TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, November 19, 2013

TUDM Eksesaia Lima 13 FPDA di sertai Royal Singapore Air Force (RSAF)

Royal Singapore Air Force (RSAF) tiba dengan sebuah pesawat Hercules C-130 dan lima pesawat pejuang F16 dari 140 Sqn RSAF di pangkalan ini diketuai oleh Lt Col Dean Tan Wah Kheng RSAF dan telah disambut oleh Komander Pangkalan, YBhg Brig Jen Hj Mohammad Salleh bin Hj Osman TUDM dan pegawai-pegawai kanan pangkalan.

Ibrahim Ali dipenjara sehari

 Ibrahim Ali dipenjara sehari, denda RM20,000 kerana hina mahkamah 

KUALA LUMPUR: Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA), Datuk Ibrahim Ali dipenjara satu hari dan denda RM20,000 oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, di sini selepas didapati bersalah menghina mahkamah berhubung artikel berkaitan seorang hakim dalam kes saman Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadap Utusan Malaysia.

Cheras : 10 Geng Topeng di cekup.

Unit Khas Cantas
Polis Selangor berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 53 kes samun dengan tertangkapnya 10 ahli Geng Topeng dalam serbuan di sebuah rumah di Taman Midah, Cheras, Kuala Lumpur semalam.

Mutakhir : Pelik tetapi benar Perompak kedai emas tukar pengakuan tidak bersalah.

Pengawal keselamatan warga Filipina yang didakwa di Mahkamah Sesyen di sini Jumaat lalu berhubung kes rompakan rantai emas bernilai RM150,000, di kedai emas Tomei Gold & Jewellery di Setapak menukar pengakuan kepada tidak bersalah hari ini.

JOHOR BAHRU: Villa Nabila Polis serahkan kepada SKMM smbil tindakkan sebar maklumat palsu

Ketua Polis Johor Datuk Mohd Mokhtar Shariff mengesahkan remaja berusia 16 tahun yang dilaporkan hilang kononnya disorokkan di Villa Nabila ditemui bersama teman wanitanya di Desa Mutiara pada jam 12 tengah malam tadi.

Mutakhir : Kes Tembak pengawal keselamatan didakwa bunuh pegawai AmBank.

Foto
ANGGOTA polis mengiringi suspek utama kes pembunuhan pegawai AmBank, Laode Ardina Laude Rasila ketika dibawa keluar dari Mahkamah Majistret Petaling Jaya, hari ini. - Foto Aizuddin Saad
Foto
RAKAN suspek utama kes pembunuhan pegawai AmBank, Lopolo Lariala (dua dari kanan) keluar di Mahkamah Majistret Petaling Jaya, hari ini. - Foto Aizuddin Saad
 
Bekas pengawal keselamatan, Laode Ardina Laude Rasila, dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini atas dakwaan membunuh pegawai AmBank, Norazita Abu Talib, di Subang Jaya, 23 Oktober lalu.

Tertuduh yang berasal dari Sulawesi didakwa membunuh mangsa di dalam bangunan AmBank cawangan USJ Subang Jaya di antara jam 6 dan 6.30 petang.

Mutakhir - Russia-Mesir meterai perjanjian.

MOSCOW: Sebuah firma milik kerajaan Russia hari ini berkata, Moscow sudah mencapai perjanjian untuk membekalkan sistem pertahanan udara untuk tentera Mesir.

Ketua Eksekutif Rostec, Sergey Chemezov membuat kenyataan itu susulan lawatan kerja Mneteri Luar Russia, Sergei Lavrov dan Menteri Pertahanan Russia, Sergei Shoigu ke Kaherah, minggu lalu.

Mutakhir : Johor !!! Remaja hilang di temui.


Remaja, Izzat Izzudin Husin dilaporkan hilang Sabtu lalu telah ditemui di Flat Desa Mutiara, Johor Bahru, Johor, selepas tengah malam tadi.

Pada ketika ini Izzat dan 2 rakan, lelaki dan perempuan sedang dirakamkan kenyataan di Balai Polis Bandar Dato On.

Nantikan sidang akhbar akan diadakan oleh Ketua Polis Johor.

MUTAKHIR : Penguat kuasa agama bukan Taliban

Syor bawa senjata ketika bertugas beri gambaran negatif terhadap Islam

Saranan anggota penguat kuasa jabatan agama dibekalkan senjata api ketika melakukan operasi berikutan pembunuhan Ketua Penguat Kuasa Agama Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), Ahmad Rafli Abdul Malek seminggu lalu, memerlukan perbincangan mendalam dengan pembabitan pelbagai pihak, sebelum sebarang keputusan dibuat.

KATAKAN APAKAH SALAH DAN DOSAKU

TERKINI : ROS minta Guan Eng jelas isu

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, didesak menjelaskan punca beliau enggan menyerahkan senarai lengkap 2,579 perwakilan yang hadir pada pemilihan semula Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP pada 29 September lalu kepada Pendaftar Pertubuhan (ROS).

DANGDUT TERUS

DANG DUIT.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat