TERIMA KASIH


counters

MTMR

Saturday, April 9, 2016

TUN DR. MAHATHIR MOHAMAD TERIMA ANUGERAH KEPIMPINAN KEWANGAN ISLAM PERDANA ( IBFIM )

KUALA LUMPUR 9 April - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini menerima Anugerah Kepimpinan Kewangan Islam Perdana yang diiktiraf oleh Institut Kewangan dan Perbankan Islam Malaysia (IBFIM).

Pada majlis penganugerahan khas institut itu, Pengerusi Kumpulan Ambank, Tan Sri Azman Hashim pula diberikan Anugerah Perintis Inisiatif Kewangan Islam manakala Datuk Dr. Abdul Halim Ismail dan Mustapha Hamat masing-masing menerima Anugerah Perintis Kewangan Islam Dalam Perbankan.

Selain itu, Anugerah Perintis Kewangan Islam dalam tiga lapangan lain turut disampaikan kepada Mohd. Bakir Mansor (Syariah); Datuk Fadzli Yusof (Takaful) dan Abdul Rahim Kamil Wan Mohd Ali (Pasaran Modal).

Mahkamah Tinggi menolak permohonan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak???

Mahkamah Tinggi di sini, hari ini menolak permohonan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk memasukkan dua kenyataan menafikan pembabitannya berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan dana RM2.6 bilion di dalam kes samannya terhadap Harakah dan Harakahdaily.

Keputusan itu dimaklumkan oleh peguam Nur Emilia Mohd Izham yang mewakili Najib selepas kes disebut di dalam kamar Hakim Datuk Hue Siew Kheng.

Menurutnya, Hakim Hue membuat keputusan itu selepas mendapati dua kenyataan itu tidak mempunyai kaitan dengan artikel yang didakwa memfitnah itu.

Selain itu, mahkamah juga mendapati mereka lewat mengemukakan permohonan itu.

Harakah dan Harakahdaily diwakili peguam Wan Rohimi Wan Daud.

Dua kenyataan yang mahu dimasukkan adalah yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Malaysia (SPRM) dan Peguam Negara yang menyatakan Najib tidak terbabit dalam salah laku berhubung 1MDB dan wang derma RM2.6 bilion tiada kaitan dengan syarikat itu.

Najib memfailkan saman itu pada 18 Mac tahun lalu, dengan menamakan Pengarah Urusan Harakah Dr Rosli Yaakob dan Ketua Pengarang Harakahdaily Taufek Yahya, sebagai defendan pertama dan kedua.

- Harian Metro

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat