TERIMA KASIH


counters

MTMR

Saturday, January 11, 2014

Turki-Malaysia negara Islam contoh

RECEP Tayyip Erdogan menyampaikan ucaptama bertajuk Mentransformasikan Asia Pasifik dan Turki dalam siri syarahan Tun Abdul Razak anjuran Yayasan Penyelidikan Mengenai Transformasi (FORT) di Kuala Lumpur, semalam. - BERNAMA
 
KUALA LUMPUR 10 Jan. - Turki sentiasa bersedia berganding bahu dengan Malaysia dalam usaha membersihkan tanggapan salah masyarakat dunia yang mengaitkan Islam dengan keganasan.

'Tunggu keputusan mahkamah'

Isu penggunaan kalimah Allah

Petaling Jaya: Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom, meminta semua pihak menunggu keputusan Mahkamah Persekutuan berhubung penggunaan kalimah Allah.

Beliau berkata, isu berkenaan boleh menimbulkan konflik agama dan menyentuh sensitiviti kaum jika tidak ditangani dengan bijak mengikut lunas undang-undang.

JAIS Tidak perlu maklumkan MB terlebih dahulu sebelum membuat serbuan

Jais tak tunduk arahan MB
 
Isu rampas bible Melayu tertera kalimah

Shah Alam: Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) tidak akan tunduk terhadap arahan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim supaya agensi itu merujuk kepada kerajaan negeri terlebih dulu sebelum membuat sebarang serbuan pada masa depan.

Pesawat Cessna hilang, dipercayai terhempas di sekitar Batu Caves

KUALA LUMPUR: Sebuah pesawat ringan Cessna yang berlepas dari pangkatan TUDM Sungai Besi dilaporkan hilang 5 petang tadi di sekitar Batu Caves.

Setakat malam ini pesawat milik sebuah kelab penerbangan itu belum ditemui selepas dilaporkan terputus perhubungan dengan menara kawalan Subang.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat