TERIMA KASIH


counters

MTMR

Monday, April 13, 2015

Mutakhir: Kebaikan GST kepada Malaysia dan Rakyat???

Awak!!! Awak nak duduk belakang PM Najib Razak atau belakang siapa pun aku tak kisah.

Aku akan berdiri dihadapan rakyat, bersama rakyat bagi menegakkan kebenaran dan mohon keadilan cara GST di laksanakan di negaraku Malaysia.

Ingatan untuk barisan kepimpinan kerajaan. GST itu memeritkan rakyat. Ramai rakyat tidak kiralah sokong kerajaan atau membangkang kerajaan terkesan dengan perlaksanaan GST.

Hanya kerajaan yang lemah dan pengurusan yang tidak cekap berfikir GST itu baik?

Jika rakyat berpendapatan rendah juga dikenakan GST mana sifat kebertanggungjawaban selaku Perdana Menteri Malaysia kepada rakyat kebanyakkan.

Perdana Menteri ada menyataka beliau bertanggungjawab kepada rakyat Malaysia. Saya selaku rakyat Malaysia mohon Perdana Menteri Malaysia bertanggungjawab agar rakyat berpendapatan rendah tidak dikenakan GST?

Saya juga selaku rakyat Malaysia yang menjadi Ahli UMNO bertanggungjawab untuk mengingatkan ketua kami supaya tidak berlaku teraniaya rakyat.

Saya tidaklah berniat untuk mengajar pucuk pimpinan yang ada, kerana saya rakyat biasa yang tidak punya apa-apa kepandaian perihal Politik dan pentadbiran. Kami tidak pandai dan tidak suka memandai-mandai. Kami juga tidak suka untuk berandai-andai.

Apa kata kami rakyat Malaysia mohon kerajaan berikan semua penjawat awam dan Swasta kenaikkan gaji 30% bagi mengimbangi GST yang kerajaan kenakan kepada rakyat.

Kami rakyat Malaysia juga bersetuju kenaikkan gaji 30% kepada semua pemimpin-pemimpin Politik baik dari kerajaan atau pembangkang.

Kami mohon Perdana Menteri Malaysia sekarang bertanggungjawab kepada rakyat Malaysia seperti yang di lafaskan baru-baru ini.

#rakyattidakakanlupakannajib

Pak Tam
Hp-12/04/2015.

Mutakhir: BN menang jika Najib tiada.

Menurut Tun M Barisan Nasional akan kalah jika Najib tidak undur diri.

Malaysia tidak memerlukan GST. Ramai rakyat marah bila GST di laksanakan. Rata-rata rakyat dari peniaga pembeli merungut dan marah bila sana-sini di kenakan cukai.

Tun Dr. Mahathir melihat 'barah' ini sudah sangat membahaya dan perlu di'ubati' segera.

Malangnya ada pemimpin yang tak bertanggungjawab yang hanya memikirkan temolok sendiri tidak mahu 'barah' ini diubati.

Sedarlah bahawa kalau terlalu syok sangat membela segala kesalahan, kegagalan Najib sebagai mulia dan betul belaka serta sebagai cemerlang tahap super saiya.

Maka selepas UMNO dan Barisan Nasional tumbang dalam PRU 14, segala perhatian dan ampu bodek kepada Najib sudah tidak berguna lagi kepada para pemimpin pengampu Najib itu.

Maaf.....

Secara rasionalnya tidak ada sebab utk pihak lain mendesak atau mengadakan apa jua demonstrasi utk menolak teguran dan kritikan oleh Tun M kpd DSN.

Haruslah kita mengkaji sejarah dan peranan yg dibuat oleh Tun M.Ianya bukan hanya kpd Negara malahan perancangan Tun M yg berkehendakkan DSN diangkat sbg Perdana Menteri Malaysia.

Fikirlah....

Tun M bukan hanya menegur DSN malahan TS Muhyidin dan ramai dikalangan Menteri.Jelas teguran Tun M ini bukan utk menjatuhkan DSN tetapi Tun M amat berkeyakinan bahawa jika pelbagai isu timbul dan tidak terjawab beserta dgn faktor peranan menteri kabinet maka jelaslah bahawa PRU 14 Barisan Nasional akan tewas ini bermakna kuasa UMNO akan hilang dan orang melayu akan merempat atau mengemis dinegara sendiri.

Jika difikirkan secara dalamnya amat efektif teguran Tun M itu adalah untuk menaikkan kembali sokongan rakyat utk bersama menyatakan sokongan kpd DSN dan merapatkan saf bermula dari akar umbi sehingga peringkat atasan.

Tun M amat yakin rakyat akan bangkit menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kpd DSN.Sejajar itu pemuafakatan yg terbentuk ini mampu utk kembali memantapkan Barisan Nasional.

Tun M juga amat arif dgn gerak kerja DSN.Tun M juga faham realiti DSN adalah Perdana Menteri yg berkuasa dan mempunyai hak eksekutif utk mentadbir negara mengikut acuan DSN sendiri.

Namun disebabkan faktor spt yg dijelaskan diatas tadi,Tun M tiada kepentingan peribadi tetapi demi sayangkan DSN yg diibaratkan spt anak itu tersilap langkah menjelang PRU14 maka Tun M bangkitkan kembali semarak sokongan kpd DSN.

Bermaksud Tun M sanggup dipersoalkan demi Agama Bangsa dan Negara.Kerana itulah sehingga hari ini Tun M dlm faktor usia yg sdg berehat masih terus memikirkan usaha utk pemerkasaan agenda negara.Biarpun beliau hanyalah Mantan PM.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat