TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, June 19, 2013

Matangkah cara kita berpolitik?

KUALA LUMPUR: Sebilangan daripada rakyat terbanyak negara masih tidak berpuas hati dengan keputusan pilihan raya umum ke-13 (PRU-13) dan terus mahu mengadakan bantahan.

Beberapa siri demonstrasi dan perhimpunan diadakan sejak 8 Mei, dengan ucapan berbaur fitnah, tohmahan, maki hamun dan hasutan semakin galak dilakukan oleh mereka yang berkepentingan, lantas memanipulasi sentimen dan emosi orang ramai seolah-olah inilah cara politik baharu di Malaysia.

Analisis Kakitanggan Kerajaan PRU 13.?

Penulis tergerak hati untuk menulis artikel ini apabila berjumpa seorang kawan di kedai kopi. Sedang seronok bercerita dan bersembang tentang pengalaman masing-masing. 

Tiba-tiba perbualan kami terhenti apabila terdengar cerita sembang dari meja sebelah yang mendakwa ia bekerja dengan kerajaan. Rasanya warga pendidik kot. Sebab gaya pakaian dan ceritanya banyak cerita sekolah dan aktivitinya.

Kecenderungan Rakyat Malaysia berhutang.


Penulis benar-benar tersentak membaca kenyataan Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan yang mendedahkan hutang isi rumah kini mencecah RM800 bilion atau 89.2 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK). Menurut beliau hutang itu sebahagian besarnya disumbangkan hutang berpanjangan golongan berpendapatan bawah RM3,000 dan penjawat awam yang meminjam daripada institusi bukan bank seperti koperasi, sekali gus meningkatkan bebanan isi rumah.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat