TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, May 7, 2013

#Nyamuk menyerang.

Mempunyai masalah nyamuk? 
Cuba kaedah ini. SELAMAT dan BERKESAN menghalau nyamuk! 
Hanya potong separuh daripada limau nipis dan tekan beberapa ulas cengkih .
Ini adalah cara mudah menghalau nyamuk.
Pastikan untuk berkongsi dengan rakan-rakan anda!

#Lahat Datu : Malaysia gunakan segala kelengkapan yang ada sekiranya pencerobohan Kiram Sulu berulang.

Malaysia adalah sebuah negara berdaulat. Pencerobohan demi pencerobohan di lihat cuba untuk menganggu gugat keselamatan negara sedang di rancang demi untuk menjatuhkan negara Malaysia.

Penugasan pasukan keselamatan semangkin mencabar demi mempertahankan Tanah Air tercinta dari di nodai oleh anasir-anasir yang tidak bertanggungjawab.

Kesedaran ini amat kurang dirasaai oleh rakyat kebanyakaan kerana merasa negara sekarang selamat. Ada juga segelintir rakyat Malaysia memperkecilkan pengorbanan pasukan keselamatan dan ada yang sanggup menghina.

Apapun kita bersyukur kerana mempunyai pasukan keselamatan yang berdidikasi dan semangat juang yang tinggi demi mempertahankan tanah air tercinta. Semoga jasa baktimu mendapat keberkatan dan pertolongan dari Allah S.W.T

Lahad Datu : Tubuhkan Segera Suruhanjaya Siasatan Khas!


PRU-13 sudah pun selesai .... Suruhanjaya siasatan khas bagi menyiasat penglibatan pemimpin2 negara yang dikatakan terlibat dalam insiden pencerobohan di Lahad Datu, Sabah perlu disegerakan bagi mengheret mereka ke muka pengadilan sekiranya terbukti terlibat dalam insiden berdarah berkenaan.

#Selepas PRU13 Jom kita lapangkan Fikiran Tonton Cerita Sunan Kali Jaga. # Ambil ikhtibar.

#PRU13 #Malaysia Spring nak berhimpun.

Main SMS pulak dia.Pejabat PM tutup lagi.

PRU13 baru je selesai bang nun dah nak buat himpunan lagi hari rabu ni.

bang nun dah menang kat permatang pauh pi la buat kerja bela nasib rakyat kat permatang pauh tuuu.... kalau selalu buat perhimpunan pekik sana sini... bile masa pulak nak berkhidmat utk rakyat.

Kalau bang nun kata PRU13 ni ada penipuan, tunjukkan la faktanya...
...
Di setiap tempat di pusat mengundi kan ade pemerhati di kalangan pakatan rakyat yg pilih. Peti undi akan diekori setiap pemerhati tersebut juga sampai la ke tempat pengiraan dan pengumpulan jumlah undi....jadi dimana tipunya...

kalau bang nun kata ada mat bangla yg undi....mat bangla mana satu yg mengundi....tunjukkan lah bukti.... takkan masin sebut2 je.

Bicara bekas Menteri Kewangan membantu Malaysia mengharungi Krisis Ekonomi Asia 1997.

'Saya bukan Cassius, bukan juga  Brutus'Bahagian akhir temu bual dengan bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin, yang membantu Malaysia mengharungi Krisis Ekonomi Asia 1997. Secara jujur, Daim berbicara dengan wartawan New Straits Times (NST), A Jalil Hamid, Rashid Yusof dan Hariz Mohd serta jurugambar Zahari Zakaria, mengenai peristiwa utama ketika zaman pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad, termasuk peristiwa yang menjurus kepada pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim


Wartawan: Laporan media menyatakan ketika pengunduran Tun daripada Kabinet pada 1991, Tun Dr Mahathir mempunyai tiga nama untuk dipertimbangkan sebagai Menteri Kewangan baru, iaitu Tan Sri Sanusi Junid, Tan Sri Rafidah Aziz dan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Adakah ini benar?

Tun Daim Zainuddin:
Rafidah ketika itu adalah Menteri Perdagangan yang dilantik ke jawatan itu selepas perpecahan antara Team A dan Team B pada 1987. Sanusi ketika itu Menteri Pertanian. Dr Mahathir tidak begitu yakin mengenai Anwar. Beliau berkata: “Saya tidak rasa Anwar mampu mengendalikan Kementerian Kewangan jika melihat latar belakang akademiknya. Anwar lulusan Pengajian Melayu.”

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat