TERIMA KASIH


counters

MTMR

Friday, December 27, 2013

Sistem komunikasi baru ketika kecemasan

KUANTAN: Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek meminta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) menyediakan satu sistem komunikasi baharu untuk dilaksana ketika kecemasan.

Beliau berkata ini kerana banjir buruk yang melanda Kuantan dan Kemaman sehingga melumpuhkan sistem komunikasi berikutan pencawang elektrik ditengelamiair, merupakan satu pengajaran besar kepada negara.

Navigasi terkini

Siri navigasi terkini
TRANSFORMASI penciptaan sistem pengemudi satelit (GPS) begitu pantas seiring dengan pengeluaran pelbagai gajet dalam era teknologi serba canggih ketika ini. Garmin tidak terkecuali apabila baru-baru ini memperkenalkan model GPS siri terkini iaitu nuvi 2567LM ke pasaran tempatan.
 
Mengapa GPS ini dianggap siri lanjutan untuk kereta anda? Model nuvi 2567LM mempunyai paparan bersaiz lima inci cerah dengan keupayaan dua orientasi iaitu kegunaan menegak atau mendatar.

Rakyat perlu menginsafi kemakmuran yang dinikmati

Kuala Lumpur: Datuk Seri Najib Razak semalam mengingatkan rakyat terhadap cubaan pihak tertentu untuk memecah-belahkan keharmonian perpaduan kaum di negara ini.

Perdana Menteri menegaskan, walaupun rakyat berbilang kaum dan agama diuji dengan pelbagai cubaan seumpama itu, Malaysia tetap kukuh berikutan perpaduan rakyat yang sukar digugat.

Kes penggubahan wang haram RM6j SPRM panggil Pegawai kanan Polis

Pegawai kanan polis dipanggil berhubung kes penggubahan wang haram RM6j
Kuala Lumpur: Seorang pegawai kanan polis dipanggil semalam untuk memberi keterangan bagi membantu siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap tiga pegawai polis berkiatan kegiatan penggubahan wang haram RM6 juta.

Sumber memberitahu, keterangan dari pegawai berpangkat Asisten Komisioner dari Ibu Pejabat Polis Kontijen Kuala Lumpur itu sebagai prosedur biasa siasatan.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat