TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, December 24, 2013

Hartanah bernilai RM406j di beli Tabung Haji

Tabung Haji beli hartanah bernilai RM406j di London 
Bangunan pejabat Unilever House di Surrey adalah hartanah terbaru yang dibeli Tabung Haji di luar negara.
 
Pulangan tahunan lumayan tarik minat dapatkan Unilever House

LEMBAGA Tabung Haji (Tabung Haji) terus mengukuhkan kehadirannya di pasaran hartanah United Kingdom (UK), dengan pembelian bangunan pejabat Unilever House bernilai £75.8 juta (RM406.36 juta).

Hartanah yang terletak di luar pusat bandar London dibeli daripada LondonMetric Property Plc, dana amanah hartanah (REIT) yang berpangkalan di UK.

Rayuan petisyen 3 Parlimen diterima

Putrajaya: Petisyen pilihan raya Parlimen Bagan Datoh yang dimenangi Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dikembalikan ke Mahkamah Pilihan Raya bagi perbicaraan penuh.

Perintah itu dibuat Mahkamah Persekutuan semalam, selepas membenarkan rayuan petisyen pilihan raya calon PKR, Madhi Hasan dan seorang pengundi, Azmi Sulaiman.

Pengerusi TURUN ditahan cuba gulingkan kerajaan

KUALA LUMPUR: Pengerusi Gerakan Turun Kos Sara Hidup (TURUN), Mohd Azan Safar ditahan mengikut Seksyen 9(5) Akta Perhimpunan Aman 2012, malam tadi.

Mohd Azan, 24, turut ditahan mengikut Seksyen 124 (B) Kanun Keseksaan kerana menghasut selain cuba menggulingkan kerajaan tanpa mengikut sistem demokrasi.

Gulingkan kerajaan pengaruh Komunis menular.

KUALA LUMPUR: Pengerusi Gerakan Turun Kos Sara Hidup (TURUN), Mohd Azan Safar ditahan mengikut Seksyen 9(5) Akta Perhimpunan Aman 2012, malam tadi.

Mohd Azan, 24, turut ditahan mengikut Seksyen 124 (B) Kanun Keseksaan kerana menghasut selain cuba menggulingkan kerajaan tanpa mengikut sistem demokrasi.

Himpunan jejas keharmonian negara

Kuala Lumpur: Perhimpunan haram yang dirancang pihak tertentu pada 31 Disember ini, disifatkan hanya menjejaskan keharmonian sambutan ambang tahun baru, selain merencatkan kemasukan pelancong asing.

Presiden Pergerakan Keadilan Sedunia (JUST), Prof Dr Chandra Muzaffar, berkata matlamat Tahun Melawat Malaysia 2014 itu ialah lembaran baru ke arah usaha memacu status negara berpendapatan tinggi dan maju.

5,500 anggota keselamatan tambahan

BANGSA-BANGSA BERSATU (PBB): Setiausaha Agung PBB, Ban Ki-moon mencadangkan kepada Majlis Keselamatan supaya menghantar 5,500 anggota tentera dan 423 polis tambahan bagi mengawal keganasan di Selatan Sudan bagi mengukuhkan misi PBB di negara bergolak itu.

GST penerangan

PERHIMPUNAN "FAHAM GST...TOLAK GST" PEMBANGKANG DI KELAB SULTAN SULAIMAN,KAMPUNG BARU,KUALA LUMPUR LESU,HANYA SEKADAR TAK LEBIH 300 ORANG YANG HADIR MESKIPUN PERHIMPUNAN ITU DIHADIRI PEMIMPIN-PEMIMPIN 'HEBAT' PEMBANGKANG SEPERTI ANWAR IBRAHIM (PKR),LIM KIT SIANG (DAP) DAN HAJI HADI (PAS).

ANWAR DLM UCAPANNYA,MENIMBULKAN PERKATAAN2 SEPERTI KRONI DAN MENCELA KERAJAAN DI SEBALIK UNGKAPAN MANISNYA YG BLH DIPERSOALKAN SAMA ADA BERLANDASKAN FAKTA ATAU KEPALSUAN.
ANWAR MENDAKWA,PR MEMBANTAH GST BUKAN KRN SISTEM CUKAI ITU,TETAPI KRN IA LEBIH MEMIHAK KPD 'TAUKE2 BESAR DAN KRONI'.

LIM KIT SIANG PULA MEMBIDAS PIHAK YG MENGATAKAN NEGARA AKAN MUFLIS JIKA GST TIDAK DILAKSANAKAN."ADA YG MENGATAKAN BAHAWA TANPA GST,NEGARA INI AKAN BANGKRAP.
TETAPI HANYA MELIHAT AMERIKA SYARIKAT,ADALAH NEGARA MUFLIS?"

HADI AWANG MENDAKWA,GST SEBAGAI ZALIM KRN DIKENAKAN KPD SEMUA GOLONGAN RAKYAT SAMA ADA KAYA ATAU MISKIN..!!
PERHIMPUNAN "FAHAM GST TOLAK GST" PEMBANGKANG DI KELAB SULTAN SULAIMAN,KAMPUNG BARU,KUALA LUMPUR LESU,HANYA SEKADAR TAK LEBIH 300 ORANG YANG HADIR MESKIPUN PERHIMPUNAN ITU DIHADIRI PEMIMPIN-PEMIMPIN 'HEBAT' PEMBANGKANG SEPERTI ANWAR IBRAHIM (PKR),LIM KIT SIANG (DAP) DAN HAJI HADI (PAS).

Tahniah Kepada MCA kerana menolak Jawatan dalam Kabinet buktikan PRU 14 Cina bukan kaum yang racist.

Kita sudah ada dengar MCA mahu kembali jawatan didalam Kabinet jadi adalah wajar untuk menafikan MCA duduk didalam kabinet.

23 December 2013

Syabas dan tahniah diucapkan kepada Ketua MCA yang baru Dato Sri Liow Tiong Lai. Pertama sekali syabas kerana telah memenangi jawatan Presiden MCA pada hari Sabtu lalu. 
 
Yang keduaanya kerana janji beliau kepada YAB Perdana Menteri Dato Sri Najib Tun Razak pada hari Ahad lepas sehari selepas kemenangan yang mana beliau berpegang kepada suara akar umbi MCA yang menolak sebarang jawatan didalam kabinet kerajaan hari ini. Syabas dan tahniah atas semangat "Janji Ditepati" oleh Presiden MCA.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat