TERIMA KASIH


counters

MTMR

Thursday, June 26, 2014

SOALAN BANTAH TPPA KEPADA FMM: SIAPA YANG “MELINDUNGI SEJUMLAH PEMAIN” DAN SIAPA YANG “TIDAK BEGITU BIJAK”?

 
Pertama sekali, kami mengucapkan terima kasih kepada Presiden Persekutuan Pengilang-Pengilang Malaysia (FMM) Datuk Saw Boon Choon yang tampil memberi sokongan terhadap Perjanjian Perkongsian Trans Pasifik (TPPA). Bagi pihak Bantah TPPA, kami percaya isu ini tidak dibincangkan secara meluas kerana isunya yang teknikal.

Dalam satu laporan berita semalam, Datuk Saw berkata mereka yang membantah perjanjian ini sengaja mahukan Malaysia keluar daripada TPPA kerana "tidak benar-benar memahami faedahnya".

AGENDA PERPADUAN YANG SEBENAR PERLU MENGAMBIL KIRA ISU-ISU ANTARA KAUM, PERPADUAN DI KALANGAN KAUM DAN PERKONGSIAN KEKAYAAN. ADAKAH NUCC MEMPUNYAI AGENDA TERSEMBUNYI?

Majlis Tindakan Ekonomi Melayu (MTEM) ingin mengulas debat yang sedang diperkatakan terhadap tiga rang undang-undang yang dicadangkan Majlis Perundingan Perpaduan Nasional (NUCC). Menurut laporan berita, Timbalan Pengerusi Undang-Undang dan Jawatankuasa Polisi NUCC, Lim Chee Wee percaya bahawa rang undang-undang ini memerlukan Putrajaya untuk mewajarkan kuota Bumiputera dalam perniagaan.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat