TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, December 17, 2014

Mutakhir: 93 NGO puji keberanian 'Melayu ternama'

Sekumpulan NGO hari ini menyatakan sokongan terhadap 25 tokoh Melayu ternama yang menyeru ke arah kesederhanaan dan meminta agar perbincangan terbuka berkaitan undang-undang Islam.

NGO  yang menyokong antaranya Asalkan Bukan Umno (ABU), Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM), Jihad for Justice dan Suara Rakyat Malaysia (Suaram).

Mereka mendawak mewakili 93 NGO yang menyokong surat terbuka 25 tokoh Melayu ternama itu.  

Bagaimanapun, hanya kira-kira 20 wakil sahaja yang hadir dalam sidang media mereka hari ini di ibu negara.

Naib Presiden IKRAM Zaid Kamaruddin berkata kumpulan NGO itu memuji tindakan berani 25 tokoh ternama yang tampil  menyuarakan kebimbangan berhubung isu sensitif termasuk penggunaan Akta Hasutan 1948.
 
"Kami memuji tindakan berani tokoh-tokoh ini untuk tampil ke hadapan dan membincangkan secara terbuka isu-isu yang sensitif yang melanda negara kita.

"Kami juga amat bersetuju dengan surat mereka yang memberi amaran bahawa penggunaan Akta Hasutan kekal sebagai ancaman untuk mengunci mulut mereka yang berbeza pendapat," katanya.

Mutakhir : Wajarkah Malaysia Mengunakan UAV Bersenjata?

 
Rata-rata ramai di antara rakyat Malaysia menyedari akan masalah pencerobohan pengganas daripada negara jiran.

Masalah ini bukan sahaja memalukan negara tetapi juga menjadikan ramai penduduk di negeri Sabah tidak begitu yakin akan jaminan keselamatan yang diberikan oleh pemimpin tertinggi negara. bukan itu sahaja, malah industri pelancongan di Sabah turut sama menerima tempiasnya.

Terkini: Panas Pemancing di kenakan lesen

Biarlah hari ini menjadi sejarah. Pemancing di kenakan lesen adalah cerita yang tiada dalam ajinda kerajaan. Sesungguhnya kerajaan Malaysia tidak bercadang untuk mengenakan lesen kepada Pemancing atau pengail.
Heboh di katakan pemancing akan di kenakan lesen memancing. Bagaikan ledakkan bom ikan bertali arus cerita  tersebut. 

Harap dengan penafian dari pihak berkenaan dapat meredakan hati pemancing dan nelayan pinggir pantai. Nelayan moden guna pancing sahaja untuk tangkap ikan. Sebab mereka memilih ikan apa yang mereka nak tangkap?

Serangan dan kemarahan warga pemancing tegar dapat di lihat dengan pelbagai-bagai kerenah dan kereatif melahirkan perasaannya. Begitu besar peranan media Sosial dalam mewarnai kehidupan masyarakat sekarang terutamanya dalam penyebaran maklumat atau berita.


LEPAS JEPUN,THAI KINI NZ KETUM TAK BOLEH MASUK..MASUK KUBUR MACAM MANA PULAK!! KAHKAHKAH..


Anwar Ibrahim dan keluarganya sepatutnya pergi bercuti bersama-sama di New Zealand hari ini? Fikir Anwar Ibrahim, memandangkan dia mempunyai kabel Zionist? maka bolehlah dia masuk ke New Zealand tanpa sebarang masalah?

Malangnya, hari ini, Anwar Ibrahim tidak dibenarkan masuk ke New Zealand oleh KERAJAAN NEW ZEALAND sendiri kerana kes mahkamahnya belum lagi selesai!

KERAJAAN NEW ZEALAND sebaliknya mengarahkan Anwar Ibrahim mendapatkan VISA KHAS dari KEDUTAAN NEW ZEALAND di Kuala Lumpur terlebih dahulu. Tanpa visa khas itu, Anwar Ibrahim hanya mampu sampai ke lapangan terbang antarabangsa Wellington sahaja dan tidak lepas keluar dari lapangan terbang tersebut.

Pada masa yang sama, Wan Azizah dan ahli-ahli keluarganya yang lain telah pun berlepas ke New Zealand. Anwar Ibrahim hanya akan pergi ke New Zealand selepas memperolehi visa khas tersebut dalam tempoh beberapa hari lagi? itu pun kalau dia berjaya memperolehi visa khas tersebut. Kalau tidak, terpaksalah Anwar Ibrahim bercuti seorang diri di banglo RM7 jutanya di Bukit Segambut?

Anwar Ibrahim dan ahli-ahli keluarganya sepatutnya bercuti di New Zealand sehingga 30 Disember 2014?

MTMR berharap agar kesedaran sebagai orang Islam dan kembali ke pangkal jalan demi kebaikkan. Masa mencemburui usia kita. Dunia akhir zaman. Sebagai orang Islam yang di perakui adalah bersaudara MTMR berharap buangkanlah sifat dendam dan bermusuhan.

Carilah siapakah musuh sebenar kita dan negara? Sekiranya mengaku kita sebagai orang beriman dan tahu adanya hukuman akhirat. Semua apa yang berlaku adalah dengan izin Allah. Sesungguhnya Allah jua yang mengetahui.
 LEPAS JEPUN,THAI KINI NZ KETUM TAK BOLEH MASUK..MASUK KUBUR MACAM MANA PULAK!! KAHKAHKAH..

Anwar Ibrahim dan keluarganya sepatutnya pergi bercuti bersama-sama di New Zealand hari ini. Fikir Anwar Ibrahim, memandangkan dia mempunyai kabel Zionist, maka bolehlah dia masuk ke New Zealand tanpa sebarang masalah.

Malangnya, hari ini, Anwar Ibrahim tidak dibenarkan masuk ke New Zealand oleh KERAJAAN NEW ZEALAND sendiri kerana kes mahkamahnya belum lagi selesai!

KERAJAAN NEW ZEALAND sebaliknya mengarahkan Anwar Ibrahim mendapatkan VISA KHAS dari KEDUTAAN NEW ZEALAND di Kuala Lumpur terlebih dahulu. Tanpa visa khas itu, Anwar Ibrahim hanya mampu sampai ke lapangan terbang antarabangsa Wellington sahaja dan tidak lepas keluar dari lapangan terbang tersebut.

Pada masa yang sama, Wan Azizah dan ahli-ahli keluarganya yang lain telah pun berlepas ke New Zealand. Anwar Ibrahim hanya akan pergi ke New Zealand selepas memperolehi visa khas tersebut dalam tempoh beberapa hari lagi.... itu pun kalau dia berjaya memperolehi visa khas tersebut. Kalau tidak, terpaksalah Anwar Ibrahim bercuti seorang diri di banglo RM7 jutanya di Bukit Segambut.

Anwar Ibrahim dan ahli-ahli keluarganya sepatutnya bercuti di New Zealand sehingga 30 Disember 2014.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat