TERIMA KASIH


counters

MTMR

Monday, July 11, 2016

Perlembagaan negara di atas OSA?

Perlembagaan negara lebih tinggi dari OSA. Jadi tidak mengikut Perlembagaan negara adalah sama erti menderhaka kepada Yang di-Pertuan Agong.

Dengan itu lapuran Audit negara berkenaan kewangan negara. Ketua Audit negara hendaklah melapurkan kepada Yang di-Pertuan Agong.

Keluhuran Perlembagaan.

Yang di-Pertuan Agong akan membentangkan kewangan negara di Parlimen. Semua itu adalah merupakan satu proses yang perlu diikuti dan dipatuhi penguatkuasaan demi menjaga kedaulatan undang-undang.

Sepatutnya kes besar seperti 1MDB yang melibatkan kepentingan awam. Siasatan DIRAJA hendaklah di aktifkan dengan kadar segera bagi mengelakkan keadaan yang lebih buruk menjadi parah.

Menyelamatkan negara adalah menjadi keutamaan dari menyelamatkan Politik Individu. Kerana negara akan hancur dan di pengaruhi oleh kuasa tangan hitam di sebalik tabir. Negara akan kerugian dan rakyat yang menanggung sengsara sepanjang hayat.

Adalah menjadi tanggungjawab dan kewajiban  orang Politik untuk selamatkan negara. Jika tidak mampu tinggalkanlah Politik tersebut agar tidak di pertanggungjawabkan di akhirat kelak. Kerana akhirat adalah tempat yang kekal buat selama-lamanya.

#Pena_Berlada

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat