TERIMA KASIH


counters

MTMR

Monday, July 7, 2014

Mutakhir: Rizalman tidak akan dihantar ke NZ buat masa ini, kata ketua tentera

Panglima Angkatan Tentera Tan Sri Zulkefli Mohd Zin berharap masyarakat tidak menjatuhkan hukuman kepada Muhammad Rizalman Ismail sehingga dia dibuktikan bersalah.

Panglima Angkatan Tentera Tan Sri Zulkefli Mohd Zin hari ini mengesahkan, Pegawai Waran II, Muhammad Rizalman Ismail tidak akan dihantar semula ke New Zealand dalam waktu terdekat.

Memetik laporan media, diplomat Malaysia itu juga dipercayai masih lagi dirawat di Hospital Tentera Tuanku Mizan bagi meneruskan penilaian tahan kesihatan mental dan emosinya.

Terkini:Pemalsuan MyKad: 150 ditahan

GEORGE TOWN - Kementerian Dalam Negeri (KDN) telah menahan 105 individu yang dipercayai mempunyai kaitan dengan aktiviti pemalsuan MyKad sejak September tahun lepas hingga April ini.

Menterinya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata mereka yang ditahan itu terdiri daripada anggota sindiket dan individu yang bergerak aktif menjalankan kegiatan berkenaan bagi mengaut keuntungan.

Terkini:Pertahanan Malaysia perpaduan, keamanan negara.

Pertahan perpaduan, keamanan 
Muhyiddin bersama Idris (kiri) menyampaikan duit raya kepada anak yatim dari Rumah Anak Yatim Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-Haj dan PAYASUM di Seri Bendahara, Ayer Keroh, semalam. - Foto Khairunisah Lokman
 
Perpecahan menyebabkan negara huru-hara, rakyat menderita: Muhyiddin

Ayer Keroh: Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta umat Islam terus mempertahankan perpaduan dan mengelakkan sebarang perpecahan kerana ia menyebabkan negara huru-hara dan rakyat menderita.
 
Timbalan Perdana Menteri berkata, wabak perpecahan yang kini melanda Libya, Syria, Iraq dan Mesir berpunca daripada persengketaan dan peperangan saudara kerana gagal mempertahankan perpaduan, sekali gus mengakibatkan rakyat sengsara.

Kurang Ajar : DAP cabar seluruh orang Melayu ulangi 13 Mei, kata tidak takut!!! Memang Setan betul???

 DAP cabar seluruh orang Melayu ulangi 13 Mei, kata tidak takut
CLICK LIKE PAGE >> Boikot Barangan Cina Dap ORI

1.     P. Ramasamy DAP hasil pilihan Melayu Perai, Pulau Pinang selaku Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang telah mencabar Tan Sri Muhyiddin Yassin serta semua orang Melayu untuk "membawa dan ulangi semula 13 Mei". P. Ramasamy DAP hasil pilihan Melayu Perai seakan sengaja membangkitkan isu ini dibulan Ramadhan sewaktu orang Melayu berpuasa.

2.     P. Ramasamy DAP hasil pilihan Melayu Perai mengeluarkan kenyataan ini kerana tidak tahan dengan amaran Tan Sri Muhyiddin Yassin yang mengatakan: "Insiden pergaduhan mungkin boleh berulang sekiranya perpaduan antara kaum tidak dijaga. Rakyat Malaysia secara umumnya tidak mahu melihat berulangnya maut pertempuran antara etnik" -kata Tan Sri Muhyiddin Yassin. 

3.     Akan tetapi P. Ramasamy DAP hasil pilihan Melayu Perai tidak mempedulikan nasihat dan amaran itu lalu terus mengeluarkan kenyataan secara terbuka:

4.     "MIC mungkin takut, Gerakan mungkin takut, MCA mungkin takut. Tapi biar saya katakan sekiranya kamu (Muhyiddin) bersama semua orang Melayu di Malaysia mahu kembalikan insiden 13 mei, bawalah ia sekarang kepada DAP, kesemua kaum cina juga tidak takut. Jangan cakap sahaja tetapi tidak berani berperang. Setiap masa cakap pasal 13 Mei,13 Mei,13 Mei. Marilah cetuskan 13 Mei. Kamu mulakan 13 Mei maka ini merupakan kali pertama kerajaan memulakan 13 Mei. Anda fikir apa? Anda fikir DAP takut ah?" -kata P. Ramasamy DAP hasil pilihan Melayu Perai merangkap Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang memberitahu sidang media hari ini.

5.     Akan tetapi Tan Sri Muhyiddin Yassin sebelum ini tidak pernah menyatakan secara jelas dan spesifik bahawa ianya adalah tarikh 13 Mei. Ini ada petikan kata kata Tan Sri Muhyiddin Yassin:

6.     "Oleh kerana itu, terdapat semua jenis andaian ketika hubungan etnik menjadi tegang dan tidak sihat. Ini boleh menyebabkan kejadian itu dan saya tidak mahu menyebut tarikh tertentu, " -kata Tan Sri Muhyiddin Yassin sebelum ini.

7.     Tan Sri Muhyiddin Yassin bagaimanapun tidak menyebut secara spesifik tarikh 13 Mei sebelum ini dan ianya hanya perumpamaan yang dikeluarkan, tetapi P. Ramasamy DAP hasil pilihan Melayu Perai telah bertindak terus menyahut serta mencabar seluruh orang Melayu untuk ulangi 13 Mei 1969.

     Semua orang Melayu yang baca ni harus CLICK SHARE supaya sebaran dibuat dan dapat berjaga jaga dalam masa terdekat. CLICK SHARE supaya sanak saudara kita di Pulau Pinang tahu akan hal ini dan mereka juga turut boleh bersedia. Sememangnya masa semakin hampir, setiap hari kita diprovok dan ditekan. Telah lama kita bersabar.

Sumber Bukti Cerita 1: 
http://www.rakyatnews.my/index.php/20140707199452/politik/p-ramasamy-tidak-takut-13-mei-berulang

Sumber Bukti Cerita 2:
http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/after-muhyiddins-may-13-caution-penang-dcm-says-bring-it

-ketua pengakap-
CLICK LIKE PAGE >> www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDapORI
CLICK LIKE PAGE >> Boikot Barangan Cina Dap ORI

1. P. Ramasamy DAP hasil pilihan Melayu ...Perai, Pulau Pinang selaku Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang telah mencabar Tan Sri Muhyiddin Yassin serta semua orang Melayu untuk "membawa dan ulangi semula 13 Mei". P. Ramasamy DAP hasil pilihan Melayu Perai seakan sengaja membangkitkan isu ini dibulan Ramadhan sewaktu orang Melayu berpuasa.

2. P. Ramasamy DAP hasil pilihan Melayu Perai mengeluarkan kenyataan ini kerana tidak tahan dengan amaran Tan Sri Muhyiddin Yassin yang mengatakan: "Insiden pergaduhan mungkin boleh berulang sekiranya perpaduan antara kaum tidak dijaga. Rakyat Malaysia secara umumnya tidak mahu melihat berulangnya maut pertempuran antara etnik" -kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

CJ: Larangan 'Allah' bukan kerana isu teologi

Larangan penggunaan kalimah Allah oleh Kementerian Dalam Negeri bukan berdasarkan aspek teologi, kata Tun Ketua Hakim Negara Arifin Zakaria.

Arifin, yang menulis kebanyakan penghakiman dalam rayuan gereja sebelum ini memutuskan isu-isu teologi yang dibawa ke Mahkamah Rayuan dianggap obiter (pandangan yang tidak perlu untuk keputusan kes).

Walaupun tidak menyatakan aspek mana yang dianggap sebegitu, antara perkara penting dalam penghakiman itu adalah kenyataan hakim bahawa kalimah Allah bukan sebahagian daripada kepercayaan Kristian.

Terkini : Yusuf Haslam tembak 3 das rumah dipecah.

Rumah penerbit dan pengarah Datuk Yusof Haslam dipecah masuk sekumpulan tiga lelaki bertopeng di Taman Melawati, Hulu Kelang, di Kuala Selangor awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Ampang, ACP Khairuldin Saat berkata kejadian pukul 2.30 pagi itu berlaku ketika Yusof sedang menonton televisyen sebelum terdengar jeritan pembantu rumahnya di tingkat bawah kediaman berkenaan.

Palanivel minta MIC Johor tingkat keanggotaan menjelang PRU-14

JOHOR BAHRU: MIC Johor diminta untuk meningkatkan jumlah keanggotaan parti di 541 cawangannya dalam tempoh dua tahun, menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14.

Presiden MIC Datuk Seri G. Palanivel berkata ini bagi memastikan sokongan yang kuat oleh masyarakat India di negeri itu terhadap Barisan Nasional.

"MIC Johor perlu meningkatkan keanggotaan parti khasnya dalam kalangan wanita dan pemuda di 541 cawangan di Johor," katanya ketika merasmikan Konvensyen Badan Perhubungan MIC Johor malam tadi.

SADIS: DIMANA NILAI KASIH SEORANG AYAH..

Alor Gajah : Seorang abang yang tidak tahan melihat sembilan adik hanya berbuka bubur nasi dan air kosong, dibelasah dengan kayu sampai mati oleh bapanya selepas menyatakan hasrat mahu keluar bekerja bagi mencari rezeki.

Dalam kejadian menyayat hati di Kampung Jawa, di sini, Muhamad Hafiz Abd Ghani, 17, ditemui mati oleh ibunya pagi tadi selepas dia dikatakan tidak sedarkan diri akibat dibelasah bapanya yang berusia 52 tahun, petang semalam.Tragedi itu dikatakan berpunca daripada Muhamad Hafiz yang tidak sampai hati melihat sembilan adiknya hanya menjamah bubur nasi dan air kosong setiap kali waktu berbuka menyebabkan dia menyatakan hasrat untuk keluar mencari pekerjaan sementara.

Bagaimanapun, tindakan itu mencetuskan kemarahan bapanya yang dipercayai seolah-olah tercabar lalu membelasah anak sulung keluarga itu.Menurut ibu mangsa Siti Habibah Ismail, 38, pertelingkahan antara anak dan suaminya bermula kira-kira jam 5 petang semalam hingga waktu berbuka sebelum mangsa rebah di ruang tamu dan dibawa masuk ke bilik.

Katanya, dia terpaksa memapah anaknya ke dalam bilik sebelum meminta bantuan jiran berdekatan untuk memanggil ambulans namun dihalang suami yang mendakwa Muhamad Hafiz hanya penat dan tidak cedera.

"Sepanjang anak terbaring dalam bilik, saya beberapa kali menjenguknya kerana risau sebelum mengejutkannya untuk bersahur namun tiada tindak balas dan menyangkakan anak dia masih lagi tertidur.

"Bagaimanapun kira-kira jam 8.30 pagi tadi, suami keluar rumah dalam keadaan tergesa-gesa tanpa membawa dokumen penting dan telefon bimbit menyebabkan saya curiga dan memeriksa keadaan anak sebelum menghubungi bantuan kecemasan.

“Pasukan paramedik yang tiba tidak lama kemudian mengesahkan anak saya sudah meniggal dunia," katanya.

Sementara itu Timbalan Ketua Polis Daerah Alor Gajah Deputi Superintendan Abd Rahman Jid berkata, mangsa dipercayai mengalami kecederaan dalaman akibat dipukul dengan objek keras menyebabkan mangsa rebah di ruang tamu sebelum anggota paramedik mengesahkan mangsa meninggal dunia.

SADIS...DIMANA NILAI KASIH SEORANG AYAH...:'(
Alor Gajah : Seorang abang yang tidak tahan melihat sembilan adik hanya berbuka bubur nasi dan air kosong, dibelasah dengan kayu sampai mati oleh bapanya selepa...s menyatakan hasrat mahu keluar bekerja bagi mencari rezeki.

Dalam kejadian menyayat hati di Kampung Jawa, di sini, Muhamad Hafiz Abd Ghani, 17, ditemui mati oleh ibunya pagi tadi selepas dia dikatakan tidak sedarkan diri akibat dibelasah bapanya yang berusia 52 tahun, petang semalam.Tragedi itu dikatakan berpunca daripada Muhamad Hafiz yang tidak sampai hati melihat sembilan adiknya hanya menjamah bubur nasi dan air kosong setiap kali waktu berbuka menyebabkan dia menyatakan hasrat untuk keluar mencari pekerjaan sementara.

Mutakhir : Penduduk padam kereta terbakar, selamatkan 4 pegawai kastam.

Seorang lelaki maut selepas kenderaannya bertembung kereta Proton Waja yang dinaiki empat pegawai Kastam dalam nahas di Kilometer 47, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan di Kampung Pasir Puteh dekat Marang petang semalam.

Zulkepli Mohd Nor, 50, dari Kampung Pasir Puteh, Kelantan meninggal dunia di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah manakala pemandu Proton Waja Baharim Ibrahim, 35, Noorah Mohamad, 46, Wan Nurul Zarina Ahmad, 25, dan Shamsuri Osman, 40, patah tangan, kaki serta cedera di kepala dan muka.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat