TERIMA KASIH


counters

MTMR

Sunday, July 13, 2014

Al-Fatihah:Sedikit ilmu utk dikongsikan walau pun semua dah tahu tapi kita ulangkaji semula tentang saat ALLAH SWT MENJAWAB AL-FATIHAH KITA"

Ramai sekali orang yang membacanya dengan tegesa-gesa tanpa pause dan seakan-akan ingin cepat menyelesaikan solatnya. Padahal di saat kita selesai membaca satu ayat dari surah Al-Fatihah tersebut, ALLAH SWT menjawab setiap ucapan kita.

Dalam Sebuah hadith Qudsi ALLAH SUBHANAHU WATA'ALA ber-Firman:

"Aku membahagi solat menjadi dua bahagian untuk AKU dan untuk Hamba-KU."

Kiamat bagi Israel semangkin hampir?

Biarlah Fakta ini anda Fikirkan.

Mahathir: JB akan jadi macam Singapura?

Tun Dr Mahathir Mohamad menyindir pembangunan pesat Johor Bahru yang bakal menukar wajah kota itu secara radikal sehingga lebih mengagumkan berbanding New York di Amerika Syarikat.

Bekas perdana menteri itu membangkitkan persoalan berhubung kemodenan Johor, dengan berpuluh bangunan pencakar langit dan pangsapuri mewah dibina, akan dihuni oleh siapa?

Terkini: Kebakaran di Kulaijaya bomba sedang memadam.

Satu kebakaran sedang berlaku di Lorong 3, Kulai Besar, Kulaijaya. Pasukan bomba daerah dan bomba sukarelawan sedang berusaha memadamkan kebakaran tersebut.

Sumber -. Tok Shukor Adan
 
SAM JOHOR's photo.
 SAM JOHOR's photo. 
 

Terkini: Pasukan Komando Israel bertempur dengan Pejuang Hamas.

Letupan kelihatan memusnahkan bangunan di Semenanjung Gaza selepas tentera Israel melancarkan serangan udara hari ini.

Johor Bahru: Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin sebentar tadi melancarkan peranti butang pintar keselamatan mudah alih pertama di negara

Menteri Besar Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin (kanan) melancarkan peranti butang pintar keselamatan mudah alih pertama di negara ini dikenali sebagai ResQ di Johor Bahru, hari ini. Pengguna hanya perlu menekan butang pada peranti GPS itu untuk menghantar isyarat permintaan bantuan kepada tiga pihak iaitu ahli keluarga, pengawal keselamatan bagi kawasan perumahan berpagar dan pihak polis bagi semua kes kecemasan.

Turut hadir (dari kiri); Setiausaha Kerajaan Johor, Datuk Ismail Karim; CEO Global Net, Datuk Vincent Gey; Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff; Exco Perpaduan dan Sumber Manusia Johor, R Vidyanathan. - Foto Hairul Anuar Abd Rahim

Berita lanjut: http://bit.ly/1zxMfu8
Turut hadir (dari kiri); Setiausaha Kerajaan Johor, Datuk Ismail Karim; CEO Global Net, Datuk Vincent Gey; Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff; Exco Perpaduan dan Sumber Manusia Johor, R Vidyanathan.

JOHOR BAHRU: Menteri Besar Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin sebentar tadi melancarkan peranti butang pintar keselamatan mudah alih pertama di negara ini dikenali sebagai ResQ.

Alat berkenaan diperkenalkan selaras dengan usaha kerajaan negeri dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk menurunkan kadar Indeks Jenayah sekali gus menjamin keselamatan rakyat negeri ini.


MB: Johor tak terburu-buru laksana RUU hartanah

 
Johor belum mempersembah Enakmen Lembaga Perumahan dan Hartanah Johor (LPHJ), yang diluluskan Dewan Undangan Negeri (DUN) pada 9 Jun lepas, kepada Sultan Ibrahim Ismail Sultan Iskandar untuk ditandatangani.

Menteri Besar Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata kerajaan negeri perlu memperincikan semua butiran di dalam enakmen itu terlebih dahulu, dan tidak terburu-buru untuk menguatkuasakannya.

Kerajaan tempatkan kapal Bunga Mas 5 di perairan Sabah - Najib

KOTA KINABALU: Datuk Seri Najib Razak, berkata kerajaan akan menempatkan kapal Bunga Mas 5 milik Perbadanan Perkapalan Antarabangsa Malaysia (MISC) di perairan Sabah berhampiran selatan Filipina, dalam tempoh terdekat.

Mutakhir:Mapim hantar misi kemanusiaan ke Gaza

KUALA LUMPUR: Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) akan menghantar satu pasukan khas ke Gaza, Palestin Selasa ini, dalam misi menyalurkan bantuan kepada penduduk di negara bergolak itu.

Presidennya, Mohd Azmi Abdul Hamid berkata, selain menyalurkan bantuan, pemergian pasukan khas ini juga untuk meninjau situasi dan mengenal pasti keperluan sebenar penduduk di sana.
"Kita sedang melaksanakan persiapan sebelum menghantar pasukan ke sana yang terdiri daripada Pengarah Strategik Mapim Sani Arabi Abd Halim dan beberapa sukarelawan," katanya kepada pemberita dalam satu sidang media di sini, Sabtu.

Turut hadir Pengerusi Sekretariat Himpunan Ulama Rantau Asia (Shura) Abdul Ghani Shamsudin, Timbalan Pengerusi Teras Pengupayaan Melayu (Teras) Wan Ahmad Tarmizi Abdul Aziz, Pengerusi Persatuan Persaudaraan Muslimah Malaysia (Salimah) Datin Aminah Zakaria dan Timbalan Pengerusi Jaringan Muafakat Pertubuhan-Pertubuhan Islam Negeri Perak (Jama'iy) Zulkifli Ibrahim.

Mutakhir : Palestin sudah bersiap sedia

Askar Israel menunggu 'lampu hijau' untuk melakukan serangan darat.
  • GAZA- Palestin kini bersiap sedia menghadapi ancaman 40,000 tentera Zionis yang akan dilancarkan pada bila-bila masa melalui Operasi Perlindungan Sempadan.
Presiden Palestin Mahmoud Abbas mengumumkan perkara itu dan meminta semua penduduk bersedia, lapor Press TV.

"Segala usaha saya untuk menamatkan keganasan gagal. Namun kami tidak akan putus asa mempertahankan tanah ini sungguh pun Israel terus mendesak supaya meninggalkan tanah ini.

Mutakhir:Anggota Polis Marin terbunuh di Semporna

SEMPORNA: Seorang anggota Polis Marin terbunuh, manakala seorang lagi hilang dipercayai diculik oleh sekumpulan pengganas yang menyerang hendap sebuah resort di Pulau Mabul, Semporna, di Sabah jam 11.10 malam tadi. 

Terkini : MEREKA SEMAKIN MELAMPAU. Sampai masanya kita KEMBALIKAN ISA.


KUALA LUMPUR  - Pihak berkuasa perlu mengambil tindakan terhadap Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, Dr. P. Ramasamy kerana mengeluarkan kenyataan bersifat subversif yang boleh mengancam keamanan dan keselamatan negara.

Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Tan Sri Zaman Khan Rahim Khan berkata, semua pihak termasuk Ramasamy sepatutnya perlu lebih bertanggungjawab dalam mengeluarkan kenyataan khususnya membabitkan isu perkauman, agama serta sensitif lain bagi mengelakkan kejadian tidak diingini berlaku.

"Dahulu perkara ini tidak berlaku tetapi sekarang orang ramai seperti bebas untuk bercakap apa sahaja tanpa ada rasa takut.

Terkini: Pak Imam Rebonding.

 SANTAI RAMADHAN 
Pak imam : kenapa
dgn rambut kamu tu nak?
Anak : rebonding Pak..
Pak imam : rebonding tu ape??
Anak : rambutnya diluruskan Pak..
Pak imam : oohhh..macam tu ye..
Pak imam pergi ke masjid utk solat.
Sebelum angkat takbir, Pak imam pandang ke belakang lalu terfikir utk mencuba perkataan baru itu.
"mungkin jemaah lain akan respek bila aku guna perkataan yang aku baru belajar tadi.."
Lalu pak imam berkata...
"REBONDINGKAN SAF ANDA!!"
Jemaah lain rebah berguling2..

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat