku pergaduhan dan membuatkan bapa kanak-kanak perempuan itu memfailkan tuntutan cerai bagi pihak anaknya,” lapor akhbar itu.

Sementara itu, Suruhanjaya Kebangsaan Bagi Hak Wanita India kini mengambil alih kes itu. AGENSI

Sistem lama untung

Foto
M Nasir
Foto
Ahmad Shabery menyampaikan anugerah kepada Adnan sambil disaksikan Habsah.

Persatuan Perlindungan Hak Cipta Karyawan (M) Berhad (MACP) menggesa kerajaan mengembalikan semula sistem pembayaran royalti secara berasingan kepada setiap badan pengutip seperti kaedah yang diguna pakai sebelum ini.

Pengerusi MACP, Habsah Hassan berkata, pembayaran secara pakej yang dilaksanakan sekarang mengakibatkan pendapatan MACP makin merosot.

Berapakah hutang Negara?

Hutang negara setakat 30 September lalu berjumlah RM529.2 bilion atau 53.6 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK), lebih rendah berbanding beberapa negara maju lain.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan, berkata daripada jumlah itu, RM512.3 bilion atau 96.8 peratus adalah hutang dalam negeri manakala baki RM16.9 bilion (3.2 peratus) hutang luar negara.

Intip : Zahid selar negara luar menceroboh kerahsiaan negara

KUALA LUMPUR: Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menyelar tindakan negara luar cuba mencerobohi maklumat kerahsiaan Malaysia yang merupakan tindakan amat tidak wajar.

Beliau menegaskan melalui dasar terbuka Malaysia, negara sedia berkongsi maklumat yang diperlukan sekiranya maklumat tersebut melibatkan negara-negara berkenaan.

Tribunal KL: Yaron, Israel bersalah laku pembunuhan beramai-ramai rakyat Palestin di khemah pelarian Sabra dan Shatila di Beirut pada 1982.

KUALA LUMPUR - Tribunal Jenayah Perang Kuala Lumpur (KLWCT) hari ini mendapati bekas jeneral tentera Israel Amos Yaron dan regim Israel bersalah melakukan jenayah terhadap kemanusiaan dan penghapusan bangsa menerusi pembunuhan beramai-ramai rakyat Palestin di khemah pelarian Sabra dan Shatila di Beirut pada 1982.

Mutakhir : Isu bil 2 juta Saya hanya menumpang, kata PM

Najib Tun Razak   
Datuk Seri Najib Tun Razak - Foto Bernama
Setelah lama berdiam diri berhubung dakwaan pembangkang bersabit perbelanjaan bil elektrik yang tinggi, akhirnya, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyatakan beliau hanya "menumpang" di Kompleks Seri Perdana.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat