TERIMA KASIH


counters

MTMR

Friday, January 16, 2015

PEMBANGKANG DI MALAYSIA PERANGAI BURUK???

Nampak tak permainan dan peranan pembangkang. Saban hari menghasut rakyat. Sentiasa salahkan kerajaan.

Minyak naik salahkan kerajaan. Semua barang naik. Pembangkang pukul canang salahkan kerajaan.

Sekarang minyak turun salahkan kerajaan kerana pengusaha pam minyak mengalami kerugian atau pun tak untung.

Kerajaan faham dan sentiasa menjaga kebajikan rakyat.

Sekarang minyak turun harga. Mengapa tidak guling-guling minta minyak di naikkan supaya pengusaha pam minyak buat untung.

Sekarang mengapa tidak guling-guling minta kerajaan turunkan harga barang. Apabila kerajaan desak peniaga turunkan harga barang peniaga pula akan kata kerajaan zalim. Tidak membantu golongan peniaga.

Nampak tak permainan pembangkang di Malaysia. Layakkah pembangkang di Malaysia yang perangai serupa ini untuk menjaga rakyat Malaysia yang sekarang ini mencecah 30 juta orang. Layakkah kalau corak pemikiran begini???

Kerajaan sebenarnya berupaya untuk memaksa pemborong dan peniaga untuk turunkan harga barang. Kerajaan sengaja membiarkan perkara ini supaya peniaga faham dan tanggungjawab kemanusiaan dan kebajikan kepada negara.

Sebab itulah adanya GST. Bab GST pun tak faham tetapi berangan bercerita bab GST. Cerita GST mengelirukan rakyat itulah perangai buruk pembangkang di Malaysia.

Kalau tak pandai tolong belajar dan ambil tahu. Jangan memandai-mandai cerita pulak benda yang salah. Salah lagi pemahaman rakyat Malaysia.

Adakah rakyat Malaysia sedar sesungguhnya kerajaan Malaysia UMNO/BN. Mampu menutup pembangkang di Malaysia.

Tetapi sengaja di biarkan bagi memberi rakyat peluang berfikir. Tetapi sekiranya keadaan menjadi parah dan sentiasa meracuni pemikiran rakyat. Maka tidak mustahil pembangkang tidak akan di hidupkan kembali di Malaysia.

UMNO/BN sengaja ujudkan dan beri peluang untuk pembangkang menjadi cermin kepada kerajaan. Tetapi tugas itu telah menjadi sebaliknya. AWAS Pembangkang Malaysia. Semangkin hari kurang ajarnya dan melanggar perlembagaan Malaysia bertambah buruk.

Terkini : Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar hari ini sah diceraikan.

Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar hari ini sah diceraikan talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur sebentar tadi.

Suami ahli Parlimen Lembah Pantai itu Raja Ahmad Shahrir melafazkan cerai pada jam 4.17 petang di hadapan hakim Mohd Amran Mat Zain.

Peguam Nurul Izzah, Nor Mawaddah Ramli berkata, kedua-dua pihak hadir di mahkamah hari ini dan meninggalkan mahkamah dalam keadaan tenang.

"Mereka mendapat hak penjagaan anak secara bersama. Sebelum ini pun mereka bersetuju untuk menyelesaikan masalah ini secara baik.

"Kedua-dua pihak berada dalam keadaan tenang dan kes dapat diselesaikan dalam masa satu jam," katanya ketika dihubungi The Malaysian Insider.

Mawaddah berkata Nurul Izzah menerima seadanya keputusan penceraiannya pada hari ini kerana kes itu sudah berlarutan sejak setahun lalu.

Ketika diminta mengulas keputusan penceraiannya pada hari ini, Nurul Izzah berkata: "Terima kasih kerana menghormati privasi saya."

Nurul Izzah, 35, mendirikan rumah tangga pada 9 Mei 2003 dan dikurniakan dua orang cahaya mata.

Mahkamah Rendah Syariah pada Oktober menetapkan 8 Disember bagi keputusan kes penceraian itu selepas Raja Ahmad mendakwa masih menyayangi keluarganya. 

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat