TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, October 23, 2013

7 senjata api dijumpai semula: Ahmad Zahid.

Tujuh daripada 44 senjata api milik Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang hilang di antara 2010 dan 2012 seperti dalam Laporan Ketua Audit Negara 2012 sudah dijumpai semula.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata antara punca kehilangan senjata api yang dikenal pasti ialah kereta dipecah dan senjata api tertinggal dalam kereta, diragut atau disamun, tercicir ketika menjalankan tugas, kehilangan dalam tandas dan kehilangan dalam pejabat.
Nilai senjata berbeza

PRK : Sg.Limau gempar lagi mengejutkan???

Gambar hiasan UMNO tidak kutip derma untuk Pilihan Raya.

Kit Siang Ke Sungai Limau Untuk Terangkan Kristian Guna Kalimah Allah. Atas Persetujuan Pas?

Di dalam keghairahan pengundi Sungai Limau untuk menghadapi pilihan raya kecil Sungai Limau, mereka dikejutkan dengan kehadiran penasihat DAP, Lim Kit Siang ketika malam pengumuman calon Pas semalam. Tambah mengejutkan ahli parlimen Gelang Patah itu, turut dibenarkan untuk berucap di hadapan ahli dan penyokong Pas yang rata-rata terdiri daripada penduduk kampung.

Mahkamah Tinggi kekalkan keputusan Mahkamah Sesyen Naib Presiden Parti Keadilan?

Mahkamah Tinggi hari ini mengekalkan keputusan Mahkamah Sesyen yang membenarkan kes perbicaraan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua dan lima lagi yang didakwa memberi ucapan berbaur hasutan dalam satu ceramah pada 13 Mei lalu, dibuat secara berasingan.
 
Hakim Kamardin Hashim membuat keputusan itu selepas menolak permohonan semakan pihak pendakwaan berhubung keputusan Hakim Mahkamah Sesyen Norsharidah Awang yang memutuskan kes itu dibicarakan berasingan.

Gempak: Jin Merogol Wanita.RAMAI WANITA DIROGOL JIN TANPA PENGETAHUAN MEREKA. SIAPAKAH WANITA YANG AKAN DIROGOL JIN?

Perempuan samada sudah berkahwin/ tidak. Siapa TERINGIN NAK DI NODAI JIN, selalu2lah: -
MANDI TELANJANG....
SUKA MANDI LEWAT PETANG.
TIDUR SELEPAS ASAR.
TIDUR DENGAN KAIN YANG TERDEDAH.

Pas Memang Kalah Di Sungai Limau?

Suka atau tidak ramai menjangkakan pilihanraya kecil DUN Sungai Limau bakal menyaksikan satu persaingan yang sengit di antara Umno / Barisan Nasional dan Pas. Bagi pihak Umno/BN, peluang ini sudah tentu merupakan satu peluang keemasan bagi merampas kerusi Sungai Limau bagi mengukuhkan kuasa politik di Kedah.

Anak Pintar.

KRISIS DAP SEMAKIN KRITIKAL, PAKATAN BAKAL HANCUR?

Pergolakan dalaman parti rasis Dap nampaknya bukan semakin reda tetapi perkembangan mutakhir menunjukkan parti itu kemungkinan akan berkubur tidak lama lagi.

Tindakan ketua pembangkang di dalam Dewan Undangan Negeri Melaka, Goh Leong San yang juga Adun Duyong daripada Dap merupakan antara krisis terbaru yang membelenggu parti itu.

Lebih parah lagi langkah yang sama di ambil oleh seorang lagi Adun Dap dari Bachang Lim Jak Wong yang turut meletak jawatan sebagai ketua whip pembangkang sebagai tanda sokongan terhadap langkah Goh.

Kunjungan ke Segambut JMM.Azwanddin Hamzah- Presiden Jaringan Melayu Malaysia (JMM)  berkunjung ke rumah DS Anwar bagi meminta tandatangan beliau agar membenarkan Bank Negara mendedahkan maklumat akaun peribadi berkaitan surat misteri BankLeak, spt butiran berikut:

Tarikh: 23 Sept 2013 (Isnin)
Masa: 10am

Datuk Seri Anwar Ibrahim hanya perlu memberikan tandatangannya bagi mengesahkan beberapa akaun bank yang didakwa miliknya kepada Bank Negara, kata Pengerusi Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamzah.


Azwanddin Hamzah- Presiden Jaringan Melayu Malaysia (JMM) hari ini berkunjung ke rumah DS Anwar Taman Bukit Segambut, KL bagi meminta tandatangan beliau agar membenarkan Bank Negara mendedahkan maklumat akaun peribadi berkaitan surat misteri BankLeak.

Nantikan berita selanjutnya...
Kita tunggu apa keputusan selanjutnya. Apakah pembongkaran ini menjadi igauan!!!

Nantikan selanjutnya???

Gempar : Jari Telunjuk Tercucuk mata ?


Pagi tadi saya berceramah tentang Perlembagaan Persekutuan di hadapan mahasiswa yang bakal melanjutkan pelajaran ke luar negara. Soalan favorite yg telah saya jangka akan di tanya oleh mahasiswa adalah begini "Mengapakah kerajaan tidak melaksanakan Undang2 Hudud kerana Islam adalah agama bagi Persekutuan mengikut perkara 3 Perlembagaan?"

JAWAPAN SAYA:

Sebenarnya, Kerajaan BN dan Kerajaan PR kedua-duanya tidak boleh di harap untuk melaksanakan undang-undang hudud di Malaysia. Oleh itu camnilah saudara. Nabi Muhammad SAW sendiri pernah bersabda jika Fatimah yg mencuri, aku sendiri yang akan memotong tangannya. Dan berdasarkan firman Allah dalam surah At-Tahrim ayat 6 yang bermaksud Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari azab api neraka, maka saya mencadangkan agar saudara dan sesiapa sahaja pejuang dan pencinta hudud di Malaysia ni, buatlah hukuman hudud sendiri di rumah,di kalangan ahli keluarga kita sahaja. 
 
Jika anak kita mencuri di sekolah, maka kita sebagai bapa potonglah tangan anak kita tersebut demi melaksanakan perintah Allah dan sunnah Rasulnya. Jika ada anak kita yang berzina, maka sebat dan rejamlah mereka dengan batu sehingga mati. 
 
Ya, mungkin polis akan menangkap kita kerana membuat undang2 sendiri yg bertentangan dengan undang2 sekular negara ini, maka biarkan polis menangkap dan mendakwa kita, biarlah kita di penjarakan di dunia kerana kesalahan memotong tangan anak sendiri yg mencuri atau kita di hukum gantung sampai mati sekalipun kerana menyebabkan kematian anak kita yang kita rejam dengan batu sampai mati, tak mengapa, 

Saya percaya mati kita itu mati syahid kerana niat nak menegakkan hukum Allah di muka bumi. Kita biarkan pemimpin kerajaan menjawab sendiri di yaumul-mahsyar nanti mengapa mereka tidak melaksanakan hudud. Sedangkan kita sebagai Pemimpin keluarga pasti tersenyum gembira di syurga Allah kerana kita telah melaksanakan perintah Allah.

SELEPAS SAYA JAWAB BEGITU, SATU DEWAN TERMENUNG DAN TERMANGGU.

SALAH KE JAWAPAN SAYA BERKENAAN??????

From: Buzze Azam.
 
MTMR berharap apabila kita membaca dan menulis apakah niat yang hendak di sampaikan sebenarnya. MTMR berpendapat penjelasan seperti ini boleh di lihat dari berbagai sudut. Sudut kebaikan dan sudut keburukkan.
 
Hingga ke satu tahap boleh seperti mempermainkan Ugama Islam. Contoh kita lihat pada perengan kedua. Adakah kita hakim untuk menjatuhkan hukuman ??? Adakah saksi semasa kejadian tersebut??? Hendak menghukum jadilah Hakim yang adil. Perkara ini hendaklah di ambil kira sebelum menjatuhkan hukuman. 
 
Yaa Allah ampunilah dosa-dosa hambamu, yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia. Semoga berilah perpaduan kepada umat Islam di Malaysia, agar kami beroleh keberkatan di dunia dan akhirat.

* Sekadar renungan bukan untuk mempertikaikan sesiapa. Agar kita sama-sama berfikir apabila kita selalu menuding kesalahan pada orang lain. Sebenarnya kita juga tidak mampu untuk melakukannya.

Gerakan Tumbangkan Anwar Sudah Bermula.

Sejak Himpunan Black505 yang serba tidak menjadi, semakin ramai dari kalangan penyokong PR mula terasa bodoh sendiri.

Oleh itu, Himpunan Black505 bolehlah dikatakan sebagai permulaan bagi pengakhiran kepada Anwar Ibrahim. Ini dapat disaksikan dari kemarahan sekumpulan peserta himpunan yang merungut malah memaparkan kemarahan mereka terhadap Anwar seca...ra terang-terangan melalui sepanduk. Rungutan mereka berbunyi bahawa himpunan aman seperti itu adalah membuang masa dan mereka mendambakan himpunan ganas selaras dengan tiupan semangat oleh pemimpin-pemimpin PR.

Ayyooo !!

Umum mengetahui sesetengah pihak, terutama ahli2 politik berhaluan kiri sering kali menjadikan pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai ‘kambing hitam’ bagi menghentam kerajaan. Mereka mendakwa kononnya PDRM telah dijadikan alat oleh pemimpin kerajaan bagi menyekat dan menghalang aktiviti yang dilakukan oleh pakatan pembangkang.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat