TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, October 16, 2013

Kebenaran di sembunyikan MUNAFIK !!!

KUFFAR PEMBELIT 64

Wahai Ahli Kitab! Janganlah kamu melampaui batas dalam agama mu, dan janganlah kamu mengatakan terhadap ALLAH kecuali yang benar. Sungguh, Al Masih 'Isa putra Maryam itu adalah utusan ALLAH dan (yang diciptakan dengan) kalimah Nya yang disampaikan Nya kepada Maryam, dan (dengan tiupan) roh dari Nya. Maka berimanlah kepada ALLAH dan Rasul Nya dan janganlah kamu mengatakan "(ALLAH itu) Tiga (triniti)". Berhentilah (dari berkata sedemikian). Itu lebih baik bagimu. Sesungguhnya ALLAH Tuhan Yang Maha Esa, Maha Suci dia dari (tohmahan) mempunyai anak. Milik Nya apa yang ada di langit, dan apa yang ada di bumi. Dan cukuplah ALLAH sebagai Pelindung (An-Nisaa' 4: 171)

Salam 2 all.

Benarkah dakwaan segelintir missionary dan peliwat democrazy bahawa keputusan Mahkamah Rayuan membenarkan rayuan Kerajaan dan melarang kristian daripada menggunapakai kalimah ALLAH bercanggah dengan Surah Ali-Imran: 64?

Nampak gaya segelintir yang telah diliwat otaknya sengaja tidak mahu dan tidak mengerti menghormati keputusan Mahkamah yang tidak menyebelahi mereka. Kalau keputusan Mahkamah memihak kepada mereka, maka mereka akan melolong betapa Mahkamah kini bebas dan pro-pembangkang. Tetapi jika tidak menyebelahi mereka, mereka akan melalak mengutuk Mahkamah sebagai barua dan agen UMNO dan BN!

Terbaru mereka mendakwa Mahkamah Rayuan yang membenarkan rayuan Kerajaan melarang kristian menggunapakai kalimah ALLAH telah menjadi balaci UMNO. Malah mereka mendakwa UMNO sekarang sudah menjadi 'Almighty UMNO' kerana mengatasi Al-Quran sedangkan kata mereka Al-Quran sendiri membenarkan kristian, seperti juga Islam, boleh menggunakan kalimah ALLAH.

Keputusan Mahkamah Rayuan tidak membenarkan kalimah Allah digunakan dalam majalah The Herald.

Seluruh umat Islam wajib mempertahankan akidah,menegak serta mengembangkan syiar Islam termasuk mempertahankan kesucian kalimah Allah tanpa mengira fahaman politik.Ketua Dewan Ulama Pas,Datuk Harun Taib berkata,pada masa sama,keputusan Mahkamah Rayuan semalam yang tidak membenarkan penggunaan kalimah Allah dalam majalah mingguan,The Herald juga mesti disokong umat Islam.Beliau menegaskan, walau apa cara sekalipun,umat Islam wajib berpegang kepada prinsip itu supaya kesucian agama Islam terus terpelihara dan tidak sekali-kali menjadi bahan senda penganut agama lain.

Panas pendedahan siri 1 Ampang.

SIRI 1 : PANASSS!!! Kebenaran @ Fitnah dalam pemilihan Ketua Bahagian UMNO Ampang? @NajibRazak @tengkuadnanrealMohd Isa Mohd Saidi (gambar atas). Beliau merupakan antara calon yang menawarkan diri untuk bertanding sebagai Ketua UMNO Bahagian Ampang pada pemilihan agung UMNO Tahun 2013 kali ini.

Mutakhir : UMNO Wadah jenerasi Muda ? Berani Berubah !!!

“Orang muda perlukan pemimpin yang bercakap, berfikir dalam gelombang yang sama dengan mereka, pemimpin yang boleh jadi tempat mereka mengadu. Pemimpin muda juga boleh jadi perantara di antara pimpinan atasan dengan ahli dan generasi muda di luar parti, sekali gus merapatkan jurang di antara dua kelompok itu,”

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat