TERIMA KASIH


counters

MTMR

Monday, March 16, 2015

Mutakhir : Nurul Izzah Anuwar ditangkap Polis kerana menghasut?

Kuala Lumpur : Ingatkan diri sudah kebal bila duduk dalam dewan Parlimen. Ternyata sangkaannya meleset bukan melecet ya!!! Kadang-kadang undang-undang ada tetapi macam tak ada sebab orang tidak mahu ambil tindakkan.

Bila diluar beri kebebasan memperlekeh pemerintah, memperlekeh pihak keselamatan. Pihak keselamatan tidak mahu mengambil tindakkan dengan beranggapan pihak yang terlibat boleh sedar dan Insaf dengan perbuatannya. INGAT PEPATAH ADA MENYATAKAN " PELANDUK AKAN MELUPAKAN JERAT ". Begitulah akibatnya bila ingat diri sentiasa betul!!!

Jika nafsu menguasai akal. Akal sudah dikawal oleh Nafsu maka otak manusia tidak dapat berfungsi dengan betul. Jika rakyat Malaysia yang percaya kepada agama. Tidak ada satupun agama membenarkan penganutnya mengamalkan perbuatan terkutuk. Seumpamanya merogol, merompak, hubungan sejenis ( Liwat / Meliwat ). Masyarakat pastinya mengutuk perbuatan seumpama itu.

Tetapi Nurul Izzah dengan lantang dan hilang akalnya menyatakan hakim SYAITAN kerana mengekalkan hukuman Penjara 5 tahun kepada bapanya? Siapakah Nurul Izzah untuk mempertikaikan ketelusan kehakiman Negara Malaysia.

Jadi biarlah pihak Polis menjalankan tugas mereka. MTMR percaya akhta hasutan menanti dan mengapa akhta hasutan tidak boleh dikenakan kepada Nurul Izzah binti Anuwar. Biarlah juga hakim di Mahkamah memutuskan.
Tarkini: Kenyataan balas Sultan Brunai terhadap Media Barat?

PANAS..!!!Panas !!!

Kenyataan Balas Sultan Brunei Terhadap Media Barat Yang Mengancamnya

CNN dan media Barat kini sibuk mengancam Brunei sebab perlaksanaan undang-undang Syariah. Mereka memboikot semua hotel dan kepentingan Brunei. Berikut adalah jawapan kerajaan Brunei kepada mereka.

Dalam negara2 kamu, kamu mengamalkan kebebasan bersuara, kebebasan media, kebebasan beragama dan lain2. Ianya di dalam perlembagaan kamu, ianya sistem politik kamu, identiti negara kamu, hak kamu, aturan cara hidup kamu.

Dalam negara saya, kami mempraktikkan kemelayuan, islamik, sistem monarki dan kami akan mula mengamalkan undang2 islam, undang2 syariah. Islam berada di dalam perlembagaan kami, identiti negara kami, hak kami, aturan cara hidup kami.

Kami mungkin menjumpai kelopongan2 dalam undang2 dan sistem keadilan kamu dan kamu mungkin menjumpai kelopongan2 pada kami pula, akan tetapi ini adalah negara kami. sepertimana kamu mengamalkan hak kamu untuk gay dan lain2. Kamu lakukannya untuk dunia ini yang kamu diami sekarang, sedang kami mengamalkan hak kami menjadi muslim untuk dunia ini dan dunia selepasnya.

Ini adalah negara islam yang mengamalkan undang2 islam. mengapa tidak kamu risaukan anak2 kamu yang ditembak di sekolah2 kamu, penjara kamu yang gagal menempatkan org2 yg tertuduh, kadar ketinggian jenayah dan DUIs, kadar bunuh diri dan pengguguran yang tinggi dan apa2 yang patut dirisaukan DISANA. banyak agama yang menentang homoseksualiti, ianya bukan sesuatu yang baharu. Saat kamu mendengar bahawa islam dan muslim membuat pendirian dan meneguhkan kepercayaan mereka, kamu menghakimi, kami memboykot, kamu katakan ianya salah, ianya bodoh, ianya kejam.

Sekali lagi, pergilah kpd kebimbangan yang kamu patut tumpukan pada yang telah saya beritahu sebelum ini. Tidak salahkah membenarkan senjata2 membunuh, tidak salahkah membenarkan bayi yang belum lahir dibunuh, tidak salahkah membenarkan gaya hidup yang membawa pd AIDS dan kerencatan pada generasi baru?

Mengapa terlalu risaukan tentang apa yang terjadi disini di dalam negara islam sedang kamu tidak pun membuka mata tentang apa yg berlaku di Syria, bosnia, rohingnya, palestin, dan lain2. Ribuan terbunuh disana dan kamu masih tidak peduli, tiada seorang terbunuh disini dibawah undang2 syariah, dan kamu kecoh menggembar-gemburkan ia, walaupun penduduk di sini yang secara langsung terkesan , menerimanya dengan aman. Hukuman mungkin sedikit keras tak bermakna ianya mudah untuk dilaksana. Di sana ada proses2 yang perlu dijalani sebelum boleh disabit bersalah. Kami baik2 saja dengannya.

Sharing is caring.. Semoga.bermanfaat.. InshaAllah..

Subhanallah.. We all proud of u Brunei !

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat