TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, July 9, 2014

Malay tercalar : Ramasamy dan Guan Eng hanya cakap besar kenyataannya, mereka hanya memberikan 'komen cari makan' dalam politik


ibrahim_Ali_new 
PETALING JAYA: Kenyataan yang dikeluarkan oleh Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang II, Dr P. Ramasamy dan Ketua Menteri, Lim Guan Eng mengenai cabaran mereka untuk membawa semula tragedi 13 Mei itu hanyalah sebagai cakap besar pemimpin itu, kata Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali.

Menurutnya, kedua-dua pemimpin tersebut hanya bercakap bagi menunjukkan bahawa mereka hebat dan berani.

Terkini: 28 terbunuh, 150 cedera serangan Israel ke atas Gaza

Gaza di Bom
GAZA CITY: Operasi serangan udara berterusan Israel terhadap pejuang Gaza kini mengorbankan 28 orang manakala lebih 150 lagi cedera, lapor pasukan perubatan hari ini. Berita Lanjut

Ia dianggap serangan berdarah terburuk dalam sehari di semenanjung berkenaan sejak 2012.
Serangan udara yang bermula semalam di Gaza mengorbankan 24 orang, termasuk dua wanita dan lima kanak-kanak manakala askar Israel membunuh empat pejuang Hamas.

Mutakhir : Isu pemansuhan AP, MITI kaji sistem baharu tampung pendapatan kerajaan.

SAMJOHOR


KEMENTERIAN Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) sedang mengkaji sistem baharu yang mampu menampung kehilangan besar kepada pendapatan kerajaan jika cadangan pemansuhan permit import (AP) diterima kelak.

Menterinya, Datuk Seri Mustapa Mohamed, berkata isu permit import (AP) adalah perkara yang sangat rumit kerana ia kini menjana pendapatan lebih RM1 bilion kepada kerajaan atau kira-kira RM10,000 bagi setiap AP.

Terkini: Johor Corporation kembali memegang share majoriti KFC sebanyak 51% berbanding hanya 24% sahaja sebelum ini.

Alhamdulillah, di bulan Ramadhan yang mulia ini, ingin saya umumkan pada Mei lalu Johor Corporation kembali memegang share majoriti KFC sebanyak 51% berbanding hanya 24% sahaja sebelum ini.Ia bermakna, KFC kini kembali menjadi milik kita dan anak Johor seharusnya berbangga dengan pencapaian ini. Insya-Allah setiap keuntungan serta dividen yang diperolehi oleh Kerajaan Negeri menerusi syarikat-syarikat di bawah Johor Corporation akan disumbangkan kepada pembangunan negeri Johor yang sudah pasti akan memberi manfaat kepada setiap anak Johor terutama merancakkan program pembangunan usahawan dan menyediakan peluang pekerjaan.Kita memahami suara hati rakyat Johor agar Kerajaan Negeri menerusi JCORP mempertahankan pegangan dan melindungi kepentingan strategik  dalam Kentucky Fried Chicken (KFC) yang menjadi lambang kebanggaan Negeri Johor dan selaras usaha agenda memperkasa ekonomi bumiputera.
 
Alhamdulillah, di bulan Ramadhan yang mulia ini, ingin saya umumkan pada Mei lalu Johor Corporation kembali memegang share majoriti KFC sebanyak 51% berbanding hanya 24% sahaja sebelum ini.

Ia bermakna, KFC kini kembali menjadi milik kita dan anak Johor seharusnya berbangga dengan pencapaian ini. Insya-Allah setiap keuntungan serta dividen yang diperolehi oleh Kerajaan Negeri menerusi syarikat-syarikat di bawah Johor Corporation akan disumbangkan kepada pembangunan negeri Johor yang sudah pasti akan memberi manfaat kepada setiap anak Johor terutama merancakkan program pembangunan usahawan dan menyediakan peluang pekerjaan.

ESSCOM distruktur semula

Foto
Najib bersama Menteri Kewangan II, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah sebelum mempengerusikan Mesyuarat Majlis Kewangan Negara 2014 di Putrajaya, semalam. - Foto Fariz Iswadi Ismail

2 komponen perkemas pengurusan keselamatan: PM

Putrajaya: Penstrukturan semula Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCOM) bertujuan memantapkan dan memperkemaskan pengurusan keselamatan di kawasan pantai timur Sabah, kata Datuk Seri Najib Razak.

Perdana Menteri menjelaskan, penstrukturan merangkumi dua komponen iaitu Pengurusan Keselamatan dan Pertahanan serta Penguatkuasaan dan Tindakan Awam.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat