TERIMA KASIH


counters

MTMR

Thursday, July 3, 2014

Penasihat & Punaisihat?

Dalam kata orang politik, penasihat biasa disebut “think tank” atau kumpulan pemikir dan mereka inilah, sebenarnya yang memberikan nasihat kepada ahli politik termasuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sendiri.

Umum mengetahui Datuk Seri Najib mempunyai kumpulan pemikir atau “think tank” beliau sendiri yang memberikan pandangan dan nasihat untuk semua perkara daripada politik sehinggalah apa yang hendak ditulis dalam media sosialnya seperti Facebook atau Twitter.

Terkini: TNI Perkenalkan Eurocopter Tiger H61 pada HUT ke 69.

Helikopter tempur Eurocopter Tiger H61 TNI AD akan tampil perdana pada pelaksanaan HUT TNI Ke-69 pada 5 Oktober 2014, hal ini disampaikan oleh Wakil Menteri Pertahanan RI, Sjafrie Sjamsoeddin saat berada di kota Paris, Jumat (26/6/2014). Eurocopter Tiger H61 merupakan salah satu varian dari helikopter serbu buatan Eurocopter, pabrikan helikopter di Eropa yang dibentuk oleh perusahaan DaimlerChrysler Aerospace (Jerman), Aerospatiale Matra (Perancis) dan CASA (Spanyol).
Eurocopter Tiger. Prokimal Online Kotabumi Lampung Utara
Eurocopter Tiger.
TNI Perkenalkan 'Macan' dalam HUT ke-69. 

Upacara kebesaran HUT ke-69 TNI akan menjadi ajang pertama bagi 'macan' baru TNI memperkenalkan diri kepada warga Indonesia. Macan itu sedang dalam tahap akhir persiapkan fisik di benua Eropa.

Militan: Pensyarah UM antara lima di buru???

Militan: Pensyarah UM antara lima di buru - Sinar Harian.

Polis memburu lima individu termasuk seorang pensyarah Universiti Malaya (UM) kerana disyaki terbabit dlm kegiatan militan di negara ini.

KPN,Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata,hasil siasatan ke atas anggota militan yg ditangkap oleh Bhg Counter Terrorism,Cawangan Khas sejak 28 April lalu,pihaknya mengenal pasti lima rakyat tempatan yg dipercayai terlibat dlm latihan ketenteraan dan terbabit di dlm aktiviti militan.

Mereka kini dipercayai berada di dalam persebunyian di selatan Filipina,tiga drp mereka turut dipercayai terlibat dlm merekrut dan mengatur perjalanan anggota militan dari Malaysia utk menyertai Kumpulan Negara Iraq dan Jajahan (ISIL) di Syeria.

Manakala dua lagi adalah anggota Darul Islam Sabah yg kini menyertai kumpulan Abu Sayyaf (ASG) di selatan Filipina,

polis turut mengedarkan gambar lima individu terlibat bagi membantu siasatan.

Org ramai yg mempunyai sebarang maklumat berhubung individu yg dicari itu boleh tampil ke balai polis berhampiran atau menghubungi pegawai penyiasat Inspektor Mohd Hazil Azhar di talian 03-22667010 dan 01121046850.

kONGSI BERITA INI:
Polis memburu lima individu termasuk seorang pensyarah Universiti Malaya (UM) kerana disyaki terbabit dlm kegiatan militan di negara ini.

KPN,Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata,hasil siasatan ke atas anggota militan yang ditangkap oleh Bahagian Counter Terrorism, Cawangan Khas sejak 28 April lalu,pihaknya mengenal pasti lima rakyat tempatan yang dipercayai terlibat dalam latihan ketenteraan dan terbabit di dalam aktiviti militan.

Bekas menteri kabinet Zainuddin Maidin hari ini mengecam keras sikap MCA yang didakwa mengikuti jejak langkah parti lawan DAP dalam mengkritik kerajaan

Beliau merujuk kepada kritikan MCA kepada terhadap sikap Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Zahid Hamidi dalam isu insiden kepala lembu terhadap seorang wakil rakyat DAP RSN Rayer.

“MCA tidak mahu sama mempertahankan dasar nasional yang diasaskan bersama dengan Umno sejak Perikatan,” katanya yang juga bekas ketua pengarang Kumpulan Utusan Melayu.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat