TERIMA KASIH


counters

MTMR

Sunday, January 5, 2014

Moga Success selalu !!!

Syarat solat jenazah 4 takbir

Bagaimana caranya melaksanakan solat jenazah dengan betul. Jika ustaz tidak keberatan, mohon ditulis bacaan dalam solat jenazah. Saya lihat solat jenazah hanya mengangkat takbir. Solat jenazah berjemaah tetapi jika masuk lambat dan terlepas beberapa takbir bersama imam adakah perlu digantikan.

Awan aneh di luar sistem suria

Awan aneh di luar sistem suria 
 Imej yang dirakam teleskop Hubble menunjukkan awan aneh di dua planet luar sistem suria.
 
Los Angeles: Ahli kaji bintang mengesan awan aneh di atmosfera dua planet di luar sistem suria, dengan dua kertas penyelidikan menunjukkan jenis mendung di dunia asing itu mungkin sebenarnya fenomena biasa berbanding yang disangka sebelum ini.

Bebola misteri petanda gempa

Bebola misteri petanda gempa 
 Bebola misteri yang menjadi petanda gempa bumi.
 
Quebec: Ia dikaitkan dengan UFO (Objek Terbang Tidak Dikenali) dan halusinasi serta dianggap sebagai petanda dunia akan kiamat.

Saintis kini mendakwa berjaya mendedahkan tanda tanya kewujudan bebola terbang misteri dikenali sebagai ‘cahaya gempa bumi.’

Polis bertindak bukan beri Amaran

Alor Gajah: Polis akan bertindak terhadap pihak yang ingkar jika Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) memintanya berbuat demikian dalam penguatkuasaan undang-undang berkaitan larangan penggunaan kalimah Allah di Selangor.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata perkara yang berhubung kait dengan hal ehwal Islam berada di bawah bidang kuasa kerajaan negeri.

Dalang perhimpunan tindakan bakal di ambil.

Dalang perhimpunan  tak terlepas tindakan 
Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi
 
Alor Gajah: Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata kekacauan ketika sambutan Ambang Tahun Baharu di ibu negara Selasa lalu, didalangi beberapa individu dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) propembangkang.

Saya dapat tahu (mengenai penganjuran perhimpunan haram itu) dan dimaklumkan bahawa individu dan NGO tertentu yang menganjurkannya.

PENGANJUR DAN PESERTA HIMPUNAN HARAM TERANG2 MELANGGAR UNDANG2 DAN MASYARAKAT INGIN TAHU APA TINDAKAN KDN DAN POLIS SELEPAS INI..!!

 Shamsuddin Hassan's photo.

Shamsuddin Hassan's photo.

Undang2 tetap undang2.Bukan sekali mereka membuat kacau di Kuala Lumpur.Kenapa pengacau itu masih boleh bergerak bebas tanpa perbicaraan?

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat