TERIMA KASIH


counters

MTMR

Thursday, November 21, 2013

Info : Tindakkan Bijak PDRM Tubuhkan STAFOC Elit JSJ

Pasukan Elit Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) yang dikenali sebagai 'Special Task Force On Organized Crime' (STAFOC) mula diperkenalkan hari ini dan akan berkuatkuasa pada 1 Januari depan untuk menangani kes-kes jenayah dengan efisyen selepas Majlis Pengenalan Pasukan Elit #JSJ Polis Diraja Malaysia (#PDRM) di Kompleks Latihan Taktikal Pusat Latihan Polis Kuala Lumpur (#PULAPOL) di Kuala Lumpur, hari ini. - Foto Farizul Hafiz Awang

Terkini : Perwakilan Pemuda PAS puji UMNO

Perwakilan Pemuda PAS puji taktik UMNO rekrut ahli baru 

KETUA Pemuda PAS, Nasaruddin Hassan Tantawi (kiri) serta Timbalannya, Nik Mohd Abduh Nik Aziz (dua dari kiri) bersama perwakilan membuang undi pada pemilihan Kepimpinan Pemuda PAS pada Muktamar Dewan Pemuda PAS ke-54 di Dewan Sivik Petaling Jaya, hari ini. - Foto Saifullizan Tamadi
 
Perwakilan Pemuda PAS Tumpat hari ini memuji taktik UMNO dalam memikat hati remaja dan belia untuk menganggotai parti itu.

Mutakhir : Alvin, Vivian menghina Agama Islam gagal batal tuduhan

Hina Islam: Alvin, Vivian gagal batal satu daripada tiga tuduhan  

ALVIN Tan dan Vivian Lee, keluar dari Bangunan Sultan Abdul Samad, Kuala Lumpur selepas memberi keterangan di Pejabat Penguatkuasa Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), Julai lalu. - Foto Arkib NSTP/Sairien Nafis
 
Pasangan Alvin Tan dan Vivian Lee yang sebelum ini mencetuskan kemarahan kerana didakwa menghina agama Islam dengan memuat naik gambar makanan haram sebagai juadah berbuka puasa dalam Facebook (FB), Julai lalu, gagal dalam permohonan untuk membatalkan satu daripada tiga pertuduhan yang dihadapi mereka.

6 maut serangan udara terbaru di Pakistan:: 86,888 people like this topic

Pegawai Paksitan mendakwa satu serangan udara disyaki tentera Amerika Syarikat (AS) menyebabkan enam maut di barat daya Pakistan, awal hari ini.

Pegawai polis dan pegawai perisikan berkata, serangan berlaku pada awal pagi di Daerah Hangi, di Wilayah Khyber Pakhtunkhwa. - AFP

Tiga perkara perlu imbangi kehidupan

Islam memandang kehidupan dunia dan akhirat saling melengkapi, tidak boleh tenggelam dalam bayangan materialisme dan juga terlena dalam keasyikan kerohanian.

Dalam erti kata lain, umat Islam dituntut untuk meraih material duniawi, tetapi dalam masa yang sama mempunyai nilai ukhrawi. Oleh kerana itu, Islam menjadikan umatnya sebagai umat pertengahan atau ummatan wasathan.

Tarif elektrik diumum tahun depan.

Hasil kajian semula tarif elektrik diumum tahun depan

Kerajaan akan mengumumkan hasil kajian semula tarif elektrik tahun depan, kata Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air (KeTTHA), Datuk Seri Mahdzir Khalid (gambar).

Beliau berkata, proses kajian itu sudah mencapai 50 peratus dan apabila disempurnakan, ia akan dibentangkan ke Kabinet sebelum pengumuman dibuat.

Serangan bom di Sinai 11 askar Mesir maut

KAHERAH: Sebelas askar Mesir terbunuh apabila sebuah bom kereta meledak di Sinai dalam siri serangan terbaru susulan penggulingan Presiden Mohamed Morsi.

Semua mangsa maut di tempat kejadian apabila kereta berkenaan meletup ketika bas yang membawa askar berkenaan melalui Bandar El-Arish, ibu negeri Sinai.
 
 Di utara Kaherah pula, satu letupan kecil yang diletakkan di sebuah pos pemeriksaan menyebabkan empat anggota polis cedera.

Kejadian bom di Sinai itu juga menyebabkan 34 lagi askar cedera. - AFP

MALAYSIA TRANSFORMASI MINDA RAKYAT: MENCARI DAN DI CARI WALAU KE HUJUNG DUNIA.

MALAYSIA TRANSFORMASI MINDA RAKYAT: MENCARI DAN DI CARI WALAU KE HUJUNG DUNIA.

41 DARJAT WANITA SOLEHAH.

1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki karena sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda: “Ibu lebih penyayang daripada Bapak dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia”.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat