TERIMA KASIH


counters

MTMR

Friday, June 14, 2013

Kerajaan jangan lagi berlembut kepada pembangkang, kata Dr M.

KUALA LUMPUR, 14 Jun – Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyarankan kerajaan supaya tidak lagi berlembut dan memberi muka kepada pembangkang yang berterusan memperlekeh sistem demokrasi negara.

Sebarkan sesama muslim berbagi doa sesama muslim.


Assalamualaikum.

Saya nak menyampaikan amanah seorang ustaz. Cuba kita buktikan insya Allah.

Bismillahhirahmanirahim: Innaka la minal mursalin a'la siratim mustaqim tanzilalazizir rahim litunzira qaumamma unzira aba uhum Fahum ghafilun.

Tolong kirim potongan ayat dari surah yasin ini minima 13 orang, Insya Allah 2 jam kemudian awak akan mendengar kabar baik dan mendapat kebahagian.

Demi Allah dan jangan di hapuskan sebelum di sebarkan. Kita berbagi doa sesama muslim. ( Bukti rakan saya yang dah buat, 2 jam sudah dia laksanakan ternyata rezeki datang subhanallah. Dengan izin Allah.

Share dan LIKE cara kita untuk sebarkan. Mudah-mudahan. Amin !!!

Anak Muda FELDA Perlu Buang Pemikiran Yang Terpesong.


FELDA sebenarnya maju disebabkan kestabilan politik dibawah pimpinan kerajaan sedia ada dan akan memberi implikasi besar jika ada pihak yang berjaya memecah belahkan penduduk  di tanah rancangan yang ada.

Pulau Pinang Terjejas Akibat Angin Kencang. Pemancar Telekomunikasi Di Atas Menara UMNO Jatuh Menghempap Lori.


GEORGE TOWN, 14 Jun - Seorang maut manakala lapan orang cedera, dalam kejadian angin kencang yang melanda 21 kawasan di Pulau Pinang pada pukul 6.45 petang semalam.

Mangsa, Jahir Hussain Sulaiman, 46, pemandu sebuah lori pikap yang sebelum ini dilaporkan cedera parah apabila sebuah pemancar telekomunikasi yang terletak di atas Menara Umno di Jalan Macalister di sini jatuh dan menghempap lori tersebut serta enam kenderaan yang diparkir di tepi jalan.

Bukti kewujudan Melayu, Walau DAP kiasu kata Melayu Bangsa Pendatang. Peneroka Tanah Melayu legasi Melayu.Orang Melayu wujud di Semenanjung Tanah Melayu sejak 500 tahun sebelum masihi lagi. Melayu di Semenanjung Malaysia bukan pendatang dari kepulauan di Indonesia seperti didakwa oleh pemimpin-pemimpin DAP. Adapun pengasas Kesultanan Melayu Melaka pada 1402 Masihi.

Darah Warisan Perwira.

Letupan di Kampung Air tiada kaitan pengganasKOTA KINABALU - Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib menolak dakwaan insiden letupan yang mengakibatkan seorang warga Pakistan maut di Kampung Air, Semporna mempunyai kaitan dengan kumpulan pengganas.

"Siasatan tidak menunjukkan apa-apa unsur berkaitan dengan pengganas," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sabah di sini, hari ini.

Foto: Pulau Pinang dilanda ombak kuat setinggi 3.5 meter.

Ombak kuat sehingga mencapai ketinggian 3.5 meter melanda kawasan Padang Kota Lama sehingga air laut melimpah ke ruang pejalan kaki dan membasahi bahagian tempat letak kereta di bahu jalan hari ini.

Adakah Gelas ini Penuh ?Jawabnya?
 
Tidak !!!!! . Gelas ini 100% penuh. Setengah bagian bawah di isi oleh cairan yang "terlihat". Setengah bagian bawah di isi oleh zat "tak terlihat" yang disebut udara. Seluruh gelas itu penuh. Rahasia memecahkan kode dari kesejahteraan adalah untuk belajar melihat yang tak terlihat, untuk memandang apa yang tidak dapat dilihat orang lain walaupun mereka sedang menatapnya langsung.

"OPS RAMBO II" "The silent Killer's".

Rizal Aleh juga telah bertindak mencabar kedaulatan undang2 negara pabila kumpulannya telah membunuh seorang anggota Polis Marin (nama rahsiakan) dan mencampak mayat yang di ikat di batu besar di tepi Pulau Berhala. Keadaan mayat yang diikat kedua belah tangan dibelakang dan kesan tikaman serta kecederaan di kepala apabila di temui. Black Cat mengarahkan "team ...Diver" untuk membuat tinjauan di lokasi berhampiran Pulau Berhala sambil menguji peralatan menyelam untuk kegunaan operasi.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat