TERIMA KASIH


counters

MTMR

Friday, February 12, 2016

Dakwaan DSAI 40 ribu Bangla semasa PRI13 tidak tepat!!!

Rupanya DSAI macam dah tau ada Bangla yang nak di bawa masuk ke negara??? 1.5 juta Bangla ke Malaysia???

Nota kaki kambing 681.

1. Jilaka kpdongibab. Sekarang di anggarkan warga asing di Malaysia 6.7 juta orang, tambah lagi 1.5 juta. Kiralah sendiri berapa jawatan dia?

2. Andaian sebulan jilaka betul hantar RM ke negara mereka. Anggarkanlah seorang RM250.00 kiraan rakyat yang dibodohkan. Berapakah jawatannya kiralah ya?

3. Adakah itu merupakan aliran yang baik untuk negara. Jilaka betul kalau ada anak dara kawin dengan bangla. Gejala sosial berluas-luasa sebab batang paip nak ngalirkan air ikut mana!!! Itu sebab banyak sosial bebas kat negara yang berdaulat?

4. Anak watan nak beli rumah pun terkais-kais macam kerbau balau nak mengawan. Gaji kecik rumah mahal.

5. Kera dihutan disusukan. Anak dirumah susu basi.

6. Harus di tutup segala Universiti dan yang sewaktu dengannya. Jika setakat kerja nak cuci jamban dan sapu sampah dijalanan.

7. Budak keluaran Universiti setakat nak kerja bancuh simen tidak perlulah bersusah payah masuk universiti.

8. Mari nenek ajarkan noreh getah supaya dapat susu yang banyak.

9. Terima kasih diucapkan kepada barisan pimpinan DS Najib Razak kerana memimpin dan mentadbir Malaysia berdaulat. Terkenal dimerata dunia dengan cara pemerintahannya tersendiri. Mati akan dikenang menjadi sejarah tanahair kita.

10. Sejarah apakah ini??? Nampak di Pontian!!! Matinya di Batu Pahat??? Akunya peringatan memberi ingatan.

11. PAUS ketakutan agaknya!!!

#pausketakutan
#nampakdipontianmatidibatupahat

INTIPATI UCAPAN TSMY DI PAGOH

10 Februari 2016

1.       Negara kita telah mencipta banyak kejayaan. Perdana Menteri terdahulu bekerja kuat untuk memajukan negara. Rakyat pelbagai kaum juga berusaha gigih untuk memajukan negara.

2.       Namun, beberapa tahun kebelakangan ini negara kita dirundung masalah. Perasaan ketakutan semakin meresap. Orang hendak bercakap pun kena tengok baik-baik. Seolah-olah kebebasan telah hilang.

3.       Situasi politik hari ini tidak berapa menentu. Ada orang cakap kalau esok diadakan pilihanraya BN akan kalah.

4.       Ekonomi negara kita juga semakin teruk. Harga barang semakin mahal. GST 6% tetapi harga barang naik 20% hingga 30%.

5.       Mengenai kejatuhan matawang, PM kata mana-mana negara pun matawang jatuh. Tetapi negara kita jatuh lebih teruk berbanding negara-negara lain. Ini kerana wujudnya sentimen negatif terhadap Malaysia.  Rasuah berlaku amat luar biasa.

6.       Saya bercakap atas dasar hak dan kebenaran. Kerana itu saya dibuang. Bukan kerana saya buat apa-apa kesalahan tetapi kerana saya bercakap terus-terang. Bukan depan cakap lain, belakang cakap lain.

7.       RM2.6 bilion masuk ke dalam akaun peribadi PM tidak salah. Kalau begitu pegawai-pegawai kerajaan pun boleh terima duit berjuta-juta masuk ke dalam akaun peribadi atas nama derma. Ini tidak betul.

8.       Kerajaan pula tidak mempunyai wang yang cukup. Perbelanjaan untuk rakyat terpaksa dipotong. Bajet 2016 dinilai semula.

9.       Orang sudah tidak percaya kepada kerajaan. Mereka tiada keyakinan lagi. Pelabur mahu datang ke Malaysia pun tunggu dulu. Ini kerana faktor ekonomi yang tidak menentu dan rasuah yang berterusan.

10. Imej negara kita makin hari makin menurun. Ada orang Malaysia yang pergi ke luar negara malu hendak mengaku dari Malaysia.Takut orang tanya dari mana PM Malaysia dapat banyak duit. Ada orang kata derma. Ada pula yang kata 'pelaburan'. Tidak tahu mana satu yang betul.

11.   Ada orang parti beritahu saya mereka juga tidak tahu apa hendak buat. Samada hendak pilih BN atau tidak dalam pilihanraya nanti. Mereka kata disebabkan masalah peribadi Najib, BN boleh kalah.

12.   Rakyat kena pilih antara parti dan individu. Sebahagian ahli parti berada dalam dilema. Ramai orang kata kepada saya jangan fikir pasal parti lagi Tan Sri. Tetapi fikir pasal negara. Negara sedang menjunam dan mesti diselamatkan.

13.   Kita tidak mahu negara kita rosak, hancur, rakyat miskin. Kalau perbuatan pemimpin menyebabkan negara kita rosak, kita mesti buat sesuatu.

14.   PM mesti bertanggungjawab. Turun ke bawah. Tanya berapa ramai rakyat yang sokong dia. Balik fikir. Jangan asyik terima saja yang orang lain cakap yes sir, yes sir, semuanya baik-baik belaka.

15.   Rakyat mesti berani bercakap yang benar. Beritahu PM perkara-perkara tidak betul yang dibuat.


Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat