TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, November 13, 2013

Kes Tembak Pegawai AmBank Joemar Omar Sedang di buru.

Akaun facebook rakan pembunuh pegawai operasi Ambank, Joemar Omar atau nama palsunya Osman Salleh telah ditutup.
Joemar, pemilik 2 akaun bank, Bank Islam dan Bank Simpanan Nasional. Sehingga kini pihak institusi kewangan mash membisu, belum lagi menjelaskan prosedur dipraktikkan sehingga pemegang MyKad palsu berpeluang membuka akaun bank.

Mengenai penjenayah kini diburu polis itu pada 31 Oktober lalu, dan banyak gambarnya  dedahkan sebelum dipaparkan di media cetak dan elektronik.

Dalang 13 Mei Mengajak Kita Berkongsi mimpi?


Dalam satu Majlis Makan Malam untuk mengumpul dana pilihanraya di Hotel Empire Subang Jaya, Lim Kit Siang telah mengajak rakyat Malaysia agar berkongsi impiannya membina Malaysia untuk semua rakyat Malaysia di mana demokrasi diamalkan. Katanya, “apa yang penting ialah PR harus berada di landasan politik dan pilihanraya ini sehingga kita berjaya membawa perubahan politik kepada Malaysia, tanpa mengira bangsa, agama, kawasan atau darjat bagi mencapai Impian Malaysia – iaitu Malaysia untuk semua rakyat Malaysia, di mana adanya demokrasi”.

Cubaan Wujudkan Sentimen Kebencian Masyarakat India..

Seolah-olah sudah menjadi trend bagi portal dan blog pembangkang untuk memainkan isu-isu sensitif bagi mewujudkan sentimen kebencian di kalangan rakyat. Malah mutakhir ini, mereka dilihat begitu hebat menggunakan isu masyarakat India berbanding isu masyarakat Cina yang ‘agak kurang’ dimainkan.
Mungkin kerana sokongan kaum Cina dilihat sudah tekad dan bulat untuk bersama pakatan pembangkang, jadi isu kumpulan etnik terbabit bukan lagi menjadi keutamaan. Berbanding sokongan kaum India yang dilihat mula kembali untuk menyokong kerajaan Barisan Nasional pada pilihan raya umum yang lalu. Malah mengikut analisa yang dijalankan, kepulangan sokongan pengundi India ditambah dengan sokongan kaum Melayu, Sabah dan Sarawak telah menyebabkan pembangkang gagal merampas Putrajaya walaupun mengunakan pelbagai slogan seperti 'UBAH' dan 'Ini Kalilah'. Apa yang nyata sokongan masyarakat India yang memberikan mesej 'Lain Kalilah'mungkin antara sebab mereka dijadikan sasaran agar kembali untuk membenci kerajaan BN.

Hudud sistem perundangan Islam yang adil

 
Masyarakat perlu diberi kefahaman jelas mengenai hukuman bersifat mencegah, mendidik

Pengumuman oleh kerajaan Brunei Darussalam berkenaan pelaksanaan hukum hudud di negara berkenaan menimbulkan pelbagai reaksi di rantau ini dan seluruh dunia. Hudud telah lama menjadi polemik dan perbahasan pakar perundangan syariah.

Hasilkan pendekatan baru, berinovatif dalam penyampaian awam - Najib

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menyeru penjawat awam seluruh negara menghasilkan pendekatan baru yang lebih berinovatif dalam penyampaian perkhidmatan.

"Kita seharusnya berupaya memisahkan diri daripada paradigma lama, menyanggah pendekatan konvensional dan mengubah status quo," katanya berucap pada Majlis Penyampaian Anugerah Inovasi Perdana Menteri 2013 (AIPM 2013) di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini, sebentar tadi.

Walaupun aku Suka KJ tetapi tak suka cara dan sikapnya

KJ dah buat silap. KJ ingat semua pemuda2 Umno ada belakang dia hny kerana tak dak org lawan dia jawatan Ketua Pemuda Umno Malaysia. Dia silap.

Pemuda2 bnyk bg muka kat dia sbb tak mahu sayap pemuda Umno berpecah. KJ lupa dlm fb ni ada ad...min2 page yg tak suka dia tapi sokong dia atas nama UMNO.

TPPA: Negara CHINA setuju turut serta ?

Kerajaan terus memberi jaminan bahawa kedaulatan dan kepentingan negara tetap akan dipertahankan sebelum Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) dimuktamadkan.

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, pihaknya tidak akan berkompromi dalam soal itu kerana segala yang berkaitan dengan kepentingan negara adalah lebih utama daripada segala-galanya.

Kaji kurikulum pendidikan Islam


Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad meminta supaya kurikulum mata pelajaran Pendidikan Moral dan Agama Islam di sekolah dikaji semula bagi memastikan kedua-dua subjek itu sesuai dengan tuntutan semasa.

Mas Selamat Kastari pun Polis Malaysia dapat tangkap apalah sangat dgn si Ardi, ayam katik tu ..

Beliau adalah pengganas dikehendaki Interpol kerana banyak terlibat dalam jenayah antarabangsa. Kelahiran Indonesia tetapi mengetuai militan Jemaah Islamiah di Singapura. Berjaya ditahan di Singapura namun kemudian melarikan diri ke malaysia.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat