TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, January 15, 2014

Mutakhir : Undang-undang Islam wajar di guna pakai di Malaysia.

 
Hukuman hudud, qisas dan ta’zir mampu kekang kadar jenayah

Kebimbangan rakyat terhadap kadar jenayah yang semakin meningkat sejak kebelakangan ini sangat merunsingkan semua pihak. Mereka ada asas untuk berasa sedemikian kerana kejadian tembak-menembak dan pembunuhan berlaku hampir setiap minggu.

Mutakhir: Lapan ajaran diwarta sesat

Melaka Tengah: Majlis Fatwa Negeri Melaka mewarta lapan ajaran sesat di negeri itu bagi membendung daripada merebak sehingga boleh menjejaskan keharmonian masyarakat.

Ajaran berkenaan ialah Tariqat Naqsyabandiah Kadirun Yahya, Tariqat Naqsyabandiah Al-Aliyyah Syeikh Nazim Al-Haqqani, Tariqat Zikrullah Hassan Anak Rimau, Ayah Pin, Ilmu Hakikat Hassan Bin Jonit, Aurad Muhammadiah dan Al-Arqam, dan Panji Langit.
 
Ketua Menteri, Datuk Seri Idris Haron, berkata langkah mewartakan ajaran berkenaan sebagai sesat dan menyeleweng sebagai usaha menyekatnya daripada terus mempengaruhi umat Islam.

Banjir Kelantan makin buruk

Banjir Kelantan makin buruk  
Beberapa budak duduk di pangkin dibina bapa mereka selepas rumah ditenggelami air di Kampung Kubang Chenok. - Foto Syamsi Suhaimi
 
Kota Bharu: Keadaan banjir di negeri ini semakin buruk apabila jumlah mangsa yang dipindah ke pusat pemindahan meningkat kepada 2,158 orang membabitkan 884 keluarga sehingga malam tadi.

Terkini:Mahu umat Islam henti polemik remeh

Yang di-Pertuan Agong dan Raja-Raja Melayu dalam titah sempena Maulidur Rasul semalam mengingatkan umat Islam supaya menghentikan polemik perkara remeh kerana boleh mencetuskan persengketaan tidak berkesudahan.

Hari Perasmian Balai Polis Seri Alam

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat