TERIMA KASIH


counters

MTMR

Sunday, April 17, 2016

Soalan " KENAPA " Persoalan yang perlu " RESPON " Merungkai kenapa masaalah ini boleh berlaku?

Team Respect My PM, mohon respon.

1. Kenapa Januari lalu, menteri luar Arab Saudi (menteri yang sama kini) respon, tiada derma & jika ada ianya adalah pelaburan ? Dan kenapa kini bercanggah & tiba² mengakui ?

2. Kenapa setelah sekian lama, nama DS Najib busuk & nama negara busuk, baru hari ini tampil buat pengakuan ? Atau sebab terlalu lama menulis & menghafal skrip ?

3. Kenapa DS Najib & kerajaan Malaysia tidak menyaman pihak yang bertanggungjawab membawa & menyebar 'fitnah' ini ?

4. Kemana guna / sebahagian wang yang didermakan ? Digunakan untuk apa ? & apa manfaat kepada rakyat ?

5. Kenapa wang sebanyak itu dimasukkan kedalam akaun seorang penjawat awam & dalam jumlah yang infiniti banyak tanpa apa² tindakkan undang² ?

6. Kenapa pada awal pendedahkan 'skandal' ini, DS Najib & kerajaan Malaysia menafikan bahawa wang itu masuk ke akaun peribadi Perdana Menteri ?

7. Dan terakhir, kenapa isu & skandal ini sangat berbelit² ? Kenapa banyak percanggahan & Banyak sangat jalan cerita ? Kenapa ?

TSMY : Membidas Isu Azalina mengumumkan bahawa Lapuran Jawatankuasa Kira-kira Negara (PAC) yang melepaskan Perdana Menteri dari salah laku. Walaupun dokumen itu memperlihatkan sebaliknya?

Bekas timbalan perdana menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini membidas Datuk Seri Azalina Othman Said di kawasan menteri di jabatan perdana menteri itu sendiri iaiti Pengerang.

Beliau membawa isu Azalina mengumumkan bahawa Laporan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) yang melepaskan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Rzak dari segala salah laku walaupun dokumen itu memperlihatkan sebaliknya.

Laporan itu, katanya, mengenengahkan Perdana Menteri sebagai bertanggungjawab dalam meluluskan urusniaga syarikat tersebut dan berbilion ringgit yang lenyap begitu sahaja.

"Ia menunjukkan banyak salah laku.

"Bagaimana seorang perdana menteri, di samping menteri yang sepatutnya menjaga hal perundangan, apa nama dia, Azalina - berkata tiada salah laku, apakah beliau boleh baca?" kata beliau semasa ceramah kepada ahli-ahli akar umbi Umno di Pengerang, Johor hari ini.

Muhyiddin juga mengingatkan Azalina bahawa beliaulah orang yang mencipta platform politik untuk Ahli Parlimen Pengerang itu.

"Ketika saya menjadi menteri besar (Johor), Azalina tiada disitu.

"Apabila dia menjadi Ketua Puteri Umno sebab saya galakkan dia. Saya tubuhkan Puteri Umno dan perlembagaan parti dipinda.

"Namun beliau telah terlupa. Melayu mudah lupa, termasuk ketua cawangan anda," katanya.

Bercanggah dengan kenyataan kerajaan, Muhyiddin berkata, laporan PAC menemukan sekurang-kurangnya RM28 bilion atau AS$7 bilion dana 1MDB telah lenyap dan menggesa orang ramai membaca laporan itu sendiri.

"Siapa meluluskan transaksi tersebut? Najib telah meluluskan semua transaksi itu," jelasnya.

Beliau turut menimbulkan bahawa PAC menemui, tidak seperti syarikat biasa, semua urusan utama 1MDB telah diluluskan oleh pengerusi lembaga penasihat syarikat, iaitu Najib.

"Ini RM28 bilion tidak boleh melayang meninggalkan negara tanpa kelulusan Najib.

"Jadi, kemana duit itu telah pergi? Bolehkah beliau menjelaskan?" katanya.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat