TERIMA KASIH


counters

MTMR

Wednesday, November 27, 2013

SHAH ALAM: Gaji Speaker, Timbalan Speaker, ADUN Selangor naik bermula 1 Januari 2014


Tahniahlah rakyat Selangor kerana Kerajaan Pakatan Selangor telah merakyatkan pendapatan ekonomi untuk Rakyat Selangor.
Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor meluluskan kenaikan tangga gaji Menteri Besar, Speaker, Timbalan Speaker DUN dan ADUN negeri itu bermula 1 Januari 2014.

Intip : Malaysia ada langkah pastikan maklumat penting negara terjaga - Shabery

Malaysia mempunyai langkah tindak balas keselamatan yang efektif dalam memastikan maklumat penting negara terpelihara, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Apabila Pengkhianat berhidmat dengan Negara?

Sebagai Kakitanggan Penjawat Awam tidak sepatutnya mempunyai sikap prejudis kepada kerajaan. Terutamanya kakitanggan yang melibatkan pasukan keselamatan negara. Suka tidak suka sebagai kakitanggan kerajaan seharusnya memegang erat taat setia kepada kerajaan yang memerintah.
Beginikah sikap seorang Prajurit/Laskar yang menjunjung tinggi sumpah setia kepada negara. Waktu sekarang Datuk Seri Najib menjadi Perdana Menteri. Suka tak suka kena ikutlah rentak dan caranya. Sekiranya ada permasaalahan jumpa dan terangkan apa yang terbuku di hati. Atau buat surat hantar kepada Jabatan Perdana Menteri.

COMANGO : Dewan Rakyat tolak usul bahas

Dewan Rakyat hari ini menolak usul yang dibawa Datuk Seri Noh Omar (BN-Tanjong Karang) bagi membincangkan tuntutan Gabungan Pertubuhan Bukan Kerajaan Malaysia (COMANGO) membawa laporan berhubung hak asasi manusia ke Semakan Berkala Sejagat (UPR) di Geneva.

Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Ronald Kiandee berkata, usul itu ditolak kerana beliau difahamkan kerajaan mengambil maklum dan meneliti semua cadangan yang dikemukakan kepada Malaysia semasa proses semakan daripada Majlis Hak Asasi Manusia anjuran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di Geneva pada 28 Oktober lalu.

SATELAH PAS MAHU KERAJAAN TOLAK TUNTUTAN COMANGO: ANWAR PERLU UMUM PENDIRIAN..!!

SATELAH PAS MAHU KERAJAAN TOLAK TUNTUTAN COMANGO:
ANWAR PERLU UMUM PENDIRIAN..!!

Anwar Ibrahim dan PKR diminta mengumumkan pendirian berhubung tuntutan2 yg dibuat oleh GOMNGO kpd Majlis Hak Asasi Manusia PBB yg telah ditolak oleh rakan sekutunya Pas.
Presiden Pertubuhan Jaringan Cina Malaysia,Ng Lum Yoong mencadangkan agar nama COMANGO ditukar kpd 'COMANGAY' sesuai dgn tuntutan yg mahu kerajaan mengiktikraf golongan lesbian,gay,biseksual dan transeksual (LGBT) di negara ini.
Berikut kenyataan penuh Ng Lum Yoong:
* Apa pendirian Anwar dan PKR mengenai Pas yg secara umum menolak tuntutan COMANGO.
* Memandangkan jenis dan ciri2 tuntutan yg dibuat COMANGO,maka,kita fikir amat wajar mereka ditukar sebagai COMANGAY.Nama COMANGAY amat sesuai sebab teras utama perjuangan mereka adalah utk kerajaan memberi pengiktirafan kpd LGBT termasuk menghalalkan perkhawinan sesama golongan gay.Kita tahu bahawa mereka mahukan ramai pemimpin gay dan anak ikan utk menduduki Parlimen Malaysia.
* Kita kini meminta Ahli Parlimen Pandan,Rafizi Ramli tampil kehadapan dan memberi penjelasan sama ada beliau setuju dan sokong semua usaha COMANGO dan nama ditukar menjadi COMANGAY.
* Kita juga mahu bertanya Rafizi mengapa Karpal Singh membuat dakwaan pd 1997 bahawa beliau ada bukti2 yg kukuh Anwar terlibat dlm kegiatan liwat.Tetapi sehingga hari ini Karpal Singh masih enggan menarik balik kenyataannya walaupun dipujuk rayu oleh ramai penyokong Anwar sendiri..!!
Anwar Ibrahim dan PKR diminta mengumumkan pendirian berhubung tuntutan2 yg dibuat oleh GOMNGO kpd Majlis Hak Asasi Manusia PBB yg telah ditolak oleh rakan sekutunya Pas.

Mahkamah perintah waran tangkap dikeluar terhadap Papa Gomo

Gambar Sekadar Hiasan
 
Shah Alam: Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, di sini memerintahkan waran tangkap dikeluarkan terhadap pengendali blog Papa Gomo

Ter Pantas : Syarat majlis kahwin ketat


Syarat ketat majlis kahwin
Che Ta, Zain terikat komitmen selepas dapat tajaan lebih RM3 juta, mahu tetamu ikut peraturan

Mencecah nilai tajaan jutaan ringgit, konsep persandingan dalam taman yang dilimpahi perhiasan dan persalinan mewah, menjadikan majlis perkahwinan pelakon sensasi, Rozita Che Wan, 40, dan Zain Saidin, 29, sebagai acara termahal dalam kalangan artis setakat ini.

Mutakhir : Siti Aishah Abdul Wahab dikehendaki polis kerana aktiviti komunis: KPN

KUALA LUMPUR: Siti Aishah Abdul Wahab yang dijadikan hamba 30 tahun di Lamberth, London dikehendaki polis pada 1970-an kerana aktiviti komunis, kata Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Mutakhir: Timbalan Pengerusi SPR bersara esok

Timbalan Pengerusi SPR bersara wajib esok 
 Datuk Wan Ahmad Wan Omar
 
KUALA LUMPUR: Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Wan Ahmad Wan Omar akan bersara wajib bermula esok selepas berkhidmat dengan suruhanjaya itu selama 16 tahun.

Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Yusof dalam satu kenyataan di sini hari ini, berkata persaraan Wan Ahmad adalah mengikut Perkara 114 (3) Perlembagaan Persekutuan bahawa seorang ahli SPR adalah terhenti memegang jawatan apabila mencapai umur 66 tahun.

Rantau Panjang: Lelaki parah 7 kali ditikam sepupu

Seorang lelaki cedera parah, ditikam dengan pisau oleh sepupunya, susulan perbalahan dua keluarga dalam kejadian dekat pangkalan haram Lubok di sini, pagi semalam.

Dalam kejadian jam 7.30 pagi itu, Mohd Nafiza Mohd Zain, 34, cedera parah di badan dan kaki akibat serangan sepupunya berusia 26 tahun itu.

Dewan tolak usul Pembangkang

Kuala Lumpur: Dewan Rakyat semalam menolak usul dikemukakan Shamsul Iskandar Mohd Akin (PKR-Bukit Katil) untuk mengecam Amerika Syarikat (AS), Australia dan Singapura kerana tindakan mengintip yang boleh menjejaskan keselamatan negara ini.

Bogel : Siasat gambar lucah pelajar

JAIP perlu siasat   gambar lucah pelajar 
 Gambar ghairah pasangan pelajar yang dimuatnaik dalam Facebook.
 
Kuala Lumpur: Jabatan Agama Islam Negeri Pahang (JAIP) perlu menjalankan siasatan terhadap penyebaran gambar lucah membabitkan sepasang pelajar universiti di negeri itu.

EKSKLUSIF: Kenapa bolos

EKSKLUSIF: Kenapa mudah bolos
Kes 12,000 kenderaan curi diseludup ke luar negara

Kuala Lumpur: Kekangan kekurangan pegawai dan peralatan untuk pemeriksaan, selain cabaran mengendalikan ribuan kontena sehari di pelabuhan adalah antara sebab sindiket curi kenderaan mudah membolosi kawalan penguatkuasaan.

SETELAH DIKUBURKAN, APA YANG TERJADI PADA TUBUH KITA ??


Sesungguhnya mayat di dalam kubur akan melalui beberapa fasa perubahan. Berikut ini adalah fasa tersebut secara ringkas sejak malam pertama di alam kubur sehingga 25 tahun berikutnya.

BATU PAHAT - 18 wanita asing ditahan, Imigresen serbu 3 pusat urutan Bogel
Tiga pusat urutan yang menyediakan urutan seks termasuk tukang urut wanita berbogel dengan bayaran serendah RM50 di Jalan Mohd. Khalid, di sini diserbu pihak berkuasa petang semalam.

Serbuan pukul 5.30 petang itu dilakukan oleh pegawai dan anggota Bahagian Penguat kuasa Jabatan Imigresen negeri menerusi Ops 6P selepas hasil risikan dan aduan orang ramai.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat