TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, November 20, 2013

Mutakhir : Anuar Kemalangan bersama Datuk Seri Dr S Subramaniam di Lebuh Raya Utara Selatan

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S Subramaniam, cedera selepas terbabit dalam kemalangan di kilometer 220.7 Lebuh Raya Utara Selatan arah Selatan malam ini.

Kejadian kira-kira jam 8 malam ketika beliau yang menaiki PROTON Perdana sedang dalam perjalanan dari Putrajaya menuju Ayer Keroh untuk menghadiri mesyuarat MIC Melaka.

MUTAKHIR: POLIS YAKIN HIDU JEJAK JOEMAR

Polis yakin akan dapat menjejaki rakan suspek utama kes rompakan dan bunuh pegawai Ambank, dikenali sebagai 'Joemar' walaupun jika lelaki itu melarikan diri ke luar negara.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata ini kerana Malaysia mempunyai hubungan baik dengan Interpol dan hubungan dua hala dengan negara-negara jiran.

JOHOR : Mencatatkan Kes Tertinggi Pelaburan Industri menunjukkan UMNO/BN mendapat kepercayaan Pelabur.

Buat pertama kalinya nilai pelaburan Johor sehingga Ogos 2013 mencatatkan penerimaan pelaburan industri tertinggi negara iaitu RM8.8 bilion. Jumlah ini sebenarnya jauh meninggalkan jumlah pelaburan negeri seperti Sarawak, Selangor dan Pulau Pinang yang masing-masing mencatatkan sejumlah RM5.6 bilion, RM3.49 bilion dan RM1 bilion. Penunjuk ekonomi yang telah dikeluarkan oleh MIDA ini, jelas memaparkan bahawasanya pelaburan domestik dan luar mempunyai keyakinan tinggi terhadap keutuhan ekonomi negeri, malah mereka menaruh harapan yang besar untuk melihat penjanaan kekuatan ekonomi yang berterusan dan dipertingkatkan lagi.

Terkini:1.6 bilion gunakan media sosial: Kajian

Dianggarkan 1.61 bilion penduduk, iaitu lebih seorang daripada nisbah lima orang di dunia akan memasuki rangkaian laman sosial sekurang-sekurangnya sekali setiap bulan pada tahun ini, demikian laporan sebuah fima penyelidikan, hari ini.

Kajian yang dijalankan eMarketer menunjukkan, angka itu meningkat 14.2 peratus berbanding tahun lalu dan angka pertumbuhan itu boleh mencecah sehingga 2.33 bilion menjelang 2017. Pengguna media sosial paling terbesar menurut eMarketer ialah Belanda iaitu 63.5 peratus.

Intipan Amerika, Cubaan Anwar Alih Isu Tuntutan Comango

Ketika semua masyarakat Islam dunia khususnya Malaysia sedang memberikan tumpuan serius terhadap tuntutan Gabungan NGO Hak Asasi Manusia (Comango), Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dilihat cuba mengalih perhatian masyarakat dengan mengadakan sidang akhbar bagi membangkitkan isu lain.

Sambil Memandu sambil mendengar lagu

Hello !!! Banyak sangat di hina

Semua yg tertulis kat sini dilakukan oleh bkn melayu.
Tindakan yg diambil:Tangkap lepas.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat