TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, April 17, 2013

PKR merancang menang gaya sendiri.

 
Pakatan pembangkang terutama Parti Keadilan Rakyat (PKR) dijangka akan menghadapi tindakan sabotaj secara besar-besaran oleh ahli-ahli parti itu pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Pemburuan Papa Gomo sehingga ke Permatang Pauh.

Pengendali blog Papagomo yang berhasrat menentang Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim di Parlimen Permatang Pauh akan melancarkan manifesto peribadinya, malam ini.

Dunia di ambang perang.

SEOUL: Korea Utara menuntut Korea Selatan meminta maaf kerana membiarkan protes anti-Pyongyang diadakan ketika ia menyambut ulang tahun pengasasnya atau ia akan mengambil tindakan balas.

Terkini pencetak poket dalam poket.

Pencetak mini untuk telefon pintar


PD233

LG Electronics (LG) memperkenalkan satu peranti terbaru dalam memudahkan penggunanya mencetak gambar secara terus selepas diambil melalui telefon pintar atau tablet.
PD233 adalah pencetak poket mini yang memberikan kualiti cetakan gambar terbaik dan pantas. Hanya perlu menyambungkan telefon pintar dengan pencetak melalui sambungan WiFi.

Sedarlah rakyat 1 Malaysia bencana melanda negara jika ???

Sebuah Laman web pro-Pakatan Rakyat iaitu Suara Pakatan Rakyat telah banyak kali menimbulkan kontroversi apabila mengeluarkan artikel-artikel yang bertentangan dengan arus pemikiran masyarakat malah langsung tidak mengambilkira sensitiviti agama mahupun kaum dalam membentangkan hujah.

Beberapa kali laman tersebut membangkitkan kemarahan golongan-golongan tertentu antaranya, suku kaum di Sabah Sarawak malah menghina wira negara, Kanang Anak Langkau, memperlekehkan Ulama tersohor Malaysia, Allahyarham Dr. Uthman AlMuhammady, menyokong LGBT dan lain-lain lagi.

1 Malaysia 1 Johor Datuk Abdul Ghani Othman akan pastikan Barisan Nasional menang.

Pikul amanah berat pastikan kemenangan  BN: Abdul Ghani  
Ghani (tengah) bersama Mohamed Khaled (dua dari kiri) bergambar dengan calon BN pada majlis pengumuman Manifesto dan Nama Calon BN Johor PRU13 di Hotel M-Suites, Johor Bahru.“Saya bertanding di Gelang Patah bagi memenuhi amanah memenangkan Barisan Nasional (BN), bukan bertujuan menguburkan kerjaya politik sesiapa,” kata Menteri Besar Johor, Datuk Abdul Ghani Othman.

Abdul Ghani berkata, beliau menyedari kerusi Parlimen Gelang Patah yang ditandinginya menjadi tumpuan ramai kerana bakal berentap dengan Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

DAP diharamkan bertanding bersama Lim Kit Siang di Johor.

JOHOR BAHRU: Penasihat DAP, Lim Kit Siang hari ini mengumumkan calon parti itu bagi enam kerusi Parlimen dan 14 bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor bagi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

DAP, katanya, akan mengetengahkan 10 muka baru bagi kerusi DUN dan seorang muka baru bagi kerusi Parlimen.
Kit Siang yang akan bertanding di Parlimen Gelang Patah juga berkata, DAP juga akan mengetengahkan seorang calon Melayu, Mahdzir Ibrahim sebagai calonnya di Parlimen Tanjung Piai.


"Senarai calon kita adalah bersesuaian untuk mencetuskan tsunami politik di negeri Johor dan Malaysia keseluruhannya," katanya pada sidang media sempena majlis pengumuman senarai nama calon Parlimen dan DUN DAP Johor di sini, hari ini.

Antara nama besar pemimpin DAP selain beliau sendiri yang akan bertanding di Johor kali ini, ialah pakar strategi DAP, Liew Chin Tong yang akan bertanding di Parlimen Kluang dan Teo Nie Ching (Kulai).

Keburukan Minum Berdiri.

WAJIB BACA  : " KEBIASAAN YANG TAK HARUS DIBIASAKAN "

Mengapa Rasulullah SAW Melarang Minum Sambil Berdiri?

Dalam hadis disebutkan “janganlah kamu minum sambil berdiri”.

---Dari segi kesihatan----

Air yang masuk dengan cara duduk akan disaring oleh sfringer.

Sfringer adalah suatu struktur muskular (berotot) yang boleh membuka (sehingga air kencing boleh keluar) dan menutup.

Setiap air yang kita minum akan disalurkan pada ‘pos-pos’ penyaringan yang berada di ginjal.

Jika kita minum sambil berdiri. Air yang kita minum otomatik masuk tanpa disaring lagi.

Terus menuju kandungan air kencing.

Ketika menuju kandungan air kencing itu terjadi pengendapan di saluran sepanjang perjalanan (ureter).

Kerana banyak sisa-sisa yang melekat di ureter inilah awal mula munculnya bencana.

Benar, penyakit kristal ginjal.

Salah satu penyakit ginjal yang sungguh berbahaya.

Disyaki akibat susah kencing, jelas perkara ini berhubungan dengan saluran yang sedikit demi sedikit tersumbat tadi.

Dari Anas r.a. dari Nabi saw.: "Bahawa ia melarang seseorang untuk minum sambil berdiri".

Qatadah berkata, "Kemudian kami bertanya kepada Anas tentang makan. Ia menjawab bahawa hal itu lebih buruk."

Pada masa duduk, apa yang diminum atau dimakan oleh seseorang akan berjalan pada dinding usus dengan perlahan dan lambat.

Adapun minum sambil berdiri, maka ia akan menyebabkan jatuhnya cairan dengan keras ke dasar usus, melanggarnya dengan keras.

Jika ini terjadi berulang-ulang dalam waktu lama maka akan menyebabkan membesar dan jatuhnya usus, yang kemudian menyebabkan disfungsi pencernaan.

Adapun Rasulullah saw pernah sekali minum sambil berdiri, maka itu disebabkan ada sesuatu yang menghalangi beliau untuk duduk, seperti penuh sesaknya manusia pada tempat-tempat suci, bukan merupakan kebiasaan.

Manusia pada masa berdiri, ia dalam keadaan tegang, organ keseimbangan dalam pusat saraf sedang bekerja keras, supaya mampu mempertahankan semua otot pada tubuhnya, sehingga boleh berdiri stabil dan dengan sempurna.

Sila SHARE & KONGSI & AMALKAN , jom PAHALA menanti ♥
WAJIB BACA : " KEBIASAAN YANG TAK HARUS DIBIASAKAN "

Mengapa Rasulullah SAW Melarang Minum Sambil Berdiri?

Demokerasi sistem memberi kebebasan kepada rakyat untuk memilih.


Parlimen telah dibubar, tarikh penamaan calon sudah ditetapkan dan rakyat yang berdaftar layak mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) pada 5 Mei akan datang.

Nik Aziz orang tua nyamuk.


Hitam tengok dari jauh.

Adakah Nik Aziz sesat & menyesatkan?

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat