TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, December 2, 2014

Terkini: Ringgit Malaysia jatuh lagi.

Turun naik matawang sesebuah negara merupakan perkara biasa. Tetapi kini di khabarkan lebih teruk dari kejatuhan mata wang Malaysia dari tahun 1997.

Kerajaan Malaysia di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib Razak perlu melakukan sesuatu agar Nilai Ringgit Malaysia tidak terjejas teruk.

Malaysia perlu menambat matawang Ringgit Malaysia kepada RM5.50 dari USD. Perkara ini perlu di segerakan agar penyangak matawang tidak mengambil kesempatan dan manipulasikan keadaan.

MTMR harap kerajaan sedar dan perkara yang sama di lakukan oleh Tun M. Apabila keadaan ini berlaku maka PM kena lakukan sesuatu. Kerana dasar yang di amalkan bakal mengundang padah yang lebih merbahaya kepada negara.

Tetapi kita kena ingat pemimpin silih berganti. Sedangkan negara tiada galang gantinya. Mereka sentiasa mencari peluang dan ruang untuk merosakkan negara.

Terkini: DAP ingatkan UMNO ?

Pelik tengok ada seorang pemimpin DAP menyatakan UMNO jangan mungkir janji kepada  Cina.

Tetapi Cina mungkir janji untuk menjadi rakan setia kepada UMNO dan Barisan Nasional. Buktinya PRU13. Mana pengundi Cina kata menyokong kuat Barisan Nasional.

Jadi manakah rasionalnya kata mereka  sama-sama memperjuangkan kemerdekaan.

Mengapa ada yang menyatakan PKM adalah pejuang kemerdekaan. Apakah semua ini? Macam wayang opera. Apa itu Komunis?

Tidak di nafikan UMNO sangup mengorbankan hak kewarganegaraan demi mencapai kemerdekaan dari Penjajah demi mengelakkan negara terus di kuasai oleh Penjajah.

UMNO bersama MCA dan MIC berpakat untuk mentadbir sendiri negara Tanah Melayu. Sekarang di kenali sebagai Malaysia.

Pemimpin MCA dan MIC berjanji akan sama-sama menjaga kedaulatan Perlembagaan yang ada demi kemakmuran negara Malaysia.

Tetapi ada masyarikat bukan Melayu yang sengaja mempertikaikan keistimewaan dan hak-hak orang Melayu. Bukankah itu janji masyarakat Cina kepada UMNO?

MTMR ada terbaca menyatakan belum ada negara sebaik Tanah Melayu sekarang Malaysia. Di mana rakyatnya orang Melayu sanggup berkongsi kewarnegaraan kepada bangsa lain. Carilah dalam dunia ini. Melayu sahaja yang boleh bertolak ansur.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat