TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, December 10, 2013

TERKINI:- MALAYSIA PUNYAI HARAPAN MILIKI SEMULA PULAU BATU PUTEH- TUNTUTAN SEMULA 2018

Saya sebagai rakyat Malaysia mendesak agar kerajaan Malaysia mencari bukti kukuh sebagaimana yang dilakukan oleh Negara China untuk mendapatkan kepulauan Macau.

Tuntutan semula isu Pulau Batu Putih  boleh dilakukan pada tahun 2018 , jika Malaysia masih sayang dan mempunyai bukti bukti terbaru mengenai kedaulatan Pulau batu putih adalah milik wilayah Malaysia.

Ancaman Dari Jiran – Rahsia 40 Tahun Singapura

Kami paparkan peta Singapura untuk tatapan sekelian. Bayangkan jika diri anda menjadi pemerintah nya, sambil melihat peta negera anda yang tidak seberapa besar hanya  sekangkang kera lebih kurang 580km persegi.

Walaupun tanah dibawah kuasa anda kecil , ia tidak setanding ego anda.Dengan perasan anda lebih “superior” dari jiran atau pun kaum lain yang mengelilingi negara anda.
Lagi 20 tahun kemana arah tuju dan kemana hendak pergi dengan wang yang banyak tetapi tanah yang sedikit.Tentu sekali kenegara jiran yang terhampir yang memilki tanah.Betul tak?

Kiyai Salleh – Pejuangan Menentang Komunis (bhg. akhir)


* Komunis terkejut tubuh tak lut peluru

Selain semangat cintakan agama, bangsa dan tanah air yang begitu membara, kehebatan Panglima Salleh dipercayai terletak pada kekuatan ilmu batin yang dikuasainya sehingga menyebabkan ramai komunis takut untuk berhadapan dengan tokoh itu.

Kiyai Salleh – Pejuangan Menentang Komunis (bhg. 1)

Haji Mohd Salleh bin Abdul Karim dilahirkan di Tanjung Olak Panchur, Bukit Pasir, Muar, Johor pada tahun 1916. Masa mudanya banyak dihabiskan dengan menuntut ilmu daripada beberapa orang guru termasuklah guru di kampung isterinya, Hajah Esah Haji Abdul Rashid, di Ara Pasung, Pontian, Johor.

Raja bersama rakyat.

"Raja dan Rakyat Berpisah Tiada" satu ungkapan yang sangat indah bagi menggambarkan betapa kita orang-orang Melayu bertuah kerana mempunyai Raja-Raja Melayu yang tidak menjadikan "DARJAT" sebagai penghalang kepada mereka untuk mendekati dan bersama membantu rakyat yang dalam kesusahan.

video

Menjadi satu kewajipan bagi mereka untuk turut serta dalam usaha-usaha yang dilakukan untuk membantu rakyat yang dalam kesusahan.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat