TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, October 25, 2016

Parti Peribumi Bersatu Malaysia Pulai mengerakkan Sukarelawan untuk mangsa kebakaran di HSA!!!

Ya Allah permudahkanlah urusan sahabat-sahabat sukarelawan PPBM. Rahmatilah mereka dan selamatkanlah mereka dalam kerja amal yang dilakukan.

Ini laporan setiap masa dari kami Sukarelawan PPBM Pulai seperti dibawah mewakili semua ahli part
Ahli PPBM Pulai telah bergerak dengan pasukan nya.

Sekarang Tok Salim sedang mengerakan biro bantuan amal beliau di Hospital Permai, Area Pulai.

Tok Salim dan Ahli PPBM Pulai sedang mengerakan Bantuan Sokongan Moral dengan membantu menjaga pesakit yang ditempatkan di Hospital Permai.

Update dari Biro Bantuan PPBM Pulai. Mangsa yang dipindahkan di Hospital Permai didalam keadaan baik , terkawal , stabil emosi pesakit dan keluarga mereka.

Bersama samala kita mendoakan Mangsa dan Sukarelawan PPBM Pulai dirahmati Allah.

Terkini dari PPBM Pulai membantu Hospital Permai Setup Ward untuk menerima kedatangan mangsa lagi.

Alhamdulliah Tn Hj Solihan berkat doa Jemaah PPBM pada Pasukan Sukarelawan PPBM Pulai agar kami diberi kekuatan dan tenaga agar kami dapat berkhidmat kerana Allah.

Bersyukur juga PPBM Pulai telah mendapat keparcayaan dari Pengarah Hospital Permai Dr Kadir dan Timbalan Pengarah HSA Dr Fatimah untuk Sukarelawan PPBM Pulai ini dalam keadaan *bersiap siaga* pada malam ini sekiranya mereka memanggil pasukan PPBM Pulai ini untuk membantu pada malam ini.

Buat masa sekarang kami pulang dan berehat bagi solat dan membersihkan diri In Sha Allah.

Mendungnya cuaca bersedihnya suasana di Johor Bahru. Deritanya lagi rakyat yang menaggungnya.

Peristiwa melibatkan Api di Johor pada hari ini 251016

"3 PERKARA BESAR YANG BERLAKU DI JOHOR HARI INI PADA TARIK 25.10.2016"

1) Kebakaran di Wad ICU Hospital Sultanah Aminah .

i) 6 Korban Maut
ii) 2 Terbakar
iii) 2 CP

2) Berlaku letupan di Petronas Mount Austin .

i) 1 Meninggal Dunia

3) SMK Taman Daya 2 terbakar akibat disambar petir, bumbung SMK Taman Daya 2 terbakar .

4) Bilik Guru SMK Taman Molek Terbakar . Punca tidak pasti.

Tuanku Sultan Johor perkenan mengunakan Wad DIRaja.

Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar bertitah supaya Wad Diraja Hospital Sultanah Aminah dibuka dan digunakan untuk menempatkan pesakit Unit Rawatan Rapi (ICU)

Baginda bertitah " Tak pakai kan, pakai tidak mengapa saya kasi"

Begitulah ke perihatinan Baginda Sultan Johor terhadap rakyatnya.

Semoga Baginda Tuanku mendapat kerahmatan kemuliaan keselamatan dunia dan akhirat.

TERKINI : PERMISURI JOHOR MELAWAT MANGSA KEBAKARAN HOSPITAL SULTANAH AMINAH ( HSA )

Permaisuri Johor, Raja Zarith Sofiah Sultan Idris Shah melawat mangsa kebakaran di Hospital Sultanah Aminah (HSA) selepas kejadian kebakaran di Unit Rawatan Rapi ( ICU) Hospital Sultanah Aminah (HSA) Johor Bahru.

Terkini: Ucapan Takziah dari Presiden PPBM Kepada keluarga Mangsa yang terlibat dalam kebakaran di Wad Kecemasan Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru.

Saya ingin merakamkan ucapan takziah dari seluruh warga Parti Pribumi Bersatu Malaysia kepada waris dan ahli keluarga mangsa yang terlibat dalam kebakaran di wad kecemasan Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru pagi ini.

Marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada mangsa-mangsa yang terkorban.

Saya berharap agar keluarga mangsa tabah menghadapi ujian dan dugaan yang getir ini.

Juga ribuan terima kasih kepada anggota penyelamat dan petugas hospital yang bertungkus lumus membantu mangsa. Semoga kita semua dilindungi Allah SWT.

Salam takziah, Al-Fatihah.

TAN SRI DATO' HJ MUHYIDDIN HJ MOHD YASSIN
Presiden
Parti Pribumi Bersatu Malaysia
25 Oktober 2016 🌺

Sukhoi SU-30MKM membuat latihan penerbangan punca misteri gegaran bunyi letupan bom yang kuat?

KUALA TERENGGANU: Misteri gegaran seperti bunyi letupan bom yang kuat kira-kira satu atau dua saat hingga menimbulkan tanda tanya di kalangan penduduk di negeri ini petang kelmarin terungkai apabila Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) mengesahkan bunyi itu dikeluarkan pesawat Sukhoi SU-30 MKM.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan semalam, bunyi bising itu dikeluarkan pesawat Sukhoi yang diuji pandu di ruang udara.

Pegawai Perhubungan Awam TUDM, Mejar Zulkiflee Abdul Latiff, berkata pesawat yang terbang pada ketinggian 36,000 kaki ke atas dari aras laut itu sedang mengadakan latihan penerbangan bagi persiapan rapi sempena Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi (Lima 07).

Beliau berkata, pesawat itu membuat latihan bermula kelmarin hingga berlangsungnya Lima 07 yang bakal bermula 4 Disember ini.

Katanya, pesawat itu akan terbang melebihi had laju bunyi (supersonic) yang menghasilkan dentuman bunyi (sonic boom) kuat di udara.

"Orang ramai diminta tidak terkejut atau cemas berikutan bunyi bising yang dikeluarkan pesawat yang terbang di ruang udara.

"TUDM akan menjalankan tugas latihan penerbangan ini dalam memastikan kepentingan negara terpelihara, dihormati dan disegani sempena Lima 07," katanya.

Kenyataan itu dikeluarkan berikutan laporan bandar Kuala Terengganu dikejutkan dengan gegaran seperti bunyi letupan bom kira-kira jam 4 petang.

Dentuman yang turut menghasilkan gegaran selama kira-kira satu hingga dua saat itu mengejutkan sebahagian pengunjung pusat beli-belah di negeri ini dan difahamkan turut dirasai hingga ke Kemaman, Marang, Dungun dan Besut.

Tinjauan di beberapa lokasi di sini juga mendapati penduduk yang ditemui merasai gegaran selepas letupan walaupun singkat.

Malah, beberapa penduduk yang ditemui menyifatkan bunyi yang mereka dengar dan gegaran yang dirasai seperti bunyi bom dari dasar laut.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat