TERIMA KASIH


counters

MTMR

Saturday, December 28, 2013

Sosma ganti ISA

Mohd Hafarizam Harun  
Mohd Hafarizam Harun
 
KUALA LUMPUR - Hampir setahun selepas Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 diwartakan untuk menggantikan Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 yang dimansuhkan, soal sama ada undang-undang baharu itu menyediakan keseimbangan antara melindungi keselamatan negara dan hak asasi tertuduh terus diperbahaskan.

Keganasan di ambang 2014 ajinda Komunis

 Photo: Peringatan berapakah umur kita sekarang ??? Sekiranya melibatkan diri pada Perhimpunan #TURUN3112.

Pihak Polis tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang di bawah Seksyen 124(B) Kanun Keseksaan (Aktiviti yang memudaratkan demokrasi berparlimen) dan Seksyen 124(C) Kanun Keseksaan (Cubaan untuk melakukan aktiviti yang memudaratkan demokrasi berparlimen) yang boleh membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun.

Ini untuk peserta sahaja ya !!! 

Untuk Penganjur ISA mengantikan SOSMA 2012. 

AWAS bukan masa memberi AMARAN???.
Peringatan berapakah umur kita sekarang ??? Sekiranya melibatkan diri pada Perhimpunan #TURUN3112.


Pihak Polis tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang di bawah Seksyen 124(B) Kanun Keseksaan (Aktiviti yang memudaratkan demokras...i berparlimen) dan Seksyen 124(C) Kanun Keseksaan (Cubaan untuk melakukan aktiviti yang memudaratkan demokrasi berparlimen) yang boleh membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun.

Penganjur perhimpunan guling kerajaan Polis keluar amaran keras

KUALA LUMPUR: Polis memberi amaran keras terhadap individu atau kumpulan yang mengadakan perhimpunan haram 'menggulingkan kerajaan' di Dataran Merdeka di sini, Selasa ini.

Timbalan Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh Ishar Singh, berkata pihak polis tidak teragak-agak menahan pihak yang cuba mencetuskan huru-hara di bawah Akta Kanun Keseksaan dan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas)(SOSMA) 2012.

Sertai perhimpunan guling kerajaan Mahasiswa diingatkan tidak libatkan diri.

MUAR: Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Razali Ibrahim mengingatkan mahasiswa yang sedang bercuti semester supaya tidak melibatkan diri dalam perhimpunan guling kerajaan pada malam sambutan tahun baru.

Razali, yang juga Pengerusi Biro Institusi Pengajian Tinggi Umno, sebaliknya meminta mereka menggunakan masa terluang untuk melakukan aktiviti berfaedah.

Berdepan hukuman mati 3 pegawai KDRM

3 pegawai KDRM berdepan hukuman mati  
Tiga pegawai KDRM berdepan hukuman gantung sampai mati di Mahkamah Majistret, semalam. - Foto Hazreen Mohamad
 
Tertuduh didakwa edar heroin seberat 1.5kg

Seremban: Tiga pegawai Kastam Diraja Malaysia (KDRM) berdepan hukuman mati apabila didakwa mengikut Seksyen 39B(1) Akta Dadah Berbahaya 1952 kerana mengedar dadah di Mahkamah Majistret di sini, semalam.
 
Tiada pengakuan direkodkan selepas pertuduhan dibacakan terhadap Penolong Kanan Pengarah Kastam, Wee Sew Him, 58, dan dua Pegawai Kastam Kanan, Bahara Mansor, 58, dan Syafizal Mahmud, 36.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat