TERIMA KASIH


counters

MTMR

Thursday, November 28, 2013

SHAH ALAM: Pembangkang Selangor naikan gaji

Beberapa anggota pembangkang Dewan Undangan Negeri (ADUN) Selangor hari ini menganggap sebagai tidak munasabah kenaikan gaji termasuk elaun menteri besar, speaker dan timbalan speaker seperti yang diputuskan sidang dewan semalam.

Tembak Pejabat lapan das

Pejabat firma pemaju ditembak lapan das  
PINTU cermin pejabat urusan sebuah syarikat pemaju di Mantin, Negeri Sembilan, pecah akibat ditembak lapan das, semalam, dipercayai mempunyai kaitan dengan isu pengambilan tanah di Kampung Hakka. - Foto Dzulkeffli Mustapha
 
Nilai: Sabotaj dan tidak berpuas hati dengan tindakan pemaju merobohkan rumah di Kampung Hakka, Mantin di sini, dipercayai menjadi punca pejabat syarikat terbabit menjadi sasaran tembakan, tengah malam kelmarin.

KLUANG: Unit intipan, risikan khas sentiasa digerak tangani intipan pihak luar

Kementerian Dalam Negeri sentiasa menggerakkan unit intipan dan risikan khas bagi menangani sebarang kegiatan intipan oleh pihak luar ke atas negara ini.

Menterinya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, unit itu adalah antara langkah yang dilakukan kementerian sebagai benteng menangkis sebarang ancaman.

KUALA LUMPUR: Peniaga tertembak anak sendiri kerana disangka penyamun

Seorang peniaga makanan, tertembak anak sendiri yang disangkanya penyamun yang memasuki kawasan rumahnya di Kampung Baru Balakong, dekat sini malam tadi.

Ketua Polis Daerah Kajang Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab berkata, dalam kejadian 10.16 malam itu, peniaga berkenaan yang berusia 76 tahun, dikatakan terdengar jeritan minta tolong pekerjanya seorang lelaki warga Myanmar dari sebuah pondok di belakang rumahnya.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat