TERIMA KASIH


counters

MTMR

Thursday, June 18, 2015

Mutakhir: Tiada undang-undang melarang untuk bebas bersuara??? Selagi kerajaan mengamalkan kebebasan bersuara.!!!???

Tiada undang-undang di negara ini yang melarang kerabat diraja termasuk Tengku Mahkota daripada menyuarakan pendapat. Kerajaan memberi kebebasan bersuara kepada semua pihak.

" Selagi kerajaan mengamalkan kebebasan bersuara, Tengku Mahkota Johor itu juga mempunyai hak untuk bersuara, melainkan ada undang-undang yang melarang baginda untuk bebas bersuara," Menurut Mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. 

MTMR juga sependapat dengan kenyataan Tun Dr Mahathir Mohamad. Bangsa Johor minta Perdana Menteri Malaysia mengambil tindakkan tegas atas kebiadapan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Dato Seri Nazri Aziz. 

Kenyataan seperti jangan campuri Politik dan menjauhi dari politik jika tidak mahu di belasah balik oleh kerajaan merupakan satu amaran dan ugutan terhadap Tengku Mahkota Johor. Oleh Nazri Aziz.

Nazri Aziz lupa bahawa gelaran yang di terima juga adalah kurnian dari kerabat diraja. Jawatan sebagai Menteri adalah yang di lantik. Sampai ketikanya tidak di perlukan lagi maka hilanglah jawatan menteri tersebut. 

Politik Malaysia jangan lupa atau membelakangkan Kesultanan Tanah Melayu. Jangan lupa bahawa Politik di Malaysia juga adalah dari ekhsan daripada Raja-Raja Tanah Melayu. 

Sebagai contoh untuk perlantikkan Menteri Besar juga haruslah mendapat perkenan Sultan atau Raja di setiap Negeri. Termasuk juga jawatan Perdana Menteri mestilah mendapat perkenan daripada YDP Agung. Jadi di manakah yang di katakan kenyataan jangan campuri urusan Politik. Fikir-fikirkanlah.

Terkini: DYMM Sultan Ibrahim penyelam dasar laut yang mahir.

Mersing: DYMM Sultan Ibrahim adalah penyelam dasar laut yang mahir. Semalam di Pulau Sibu, Tuanku telah menangkap seekor ikan besar dan telah dijadikan lauk Asam Pedas untuk dikongsi bersama peduduk kampung. Di Mersing, Tuanku juga telah meluangkan masa bermesra bersama orang kampung dengan hanya menggunakan panggilan wak (lelaki) atau kakak (wanita).


Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat