TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, February 16, 2016

Tugasan selaku Perdana Menteri Malaysia??? Isu-isu semasa perlu didalangi dengan betul!!!

Semasa PAU yang lepas DS Najib Razak ada menyatakan semua ketua-ketua bahagian mintak duit dengan beliau. Blogger pun mintak duit jugak, tak bagi merajuk. Itu adalah kenyataan Presiden UMMO, PM Malaysia.

Kita rakyat Malaysia mahukan PM majukan negara. Cari duit untuk negara. Bukan cari duit sendiri untuk majukan negara atau cari duit sendiri untuk diberikan kepada ketua-ketua bahagian atau blogger.

Yang makan dedak dengan PM tu, yang membela PM. Kalau nak bantu pertahankan PM janganlah ikut jejak langkah Pembangkang? Janganlah nak susahkan PM sampai PM kena cari duit sendiri nak kena bagi pada awak semua.

Lepas tu awak orang cakap pembangkang terima dana dari luar? Kenapa awak orang tidak buat lapuran Polis? Awak buatlah lapuran Polis supaya Polis Diraja Malaysia boleh siasat Pembangkang terima duit dari mana?

Sesama sendiri cakaplah itu menghasut ini menghasut. Berani juga buat repot kepada Polis DiRaja Malaysia. Maka Polis DiRaja Malaysia terpaksa membuat siasatan untuk mencari kesalahan, jika ada unsur-unsur menghasut.

Pembangkang sebelum ini cakap kerajaan itu ini, kerajaan rasuah. Kerajaan korupsi mengapa tiada tindakkan? Kerajaan dituduh membuat lakunan dengan serangan tanduo disabah. Ahli Politik yang membuat tuduhan liar sekadar denda RM2000.00?

Rakyat nampak dan boleh berfikir mengapa itu mengapa ini!!! Jangan buat kerja mudah dengan jalan.pintas untuk menyelesaikan satu-satu masaalah. Ikutlah ketetapan yang sedia ada bagi mencari keadilan dan kebenaran.

Keberanian sesama sendiri melihatkan kebobrokkan kerajaan yang diterajui yang pada mulanya mendapat sokongan rakyat.

Kerana terlebih berani seperti seekor harimau terluka. Habis tunggul dan tunggul lama di cakar-cakarnya. Tetapi tunggul lama dilupakan bahawa tunggu tersebut masih bernyawa. Akar tunjangnya masih kukuh beratus kaki bertapak didalam tanah. Yang akhirnya bertambah besar luka harimau tersebut kerana terkoyak akibat tercucuk tunggul lama yang kadang kalanya ada yang masih tajam dah kukuh.

Lama kelamaan dengan kemelut dan perkembangan semasa dengan pelbagai isu yang tergantung terutamanya seperti isu 1MDB, 2.6b, SRC, sara hidup tinggi, barangan keperluan harian menjadi mahal, GST, TPPA dan lain-lain.

Perkara ini menjadi perhatian UMUM. Keutamaan harus diberikan untuk memulihkan keyakinan rakyat dan juga pelabur-pelabur asing untuk melabur di Malaysia.

Teguran dan pandangan seorang tua yang merupakan bapa permodenan Malaysia seharusnya di teliti dan dikaji. Kita sepatutnya bersyukur masih mempunyai bekas sesorang Perdana Menteri yang masih mahu menegur dan memperbaiki kelemahan negara yang berlaku sekarang.

Tun M menegur dan bercakap kerana masih sayangkan negara Malaysia. Sangup berkorban untuk menyelamatkan dan untuk kebaikkan negara. Walaupun akhirnya anakandanya selaku Menteri Besar kedah terpaksa melepaskan jawatannya kerana kelicikkan muslihat Politik yang melanda negara sekarang.

Sekiranya teguran Tun M tidak berasas mengapa negara-negara luar turut memerhati dan ada yang akan meminta kerjasama negara Malaysia untuk melengkapkan siasatan berkenaan pengubalan wang haram dan penipuan diluar negara. Kepentingan negara hendaklah diutamakan dari kepentingan diri.

Selangor, Pulau Pinang, Kelantan masih menjadi kubu kuat Pembangkang. Jadi perlukah kerajaan mengambil nasihat dari mereka-mereka yang masih gagal membantu kerajaan pusat menawan negari tersebut? Fikir-fikirlah.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat