TERIMA KASIH


counters

MTMR

Thursday, January 16, 2014

Kekuasaan Allah Jeep tanpa Injin bergerak KLIK SINI

 Subhanallah ! Meremang bulu roma bila baca :')

Seorang pemuda tentera yg berkerja sebagai tentera di sebuah negara asing sering dihina kerana dia mempercayai adanya ALLAH...

Seorang Kapten yg berkepercayaan atheist mahu menguji beliau dlm usaha memalukan beliau kpd kalangan tentera yg lain...kapten tersebut memanggil beliau utk mengambil kunci Jeep askar utk dialihkan kedudukan Jeep trsebut ke tmpat yg disediakan....

Jawab pemuda itu : saya tidak boleh memandu kapten kerana beliau tidak mempunyai kemahiran dlm memandu Jeep yg canggih tersebut...

kapten tersebut berkata : kamu mintalah pada tuhan kamu dan tunjukkan bahawa tuhan kamu itu berkuasa atau tidak...

lalu pemuda itu mengambil kunci tersebut dan berdoa kepada ALLAH s.w.t, ketika beliau sedang berjalan menghampiri Jeep tersebut...dengan penuh berhati-hati beliau mengerakkan JEEP tersebut ke tmpat asl nya...lalu beliau mematikan enjin Jeep tersebut...pemuda itu keluar dari Jeep tersebut dgn perasaan teruja kerana pertama kali beliau memandu Jeep secanggih itu walaupun hanye beberapa meter sahaja pergerakan yg dilakukan...sekeluar sahaja dari Jeep tersebut, kelihatan Kapten dan tentera yg lain menangis kesemuanya...lalu mereka semua berkata "KAMI MAHU BERIBADAH KPD TUHAN KAMU!!" kata tentera2 yg lain...pemuda tersebut berasa hairan...

lalu Kapten yg menyuruh pemuda itu mengalihkan Jeep tersebut membuka hud Jeep tersebut dan menunjukkan kpd pemuda itu bahawa Jeep tersebut tidak mempunyai enjin....

MAHA SUCI ALLAH YANG MAHA ESA LAGI BERKUASA...
Melutut pemuda tersebut bersama tentera yg lain bersujud kpd ALLAH S.W.T...

PEMUDA ITU BERKATA : Tuhan yang memberikan kehidupan kepada apa yang tidak wujud...

Anda mungkin fikir ada perkara yang masih mustahil DENGAN Allah sahaja boleh ...

Jangan lupa untuk klik SHARE... Wallahualam... —
Subhanallah ! Meremang bulu roma bila baca :') Seorang pemuda tentera yg berkerja sebagai tentera di sebuah negara asing sering dihina kerana dia mempercayai adanya ALLAH. Seorang Kapten yg berkepercayaan atheist mahu menguji beliau dlm usaha memalukan beliau kpd kalangan tentera yg lain.

Kapten tersebut memanggil beliau utk mengambil kunci Jeep askar utk dialihkan kedudukan Jeep trsebut ke tmpat yg disediakan. 

Jawab pemuda itu : saya tidak boleh memandu kapten kerana beliau tidak mempunyai kemahiran dlm memandu Jeep yg canggih tersebut. 

Kapten tersebut berkata : kamu mintalah pada tuhan kamu dan tunjukkan bahawa tuhan kamu itu berkuasa atau tidak.

Lalu pemuda itu mengambil kunci tersebut dan berdoa kepada ALLAH s.w.t, ketika beliau sedang berjalan menghampiri Jeep tersebut dengan penuh berhati-hati beliau mengerakkan JEEP tersebut ke tmpat asal nya lalu beliau mematikan enjin Jeep tersebut. 

Pemuda itu keluar dari Jeep tersebut dgn perasaan teruja kerana pertama kali beliau memandu Jeep secanggih itu walaupun hanye beberapa meter sahaja pergerakan yg dilakukan. 

Keluar sahaja dari Jeep tersebut, kelihatan Kapten dan tentera yg lain menangis kesemuanya...lalu mereka semua berkata "KAMI MAHU BERIBADAH KPD TUHAN KAMU!!" kata tentera2 yg lain. 

Pemuda tersebut berasa hairan lalu Kapten yg menyuruh pemuda itu mengalihkan Jeep tersebut membuka hud Jeep tersebut dan menunjukkan kpd pemuda itu bahawa Jeep tersebut tidak mempunyai enjin.MAHA SUCI ALLAH YANG MAHA ESA LAGI BERKUASA.

Melutut pemuda tersebut bersama tentera yg lain bersujud kpd ALLAH S.W.T. 

PEMUDA ITU BERKATA : Tuhan yang memberikan kehidupan kepada apa yang tidak wujud. Anda mungkin fikir ada perkara yang masih mustahil DENGAN Allah sahaja boleh. 

Jangan lupa untuk SHARE... Wallahualam... 

Manakah Pemimpin yang perjuangkan Nasib Rakyat.

50 LAGI KELUARGA MELAYU AKAN DIUSIR...!!!!

Penduduk kampung jalan pokok assam , jelutong pulau pinang akan dihalau keluar dan di usir oleh kerajaan negeri selewat - lewatnya ESOK...!!! 

Alasan yang mereka berikan kononnya untuk memperluaskan kawasan tanah perkuburan islam walhal sebenarnya untuk projek kormesial perumahan yang bernilai tinggi.., 

agak memeranjatkan nilai pampasan yang kerajaan negeri tawarkan tidak masuk akal hanya sekitar RM 18 ribu sahaja , sedangkan nilai rumah akan dibangunkan pasti nilainya akan cecah JUTAAN RINGGIT..

adakah ini cara TAKTIK USAHA HALUS untuk menghalau ORANG - ORANG MELAYU DARI PERKAMPUNGAN ASAL MEREKA..??

TERIMAKASIH MELAYU KERANA MENGUNDI PAKATAN RAKYAT

- mak jemah 
50 LAGI KELUARGA MELAYU AKAN DIUSIR...!!!!

Penduduk kampung jalan pokok assam , jelutong pulau pinang akan dihalau keluar dan di usir oleh kerajaan negeri selewat - lewatnya ESOK...!!!

Teluk Sengat guru cina di paksa buka tudung.

KENYATAAN MEDIA KETUA PEMUDA UMNO JOHOR

Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Johor (PPUNJ) hari ini melahirkan rasa dukacita dan membantah keras di atas tindakan seorang ahli jemaah Pengurus sebuah Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Nan Ya Telok Sengat Kota Tinggi yang telah mengarahkan seorang guru Islam supaya membuka tudung ketika mengajar selain memberi ancaman keselamatan terhadap guru tersebut. PPUNJ juga merasa amat kesal dengan sikap berdiam diri Guru Besar sekolah terbabit yang seolah-olah merestui tindakan terkutuk itu.

F/A-18 HORNET and F/A-18 SUPER HORNET


Wing span: 37 feet 5 inches
Length: 56 feet
Height: 15 feet 3 1/2 inches
Weight: Fighter mission takeoff: 36,710 pounds

Attack mission takeoff: 49,224 pounds
Speed: more than 1,360 mph
Ceiling: approximately 50,000 feet
Range: Fighter mission: 400 nautical-mile radius
Attack mission: 575 nautical-mile radius
Ferry range: more than 2,000 nautical miles
Power plant: two GE F404-GE-400 low-bypass turbofan engines
Crew: F/A-18A/C models: one; F/A-18B/D: two
Contractor: prime, McDonnell Douglas; airframe, Northrop3-View Drawings for an F/A-18 Hornet (download in Adobe's .pdf)

The Hornet is a direct descendant of the Cobra. In nature's environment, this statement would not make any sense, but in aviation such relationships are not uncommon. Thus, the McDonnell Douglas F/A-18 Hornet traces its direct ancestry to the Northrop Cobra, a twin engine multimission fighter design developed for the export market in the late 1960s.

Pesawat pejuang F-18 AS terhempas di Virginia

WASHINGTON: Sebuah jet pejuang Amerika Syarikat (AS) F-18 terhempas di pesisir pantai Virginia hari ini namun juruterbangnya dilaporkan terselamat selepas selepas menekan keluar kerusi anjal pesawat, demikian menurut Tentera Laut AS.

Myuhyiddin mengetuai Jawatankuasa Khas memantau harga barang,

Tangani kos sara hidup: Jawatankuasa Khas Kabinet ditubuh tingkat keberkesanan usaha kerajaan, penguatkuasaam

 • Myuhyiddin ketuai usaha tinjau masalah dihadapi rakyat
 • Dua minggu kaji langkah atasi beban rakyat
 • Silat Melayu

  DOA DOHA

  WALI SONGO

  Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

  WAJIB TONTON

  Top Blogges

  B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

  C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat