TERIMA KASIH


counters

MTMR

Thursday, October 31, 2013

MIG-29 Fulcrum belum ada pengganti.

Kerajaan masih belum memutuskan pembelian jet pejuang pelbagai guna, untuk menggantikan MIG-29 Fulcrum yang sudah tamat tempoh.

Setapak Pengawal Keselamatan larikan barang kemas

Seorang pengawal keselamatan bersenjatakan pistol melarikan sejumlah barang kemas di sebuah kedai emas di sebuah pusat beli-belah di Setapak, di sini, pagi tadi.

Gempar : Amanat Ustaz Azizan, Tersebar Di Sungai Limau.


Pendedahan surat yang dikatakan ‘Amanat Ustaz Azizan’ benar-benar merisaukan jentera Pas di Sungai Limau apabila dilihat semakin mendapat perhatian pengundi yang rata-rata merupakan sanak saudara kepada mantan Menteri besar Kedah itu.

MISI KE LUBNAN KUMPULAN KEDUA MALBATT 850-1Majlis Penghantaran Kumpulan Kedua Malaysian Battalion 5 (MALBATT 850-1) bagi misi United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL) telah disempurnakan oleh Panglima Angkatan Bersama, Yang Berbahagia Leftenan Jeneral Dato’ Abu Bakar bin Md Said TUDM pada 29 Oktober 2013, jam 4.00 petang bertempat di Balai Pergerakan Udara, Pangkalan Udara TUDM, Subang.

KULAI : 2 di bunuh di ladang getah.

Empat buruh ladang dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam, atas tuduhan membunuh dua lelaki dalam kebun getah dekat Senai di sini, dua minggu lalu.

Tertuduh, R Jayachandiran, 22; P Ramamunaidu, 31; T Kumaresan, 21; serta seorang lagi remaja lelaki berusia 17 tahun, didakwa melakukan pembunuhan itu bersama seorang lelaki yang masih bebas.

Mutakhir : PRK Sg Limau 27.653 Orang memilih Barisan Nasional UMNO.

 
Nik Aziz mengingatkan para penyokong PAS di Sg. Limau bahawa mengundi Barisan Nasional merupakan satu dosa, sama seperti Abby Abadi.
Beliau seharusnya juga memberitahu para pengundi bahawa mengundi parti DAP & PKR mendapat pahala, sama seperti mengundi parti PAS.
Rakyat sebenarnya mahu tahu apa yang PAS dan Barisan Nasional mampu tawarkan sekiranya mereka memenangi PRK N20 DUN Sg.Limau. Soal dosa & pahala yang dilaung-laungkan selama ini lebih bersifat propaganda kepartian kerana RAKYAT telah lama celik untuk dirasuah dengan fatwa syurga, neraka, dosa & pahala.
 
MTMR mendoakan rakyat Sg. Limau melihat kebenaran UMNO/Barisan Nasional dengan mata hati, bukannya emosi. Amin doa untuk UMNO.

Terkini:London Najib lepaskan kumpulan motosikal ekspedisi kelilingi dunia

Najib lepaskan kumpulan motosikal ekspedisi kelilingi dunia  

DATUK Seri Najib Razak sebentar tadi melepaskan kumpulan penunggang motosikal 1Malaysia World Endurance Ride 2013 (1MWER) yang melakukan ekspedisi 55 ,000 kilometer dari Asia Tenggara, Asia, Russia dan Eropah di sini, hari ini.

Hangit : Gerai peniaga Melayu dirobohkan.

Lokasi Serdang. Bawah Ahli Parlimen DAP.

Laporan kata punca kerana gerai tersebut langgar akta bangunan MPSJ dan menyewakan beberapa stall kepada warga asing.

Pengorbanan.


Untuk Para Suami - TERASA.Jika seorang isteri menangis
dihadapanmu….
“hargai lah ia sblm terlewat…”...
Jika seorang isteri menangis
dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat
menahannya lagi…

Akhirnya Pemuda PAS bermaafan Tan Sri Muhyiddin Yasin.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat