TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, July 23, 2014

MUKTAKHIR: Pahang Bas Penumpang terbakar.

Satu kes melibatkan bas Syarikat Transnasional 2 tingkat no pendaftaran WRV 1408 telah terbakar pada 23/7/14@13:45hrs d km 32 jalan Lipis/Merapoh, (Felda Telang kawasan tapak bijih besi)Kuala Lipis,Pahang.

Bas dalam perjalanan dari Puchong Prima,Selangor ke Kota Bharu, Kelantan.

Semua penumpang seramai 41 orang termasuk 2 pemandu selamat dan tidak mengalami kecederaan.

Barang2 seperti beg pakaian/barang keperluan harian kepunyaan 7 orang penumpang tidak sempat diselamatkan kerana api merebak ke seluruh bahagian bas dengan cepat.

Siasatan awal kebakaran bas berpunca dari enjin bahagian belakang mengeluarkan asap dan percikan api dan terus merebak ke keseluruhan bahagian bas.

Terkini: Keranda di susun untuk membawa mayat mangsa nahas MH17.

KERANDA disusun di landasan lapangan terbang Kharkiv bagi membawa mayat mangsa nahas Penerbangan Malaysia MH17 dengan pesawat pengangkutan ke Belanda, hari ini. - Foto Reuters

TRAGEDI MH17 : RUSSIA BENTANG BUKTI DATA DAN IMEJ SATELIT HARI KEJADIAN?

Pihak Russia hari ini telah hadir membuat satu pembentangan intensif berkenaan tragedi pesawat MAS MH17 respon kepada tuduhan yang dilemparkan oleh banyak pihak terutamanya pihak barat dan sekutunya termasuk pihak berkuasa Ukraine sendiri.

Ikuti video dan sipnosis(kredit Cz Fab) pembentangan tersebut dibawah :-http://tv.sukanstar.com/33/tragedi-russia- bentang-bukti-data-imej-satelit-hari-kejadian Masaklah Ukraine dan sekutunya US! Russia dah sangkal dan keluarkan beberapa bukti.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat