TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, March 23, 2016

Ku Li menyatakan rakyat boleh menyaman menteri atau pegawai kerajaan mereka ada local standi.

Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyaman Datuk Ser Najib Tun Razak.

Katanya, sesiapa sahaja yang membayar cukai dan rakyat negara ini boleh menyaman menteri atau pegawai kerajaan kerana mereka juga ada 'local standi'.

TAKDIR : Bagitahu mereka bahawasanya mereka sedang melihat seorang anak Malaysia yang tidak takut selain Allah.

Beritahu mereka, tiada apa yang saya takutkan dalam perjuangan untuk bangsa, agama dan negara.

Jangan bimbangi saya. Allah tidak lahirkan saya oleh ibu saya di benua Afrika atau benua Eropah atau di tempat-tempat lain. Allah takdirkan saya lahir di negara ini, MALAYSIA.

Terlalu banyak nikmatNya untuk saya termasuk pancaindera, anak-anak, keluarga, kawan-kawan yang sayangi saya serta wang ringgit yang mencukupkan kehidupan.

Jika Allah takdirkan untuk saya pada saat ini, dalam perjalanan hidup saya untuk sampai masanya memenuhi tuntutan sebab kenapa saya dilahirkan sebagai rakyat Malaysia, maka saya akan korbankan jiwa dan raga untuk bangsa, agama dan negara saya.

Beritahu mereka, bahawasanya mereka sedang melihat seorang anak Malaysia yang tidak takut selain Allah.

Walau setapak takkan saya undur. Jihad saya hanya pada Allah demi bangsa, agama dan negara.

Simpan sahaja sijil dari Mesir, Madinah, Morocco, Harvard, Oxford atau dari bulan sekalipun. Simpan sahaja pengalaman dalam parlimen walau berpuluh tahun anda mereput di dalamnya.

Simpan sahaja pangkat Tan Sri, Dato Seri, Dato, Puan Sri, Datin Seri, jangan bangga di hadapan saya jika anda pendusta dan pengecut untuk tanahair sendiri.

Simpan sahaja jubah, serban, tudung beribu ringgit mahupun janggut jika anda mendustai tanahair sendiri.

Jika anda berada dalam kerajaan, parti pemerintah atau menjadi Presiden Parti Islam tetapi anda takut berkata benar demi pangkat, kuasa, kemahsyuran, maka sia-sia lah nikmat Allah kepada anda.

Jangan kemukakan alasan kepada saya, tetapi jawablah di hadapan Ya Rabbul Jalil. 

Bukan salah parti UMNO yang memerdekakan negara, membangunkan negara fizikal dan ekonomi serta memelihara kesepakatan kaum, TETAPI salah Najib Razak dan kunco-konconya yang menderhakai parti Melayu.

Salam perjuangan,

Anina Saadudin

TAKBIR : KEKUATAN KEDAULATAN NEGERI JOHOR ADALAH PERPADUAN.

Saya tidak akan lupa krisis perlembagaan yang berlaku pada tahun 1992. Saya masih ingat bagaimana keluarga saya telah dilayan oleh pegawai-pegawai kerajaan persekutuan. Saya masih ingat perkara-perkara seperti percubaan untuk membubarkan Askar Timbalan Setia Negeri Johor, Ahli Exco Johor diberitahu untuk tidak menyambut Almarhum nenda saya di lapangan terbang, bagaimana JKR telah diberitahu untuk tidak membaikpulih dan memulihara segala apa-apa yang ada di Istana-istana Johor. Malah Bonda saya juga ditahan oleh kastam Malaysia sewaktu kembali ke Johor dari Singapura. Bonda saya diarah melangkah keluar dari kenderaan kerana mereka mahu memeriksa kenderaan dengan terperinci. Saya masih ingat segala-galanya dan saya masih ingat kepada individu-individu yang bertanggungjawab.

Ini semua perkara lama. Allah Maha Besar dan hukum karma adalah suatu perkara yang indah. Pada hari ini, hubungan kerajaan dan Kerabat Diraja Johor berada di dalam keadaan baik. Saya menghargainya. Saya berharap ianya bukan hanya sekadar disebabkan kerana anda amat memerlukan kami. Memang baik sekiranya anda sedar bahawa kita saling memerlukan antara satu sama lain. Tetapi pada pendapat saya pada masa ini, tumpuan harus diberikan untuk memperbetulkan kesilapan dan mencapai kemajuan dalam negara. Saya berharap agar sejarah hitam yang anda lakukan atas desakan tamak haloba dan sikap gila kuasa tidak akan berlaku lagi. Jangan manipulasi rakyat demi kepentingan diri sendiri kerana anda dilantik untuk berkhidmat kepada rakyat. Saya berdoa agar kita boleh memberikan tumpuan untuk menjadikan negara kita ini tempat yang lebih baik pada masa akan datang, demi rakyat.

Kepada sekalian Bangsa Johor. Sultan anda dan Kerabat Diraja Johor menyayangi anda. Saya sayangkan anda. Saya dilahirkan untuk berkhidmat kepada anda hingga penghujung nafas saya dan itu adalah tanggungjawab saya. Keutamaan saya adalah hak anda sebagai rakyat Johor, dan kesejahteraan anda. Sentiasa ingat perkara ini. Kekuatan Kedaulatan Johor ialah perpaduan. Sentiasa kekal bersatu sebagai rakyat Johor. Jangan beri peluang kepada sesiapa pun untuk membuli kita. Kita yang memutuskan apa yang baik untuk kita. Ini adalah rumah kita, negeri kita. Adalah menjadi tanggungjawab kita untuk melindungi hak Johor dan kedaulatannya. ALLAH Peliharakan Sultan dan Negeri Johor Darul Ta'zim dan semoga ALLAH memberkati negara Malaysia.

DYAM Brigadier Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor

-----

THE STRENGTH OF JOHOR'S SOVEREIGNTY IS UNITY

I will never forget the 1992 constitutional crisis. I still remember how my family was treated by the federal government officers. I remember things such as trying to disband Johor Military Force, Johor Exco members were told not to receive my late grandfather at the airport, how JKR was told not to fix and maintain anything at any of the Johor Palaces. My mother was even stopped by the Malaysian customs upon entering Johor from Singapore. She was told to step out of the car because they wanted to inspect everything in the car. I still remember everything and I still remember the individuals responsible for it.

That's behind us now. God is Great and karma is a beautiful thing. Today the relationship between the government and the Johor Royal family is good. I appreciate that. I hope it's not just because you need us now. It's good that you realise that we need each other. But I think at this time the focus should be to correct the mistakes and progress as a nation. I hope such dark history you created for your thirst of greed and power will not happen again. Do not manipulate the people for the sake of self interest because you are elected to serve the people. I pray that we can focus on making this nation of ours a better place in the future, for the sake of the people.

To my fellow Johoreans. Your Sultan and the Johor Royal family loves you. I love you. I'm born to serve you till the day I die and that is my responsibility. My priority is to uphold your rights as Johoreans, and your welfare. Remember this always. The strength of Johor's Sovereignty is unity. Always remain United as Johoreans so no one can push us around. We decide what's good for us. This is our home, this is our state. It is our responsibility to protect Johor's rights and its Sovereignty. ALLAH Peliharakan Sultan and the State of Johor Darul Ta'zim and may ALLAH bless Malaysia.

HRH Brigadier General Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Crown Prince of Johor

TAKBIR : BERITA TERKINI (23 MAC 2016) - TUN M HERET NAJIB KE MAHKAMAH ATAS 1MDB, 2.6 BILION

Mantan Perdana Menteri dan negarawan ulung negara, Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini mengheret Perdana Menteri Najib Razak ke muka pengadilan atas skandal-skandal salah laku dan amalan korupnya berhubung 1MDB, dana berjumlah RM2.6 bilion, serta RM42 juta yang masuk ke akaun-akaun peribadi Najib Razak.

Writ Saman tersebut difailkan oleh Tun Dr. M bersama-sama dengan Dato’ Seri Khairuddin Abu Hassan dan Anina binti Saadudin sebagai Plaintif bersama. Najib Razak dinamakan sebagai Defendan dalam kapasiti peribadinya.

Tindakan guaman ini adalah berhubung dengan salah laku tort misfeasans dan kemungkiran fidusiari dalam jawatan awam — iaitu kausa tindakan dalam perundangan sivil bagi mendapatkan seseorang penjawat awam yang telah menyalah-gunakan kuasa serta kedudukannya, supaya mengambil dan menggalas tanggung jawab atas segala salah-laku yang timbul.

Dalam Writ Saman dan Penyata Tuntutan yang difailkan pagi ini di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, ketiga-tiga Plaintif menegaskan bahawa melalui amalan korup, Najib Razak telah secara aktif, berniat jahat dan mala fide menghalang, mencampuri, menindas dan menyalah pintas pelbagai siasatan dan inkuiri yang telah dikelolakan oleh pelbagai agensi penguatkuasaan undang-undang dan badan-badan berkanun berhubung dengan alegasi skandal-skandal tersebut.

Ini termasuklah pelumpuhan Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC), pemecatan tiba-tiba Tan Sri Gani Patail sebagai Peguam Negara hanya 69 hari sebelum persaraannya dijadualkan, perlantikan meragukan Apandi Ali sebagai Peguam Negara (yang kemudiannya telah membebaskan Najib Razak dari sebarang salah laku), serta kacau-ganggu, tangkapan, serbuan dan rampasan terhadap pegawai penyiasat dan pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Untuk segala salah laku jenayah tersebut, selain memohon pengisytiharan terhadap salah laku tort misfeasans dan kemungkiran fudisiari, Tun Dr. M, Khairuddin dan Anina turut menuntut agar Najib Razak membayar ganti rugi tauladan dalam jumlah RM2.6 bilion dan ganti rugi berpanjangan dalam jumlah RM42 juta (atau mana-mana jumlah yang ditaksirkan oleh Mahkamah) kepada Kerajaan Malaysia.

DAULAT TUANKU : DYMM SULTAN IBRAHIM MENGURNIAKAN RM500 JUTA UNTUK SKIM PERUMAHAN MAMPU MILIK RAKYAT JOHOR.

DYMM SULTAN IBRAHIM IBNI ALMARHUM SULTAN ISKANDAR BERKENAN MENGURNIAKAN RM500 JUTA UNTUK SKIM PERUMAHAN MAMPU MILIK RAKYAT JOHOR

DYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar Sultan Yang Dipertuan Negeri dan Jajahan Johor Darul Ta'zim dan DYAM Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim Tunku Mahkota Johor berkenan mencemar duli berangkat ke Majlis Perasmian Model Menara Bank Rakyat Johor.

Di majlis tersebut, DYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar berkenan mengurniakan sebanyak RM500 juta kepada Yayasan Sultan Ibrahim untuk skim rumah mampu milik dan kos rendah di negeri Johor Darul Ta'zim. Allah Peliharakan Sultan dan Negeri Johor Darul Ta'zim.

--------

HM SULTAN IBRAHIM IBNI ALMARHUM SULTAN ISKANDAR DONATES RM500 MILLION TO JOHOR AFFORDABLE HOUSING SCHEME

HM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar Sultan and Sovereign Ruler of the State and Territory of Johor Darul Ta'zim and HRH Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim Crown Prince of Johor attended the Johor Bank Rakyat Tower Model Opening Ceremony.

At the ceremony, His Majesty Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar donated RM500 Million to the Sultan Ibrahim Foundation for the affordable homes and low cost housing scheme in the state of Johor. Allah Peliharakan Sultan and the state of Johor Darul Ta'zim.

Hidup Johor Demi Johor
#KepadaAllahKamiBerserah

Perkara yang memenangkan kemungkaran.

"Hanya satu perkara yang memenangkan kemungkaran, iaitu apabila insan dipihak yang benar berdiam diri."

- Edmund Burke
#savemalaysia

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat