TERIMA KASIH


counters

MTMR

Friday, November 8, 2013

Gempar : Kes bunuh lagi.

Mayat Suami Isteri Di Temui Pekerja Kilang.

PENAMPANG: Sepasang suami isteri ditemui mati dipercayai di bunuh di dalam rumah pekerja di kilang ikan Jalan Bundusan di sini, pagi tadi....

Mayat pasang berusia 40-an itu ditemui pekerja kilang ikan berkenaan ketika hendak memulakan pekerjaan mereka kira-kira jam 7 pagi.

MB JOHOR : Pembentangan Bajet 7 Musim sebelum datang 7 Musim terbaik.

168. Mengambil teladan dari al-Quran Surah Yusuf ayat 43-53, menceritakan Nabi Allah Yusuf telah dipenjara dek kerana angkara fitnah. Tatkala baginda dipenjarakan, Raja Mesir telah bermimpi bahawa 7 ekor lembu betina yang gemuk telah dimakan oleh 7 ekor lembu betina yang kurus, 7 biji gandum yang hijau dan 7 biji gandum yang kering, kemudiannya berlaku hujan. Dengan mukjizat yang dikurniakan Allah SWT kepada Baginda, Raja Mesir ketika itu telah memanggil Nabi Yusuf untuk mentafsirkan mimpi yang ganjil, ringkasnya seperti berikut; 7 tahun yang pertama adalah tahun kemakmuran dan disuruh untuk bekerja keras dengan bercucuk tanam dan menyimpan segala macam bahan makanan bagi menghadapi 7 tahun kemarau, seterusnya selepas itu turunlah hujan sebagai permulaan 7 tahun yang makmur kembali.

Terkini: TGNA menyetan di dunia sebelum Ajal.

Dah tak tau nak cakap apa dengan Nik Aziz ni, nak panggil apa pun dah tak tau la, panggil musibat je agaknya yang sesuai untuk orang tua tak sedar diri ni.

Kalau dah sampai Karpal Singh keluarkan kenyataan parti yang berlandaskan agama dan bangsa perlu dibubarkan pun dia ni masih lagi nak sokong dan boleh pulak kata itu kenyataan peribadi sedangkan berapa ramai pemimpin PAS yang menyanggah kenyataan tersebut.

Ayat pengerak


Ayat penggerak dimaksudkn adalh dripada sebuah hadis Rasulullah SAW yg berbunyi:

Bismillahillazi la yadhurru ma'as mihi,syai'un fil ardhi,walaa fissama'i, wa huwassami'ul 'alim"

Parti Keagamaan: Karpal Sekali Lagi Menguji PAS

Sandiwara atau tidak, saranan Karpal Singh agar parti berasaskan kaum dan agama dihapuskan perlu diambil serius.

Walaupun PAS mungkin menyifatkan saranan Karpal sebagai satu lagi ‘acahan’ bagi meyakinkan masyarakat Cina terhadap perjuangan DAP menghapuskan Islam sebagai agama rasmi, tetapi kita cukup maklum bahawa Karpal bukan sekadar mengacah.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat