TERIMA KASIH


counters

MTMR

Saturday, June 22, 2013

Banyak ‘Port’ Masih Kosong, Apa Sudah Jadi? Adakah mereka tukar rancangan?

SEPANJANG membuat liputan beberapa himpunan anjuran pembangkang kebelakangan ini, rasanya Perhimpunan Blackout 505 inilah paling ‘lengang’ yang pernah lihat.

Sudah kalah-kalahlah: Jawatan Speaker, Anwar Ugut Untuk PERANG BESAR?

Belum pun isu mengenai himpunan Black 505 selesai diperkatakan, Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim sekali lagi dengan pementasan drama yang baru bertujuan untuk mempengaruhi minda di bawah sedar dengan sandiwara terbaru nukilannya. Ia ekoran dari kegagalannya untuk mempengaruhi sokongan ahli-ahli Parlimen pakatan pembangkang agar memboikot sidang parlimen yang bakal diadakan pada minggu depan.

Lihat sahaja bagaimana dia bersungguh dengan program jelajah di seluruh negara agar rakyat turut bangkit dan simpati dengan drama arahannya kononnya berlaku penipuan dalam sistem pilihanraya. Namun apabila sokongan yang diterima semakin merosot hari demi hari, dia terpaksa menarik ‘handbrake gear’ dengan menjual nama Yang di-Pertuan Agong sebagai alasan untuk hadir majlis angkat sumpah sebagai ahli Dewan Rakyat.

Melawan arahan pemerintah yang sah serta Yang DiPertuan Agong Malaysia dengan menghadiri perhimpunan haram jatuh di bawah kesalahan hudud dan hukumnya Haram.

SEBARKAN PADA SELURUH UMMAT ISLAM BAHAYA BUGHAH DALAM ISLAM, HUKUM MELAWAN ARAHAN PEMERINTAH YANG SAH SERTA YANG DIPERTUAN AGONG MALAYSIA DENGAN MENGHADIRI PERHIMPUNAN HARAM ADALAH JATUH DI BAWAH KESALAHAN HUDUD DAN HUKUMNYA HARAM JELAS MERUJUK KEPADA SYARIAT ISLAM

MAJORITI UMMAT ISLAM DI MALAYSIA TELAH MELANTIK PERDANA MENETRI DS HAJI NAJIB SEGAI PEMIMPIN NEGARA,

Undang-undang kita selalu di sorok.

Seksyen 83. Mengunakan kekerasan untuk menyuraikan perhimpunan yang menyalahi undang-undang.

Jika mana-mana perhimpunan yang menyalahi undang-undang di perintahkan bersurai di bawah seksyen 83 atau di bawah seksyen 5 Akta Ketenteraman Awam ( Pemeliharaan ) 1958, dan perhimpunan itu tidak bersurai, atau jika, tanpa diperintah bersurai, mana-mana pegawai polis atau ahli TENTERA atau mana-mana orang yang membantu pegawai polis atau ahli TENTERA bolehlah mengambil apa-apa langkah yang perlu bagi menyuraikan orang-orang itu daripada berhimpun dan menangkap mereka atau sesiapa juga daripada mereka itu, dan jika ada sesiapa yang menentang, boleh lah digunakan kekerasan yang difikirkan perlu untuk mengatasi penentangan itu dan tidak akan bertanggungjawab ke atas mana-mana prosiding jenayah atau sivil bagi mengunakan kekerasan sehingga menyebabkan mudarat atau kematian kepada mana-mana orang atau kerosakan kepada mana-mana harta.

Unit Amal Pas dikesan sudah sampai disekitar Masjid Negara Kuala Lumpur.

 

Unit Amal Pas yg dikesan sudah sampai disekitar Masjid Negara Kuala Lumpur petang tadi. Nampaknya pasukan keselamatan tiada pilihan lain bagi menangani permasaalahan ini. Nasihat demi nasihat, amaran demi amaran tidak di hiraukan.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat